adicontakt Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 schema http://sound.westhost.com/project42.htm testata de mine si functioneaza fara probleme , mai greu cu stabilirea pragului de la care sa inceapa sa lucreze dar nu cred ca trebuie o precizie mare Link spre comentariu
paul14 Postat Februarie 11, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2012 Multumesc mult pentru raspunsuri.@ Stefan Exact schema aia o cautam. Schema de la Elliot e putin mai complexa, iar acum merg mult pe simplipitate ca nu sunt acasa.@ adicontakt Cum am zis si mai sus, acum cautam ceva cat simplu. E destul de sensibila si schema cu mosfetul mai ales daca se foloseste un semireglabil multitura.Montajul o sa fie folosit in calculator pe post de fan controler. M-am saturat de zgomotul ventilatoarelor din carcasa, iar unul din comert nu-si merita banii. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 Schema postata de Paul14 este perfect functionala. Eu am testat aceasta schema de curiozitate si merge foarte bine. Din semireglabil se seteaza cam de la ce temperatura sa plece fan-ul. N-mosurile sunt modulele mele de teste diverse care au fost foarte chinuite. Toate cele bune, Mircea. http://www.redcircuits.com/Page109.htm Link spre comentariu
liviu Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 Ar merge chiar un regulator de turatie , recuperat din casetofoane.Se inlocuieste semireglabilul cu un termistor ntc si gata montajul. Link spre comentariu
paul14 Postat Februarie 27, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2012 Am facut din nou schema cu mosfetul, functioneaza perfect in pc cu cele 3 ventilatoare. Din nou se vad avantajele superioare ale unui semireglabil multitura vs semireglabil "normal". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum