Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se da un cablu TV si tre identificata priza TV

Vizitator vladone

Postări Recomandate

Vizitator vladone

Buna ziua,Intro: Locuiesc intr-o cladire si vreau sa-mi instalez o antena de satelit pe acoperis. Exista deja un cablu TV pe acoperis care ar trebui sa fie conectat la una din cele 3 prize tv din sufragerie sau una din cele 3 prize din dormitor.Problema: Cum identific la care priza e conectat cablul TV?Alte detalii: proprietarul cladirii nu a stiut sa-mi zica care din cele 3 prize este cea cautata. Doar ca una este pentru antena de satelit, una pentru reteaua tv prin cablu si de a 3 a nu stie nimic. Nu stie nimic nici de existenta unui spliter tv.Ce am facut pana acum: -am masurat(e cam prima data cand folosesc aparatul de masura) rezistenta tuturor prizelor tv si a cablului de pe acoperis si e 0(sunt in gol)-am scurt-circuitat cablul tv de pe acoperis si am incercat sa masor rezistenta fiecarei prize din sufragerie. Pentru toate a fost 0(in gol).- am scurtcircuitat fiecare priza din sufragerie si am incercat sa masor rezistenta tuturor prizelor TV din dormitor. Nimic. Ma gandesc ca tre sa fie un spliter undeva si daca fac scurt pe cea din sufragerie tre sa am o rezistenta in dormitor pe priza de acolo. Corect?Aparatul de masura a fost setat pe rezistenta - evident daca unesc sondele sau testez un prelungitor vad ceva pe afisaj. Altfel nimic(arata 1 parca).Ce sa mai fac? Oare sa nu fie conectat cablul la prize? Proprietarul a zis ca este. Apartamentul a proaspat renovat si instalatia este noua - deci cineva ar fi trebuit sa testeze recent.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

2

• lucione_cip

1

Top autori în acest subiect

Nu stiu la altii cum e, dar la mine in bloc era cite un condensator de citiva picofarazi pe borna calda a fiecarei prize de abonat, deci prin scurtcircuitarea firului de coborire nu se putea citi zero ohmi pe bornele prizei TV. Nu e mai simplu sa folosesti un cablu introdus in borna de antena a televizorului si sa verifici pe care priza TV iti vine semnal?

Link spre comentariu
Vizitator vladone

Deci daca ai condensator in circuit si masori rezistenta iti arata in gol (adica 1, si nu 0 cum am zis mai sus din greseala)! Atunci o sa pun o baterie din aia mica AAA de 1.5 volti si masor tensiunea. Poate merge asa.

Nu e mai simplu sa folosesti un cablu introdus in borna de antena a televizorului si sa verifici pe care priza TV iti vine semnal?

Ba da, insa antena de satelit nu este reglata, deci nu am semnal pe cablu. Intai tre sa cuplez toate cablurile, receiverul, tv-ul, sa fiu sigur ca merg si apoi sa incep sa caut semnal(ca nici la reglat antene de satelit nu ma prea pricep - am mai reglat o singura data si m-am chinuit ceva).
Link spre comentariu

Si daca ai condensator in serie, si depistezi cablul, tot nu va merge antena, trebuie sa ai cablu cat mai bun (si cat mai scurt) si sa nu fie nimic inseriat cu el (in cazul tau condensator).

Link spre comentariu
Vizitator vladone

Si daca ai condensator in serie, si depistezi cablul, tot nu va merge antena, trebuie sa ai cablu cat mai bun (si cat mai scurt) si sa nu fie nimic inseriat cu el (in cazul tau condensator).

Pai antena trebuie sa mearga ca de aia a fost facut circuitul de cablu TV.O sa incerc sa pun o baterie sau doua si sa masor tensiunea - desi mai sus remus68 zicea ca nu merge.Oricum doar ce am cumparat 50m de cablu coaxial si o sa conectez antena direct cu receiverul(vin cu cablul pe peretele ext al cladirii, geam, ...). Reglez antena apoi nu am decat sa incerc circuitul care deja exista in cladire. Daca nu merge oi sta cateva zile asa pana il repara cineva.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări