Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Afisaj cu leduri

Vizitator zoliman

Postări Recomandate

Vizitator zoliman

salutare tuturor si un an nou fericit, am o problema, am nevoie de o schema cu afisaj cu leduri de vreo 200-300 de leduri toate comandate de un microcontroler si vor aparea cateva mesaje dar afisorul o sa fie conectat la calculator si selectez starile adica mesajele dintr-un program programul face legatura cu microcontrolerul si bineinteles cu softul "varsat" in microcontroler si astfel mi se aprind ledurile care trebuie sa se aprinda. Va rog sa ma ajutati cu o schema. Imi cer scuzele de rigoare pentru greseli de exprimare, de intelegere a mesajului, si daca nu am postat unde trebuie. Va multumescLa multi ani, si un an nou fericit

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator magnetikus

Cunosc pe cineva care a facut un proiect asemanator: un afisor mare pe care putea afisa texte dupa niste cerinte complexe, comunicare radio intre afisoare (erau mai multe) si un computer principal (facut tot cu picuri) etc.Proiectul lui e mult mai mult decat ai tu nevoie, insa sunt sigur ca omul te-ar putea ajuta sa faci ce ti-ai propus.

Link spre comentariu
Vizitator andreiu21

Hai sa va arat ce am realizat eu acum aproximativ doi ani :da

Montajul functioneaza acceptabil, dupa parerea mea... dar are niste mici "scapari" cum ar fi ca daca ii programezi textul, apoi ii opresti alimentarea, probabil la urmatoarea alimentare, textul nu o sa inceapa sa ruleze le la capat, si "aiurea" din alte parti ale ecranului. Eu am rezolv asta, apasand butonule "reset" pana ce textul este afisat cum trebuie. rezolvare la problema, nu am gasit... si nici pe forumulde unde am luat schema nu s-a gasit rezolvare. (forumul a fost desfiintat)...

O alta "mica problema" mi se pare ca viteza de scanare a coloanelor este cam mica... si un ochi mai sensibil, o sa observe cu siguranta acest lucru...

In schimb, montajul e destul de simplu, fata de altele, mai ales pentru ca foloseste componente destul de familiare(asta celputin dupa parerea mea...), si il recomand pentru a fi construit.

Doar PiC16F628-ul trebuie programat inainte de punere lui in circuit, cu fisierul ".hex" gasit in arhiva pe care am atasat-o,

Textul care va fi rulat, se va programa prin portul serial RS232 a calculatorului cu ajutorul programului, care lafel, este atasat in arhiva.

Niste poze ale montajului meu:

Posted ImagePosted ImagePosted Image

Un video cu afisajul:

Astept impresii, intrebari si pareri. :hamac

Link spre comentariu
Vizitator Liviupfir

Buna, sunt si eu interesat de ceva asemanator, vreau sa realizez un sistem cu ajutorul caruia de la o telecomanda sa aprind pe rand 50 de leduri. In mare inteleg si eu treaba asta cu PICurile dar nu am lucrat niciodata. Este cineva care doreste sa realizeze un astel de sistem contra cost? Sau daca nu sa ma ajute cu ceva scheme si documentatie? Multumesc anticipat, Liviu

Link spre comentariu
Vizitator Liviupfir

Eu sunt pasionat si de astronomie si o harta stelara are 48 de constelatii si eu vreau sa pun cate un LED pentru fiecare constelatie si astfel cand vreau sa vad o anumita constelatie sa aprind de la o telecomanda LED-ul de la constelatia respectiva.

Link spre comentariu
Vizitator zoliman

Salutare tutror, in primul rand vreau sa zic ca informatiile pe care mi le-ati dat au fost exact cea ce vroiam, va multumesc pentru ajutor, deja am facut comanda ptr piese abia astept sa ma apuc :freaza:

Link spre comentariu
Vizitator zoliman

In legatura cu proiectul tau cu harta stelara, nu inteleg dece vrei sa faci cu telecomanda si iti dau un exemplu: cum aprind eu ca user si un mare afon in astronomie ledul x adica ledul x apartine unei anumite constelatii, adica de unde stiu eu ca ledul x e constelatia care ma intereseaza.Telecomanda nu iti da informatii despre constelatii, deci ar trebui sa fie user friendly, adica cel mai bine sa faci un program de calculator scris in c++ cu butoane si fiecare buton e o constelatie si acel buton sa poarte numele fiecarei constelatii, poate si niste informatii legate de acesta, aplicatia va comunica prin serial port al PC-ului cu programul "varsat" in microcontrolerul de pe montajul tau, iar legat de aplicatie poti face ca sa se aprinda leduri in functie de activitatea constelatiilor. Aici totul depinde de interpretarea si intelegerea proiectului si bineinteles implementarea lui.Imi cer scuze ptr greselile de exprimare daca e cazul.

Link spre comentariu
Vizitator Liviupfir

Pai eu ma gandeam ceva de genu. LED-ul x are un numar care se afla pe o lista anume atasata undeva pe dispozitiv. Ma uit pe lista si apas pe butonul de la telecomanda. Problema este ca eu nu am lucrat cu pic-uri dar acusi termin liceul la mate info si cat de cat am o idee despre programare. De ceva timp studiez si problema pic-urilor dar eu ma intrebam daca este posibil sa aprind de la o singura telecomanda prin intermediul unui pic toate cele 48 de leduri. Eu ma gandeam ca as putea trece de la un led la altul printrun sistem asemanator cu cel de la volumul orcarui aparat , apesi inainte creste volumul, apesi inapoi scade volumul. Numai ca la mine se stinge un led iar celalalt se aprinde. Este corecta si posibila intrebarea mea? Deci sa fiu mai explicit , mie imi este suficient sa aprind un led apoi sa trec la orcare urmatorul dar normal apropiat lui. Multumesc la raspunsurile date pana acuma, astept si altele!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări