Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare pentru 2 boxe vechi romanesti (Sfat)!

dem3ntor

Postări Recomandate

Buna ziua!Am 2 boxe romanesti (vezi poza). Ele aveau 10W la orgine, dar se auzeau de te ungea la suflet. Vreau sa le schimb difuzoarele dar nu stiu ce sa aleg. Poate imi dati cateva sfaturi de marci, dar nu foarte scumpe.Poza este luata de pe internet.Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dem3ntor

4

• ahegyes

2

• ionescu liviu

1

• babic2005

1

Am inteles.Din pacate orice alte difuzoare ai folosi in locul celor originale nu vor suna la fel de bine ca si originalele. Ai putea incerca sa le repari. Sunt ateliere care se ocupa cu asa ceva, dar daca membrana este rupata nu prea se poate face mare lucru. Nu cumva marginea de membrana e rupata????? Aceasta din urma se poate schimba relativ usor...Difuzoarele de inalte se pot rebobina.Nu cred ca are rost sa explic de ce nu vor suna bine sau cel putin la fel de bine cu alte difuzoare, dar daca nu poti sa repari difuzoarele sau sa faci rost de altele identice eu iti recomand sa cumpari alte boxe. Ar mai fi varianta sa iei totusi alte difuzoare si sa te apuci sa modifici boxa pentru a le acomoda pe acestea, dar nu e o treaba asa de simpla. E nevoie de cunostinte temeinice. Eu mai de graba m-as apuca sa construiesc alte boxe de la zero decat sa le modific pe acelea.

Link spre comentariu

multumesc pentru sfaturi :aplauze nu mai merg reparate, cel putin nu usor. o sa vad ce gasesc pe piata SH in materie de boxe. Multumesc!

Nu neaparat ca nu merg reparate usor, e nevoie de ceva efort, chiar si financiar, dar nu se pot repara eficient, adica nu vor mai fi ca inainte, doar daca repari difuzoarele originale, dar tot se modifica multi parametri dupa rebobinare, si dupa schimbarea suspensiei de cauciuc, decat daca gasesti aceeasi suspensie de cauciuc ca cea originala...
Link spre comentariu

Va salut, cunosc boxele, erau asamblae la electronica industriala, cu difuzoare de cca 20 cm, rusesti, identice cu cele care veneau la picup-urile susesti, problema lor este ca nu au spuma sau cauciuc pe margine, si e normal la un moment dat sa cedeze acel carton creponat (de pe margine) , cat despre inalte se putea si mai bine, adica inaltele lor erau defapt niste medii cu o palnie parca. Cu totul ele suna foare frumos, ca auditie de muzica.Partea rea este ca difuzorul de joase, nu are chiar 20 cm, deci gaura din cutie nu ste de 18 cm, ci putin mai mica, in momenteul incare te hotarasti sa le schimbi, va trebui sa modifici si gaurile din cutie de la difuzoarele de bass. Parerea mea este ca poti folosi un difuzor de bass de 20 cm, dar sa il cauti sa fie cat mai lejer/moale, in nici un caz rigid. Cat despre inalte orice tweeter, eventual unul care sa suporte sunete si mai spre medii. imi pare rau ca nu iti pot da un raspuns practic, ci doar niste sfaturi, eu am incercat un dif de 20 cm pe aceaste cutii, evident nemarindui gaura, deci doar prins pe cutie in suruburi cat sa nu cada si nici sa iasa prea mult aer pe langa el si se auzea bine, usor mai bine decat dif originale. Inca ceva cutia te ajuta sa pui un dif de 20 cm, datorita faptului ca e o cutie destul de mare deci cu volum, poti folosi cu incredere cam orice dif de 20 cm existent pe piata.

Link spre comentariu

Iti recomand sa cumperi o pereche de incinte Magnat Monitor 220, costa 350 lei perechea, si vei avea un sunet cel putin la fel de dulce ca cel pe care l-au scos acele boxe.Sper sa nu se considere reclama, oricum sunt printre cele mai populare bookshelf-uri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări