Th3_uN1Qu3 Postat Decembrie 31, 2009 Partajează Postat Decembrie 31, 2009 Eu unul m'am lasat de piezo dupa ce m'am jucat cu o pereche o zi intreaga, si dupa aia o saptamana mi'au tiuit urechile... Singura utilizare pe care o vad pentru ele (pentru casa, nu discutam de sonorizari, ca acolo mai e nevoie sa urle), e pe post de supertweetere taiate foarte foarte sus (12-14kHz). Adauga stralucire sunetului. Cu un tweeter de calitate nu e nevoie de artificii de genul, dar la chinezarii ajuta destul de mult. Link spre comentariu
marcel87 Postat Ianuarie 1, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2010 ash vrea sa imi contruiesc singur filtrele...poti sa imi dai niste masuratori...sarma folosita nr de spire...frecventa de taiere...sau sa folosesc filtre separat...pt bass o bobina...driver...un condensator si rezistenta...daca se poate asa te rog dami niste masuratori dupa parametri difuzoarelor sa scot un max de calitate sau ma rog tot ce poate da acele difuzoare. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 2, 2010 Partajează Postat Ianuarie 2, 2010 Ia cauta tu prin posturile mele, ca am mai zis de program de calculat bobine pt filtre. La acel piezo daca vrei sa ii modifici frecventa de taiere trebuie sa pui un rezistor de putere in paralel, de minim 10W. Rezistorul il pui de 4, 6, 8, 10 ohmi, de cat gasesti, iar frecventa de taiere o calculezi pe baza acelui rezistor ("impedanta" piezo'ului e data de acel rezistor). Link spre comentariu
marcel87 Postat Ianuarie 3, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2010 poi sincer nu stiu sa folosesc acel calculator.dupa modelele de difuri.ai putea sa imi explici tu sau sa imi zici asa mai pe intelesu meu.nr de spire.ce sarma.si ce piese?doar pentru difu de bass si driver.piezo vreau sa il elimin. Link spre comentariu
marcel87 Postat Ianuarie 4, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 chiar asa de greu e sa imi ziceti si mie cum sa fac bobina pt difu de bass si ce sa folosesc pt driver...??? Link spre comentariu
Jimmy Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 pai nu ziceai ca ai deja filtre pe 2 cai in boxele alea? Link spre comentariu
marcel87 Postat Ianuarie 4, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 da dar azi leam masurat si in loc sa imi arate 8 ohm imi arata 6...si vroiam sa imi zica cineva cum sa fac sa scot macar aproape de tot ce poate acele difuri...sincer nu am folosit nici o data acel calculator...ash vrea daca se poate sa imi zica cineva...de cat sa fie sarma...si cate spire...si pt driver la fel...iar pt acele piezo...eventual o presupunere...ms pt interesul aratat Link spre comentariu
Jimmy Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 ce ai masurat tu acolo este defapt rezistenta in curent continuu a bobinei difuzorului de joase, inseriat cu bobina din filtrul trece-jos, si e o valoare buna. oricum, pentru difuzoarele alea nu merita sa-ti bati capul cu niste filtre mai pretentioase. daca chiar vrei sa scoti tot din ele, investeste intr-un amplificator mai puternic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum