Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

distanta maxima de transmitere a 5 V PE SERIAL

Vizitator gorady

Postări Recomandate

Vizitator gorady

Salutare tuturor Sunt nou pe forum ...... dar si incepator .Rog administratorul forumului daca am postat gresit sa se mute topicul la sectiunea adecvata .Am un device care imi trimite 5 v spre serial .Intrebarea mea este urmatoarea : care este distanta maxima pe care o pot folosi intre device si serial , sa imi trimita 5v ? Cablu pe care il folosesc este tip UTP din care folosesc pentru transmisie semnal 2 perechi torsadate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pavcostel

1

• dorofteius

1

Distanta maxima depinde puternic de baudrate de cablu si de buffer-ul emitatorului.Tie cat de lung ti-ar trebui cablul?Cred ca cea mai sigura metoda e sa incerci sa vezi pana la ce distanta merge rezonabil.

Link spre comentariu

imi trimite 5 v spre serial .

Eu inteleg de aici ca ai un device care trimite 5V catre un transceiver de serial. In acest caz, teoretic ar trebui sa te ingrijoreze doar rezistenta cablului, caderea de tensiune nu ar trebui sa fie mai mare decat 0,5V, ca sa recunoasca corect transceiverul 0 si 1 logic. In practica, nu e cam asa, deoarece intervin tot felul de distorsiuni si atenuari, in functie de cablu (ecranat,torsadat,etc), de cum e rutat pe langa alte surse de perturbatii. Transmiterea de semnal TTL nu e foarte imuna la zgomote, atenuari, latente,etc, de aia se foloseste serial. Pana si USB trimite 5V dar diferential, +/- 5V, si duce cam 1,5m-2m, dupa standard. Depinde de viteza, factorul de umplere al semnalului, etc. Cel mai sigur incerci la fata locului, sau folosesti un etaj de iesire open-colector cu tensiune de 12V si apoi conversia la TTL, sau chiar o pereche de max232 daca chiar ai nevoie de distanta mare. Insa orice buffer introduce o latenta.Bafta! si La Multi Ani!Costel
Link spre comentariu
Vizitator gorady

salutare am incercat azi 25 m si merge ok .zilele astea o sa mai iau niste cablu utp si o sa incerc la 50 m .Distanta maxima care mi ar trebui ar fi de maxim 50 m .Apropo stie cineva care i tensiunea maxima care o accepta sa primeasca serialul de la pc ? m ai exact device le meu imi trimite la fiecare impuls 5v spre serial . Exista vreo problema daca imi trimite repetat aceasta tensiune la serial ?

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator CocoHunter

15 metri aproximativ. Pentru a mari distanta poti folosi convertoare rs232 - rs485 sau rs 422 ( aprox 800 m), care sunt usor de facut si in regim DIY.

Salut, ma poti ajuta cu o schema pt. un convertor rs232-rs485 , imi trebuie pt conectarea unui aparat APLUS pt. monitorizarea unui sistem trifazic, nu ma intereseaza lungimea cablului sa spunem maxim 1,5 m la un laptop care are mufa serial 232 :jytuiyu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări