Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare filtre

marcel87

Postări Recomandate

Eu unul m'am lasat de piezo dupa ce m'am jucat cu o pereche o zi intreaga, si dupa aia o saptamana mi'au tiuit urechile... Singura utilizare pe care o vad pentru ele (pentru casa, nu discutam de sonorizari, ca acolo mai e nevoie sa urle), e pe post de supertweetere taiate foarte foarte sus (12-14kHz). Adauga stralucire sunetului. Cu un tweeter de calitate nu e nevoie de artificii de genul, dar la chinezarii ajuta destul de mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marcel87

11

• Jimmy

9

• Th3_uN1Qu3

3

ash vrea sa imi contruiesc singur filtrele...poti sa imi dai niste masuratori...sarma folosita nr de spire...frecventa de taiere...sau sa folosesc filtre separat...pt bass o bobina...driver...un condensator si rezistenta...daca se poate asa te rog dami niste masuratori dupa parametri difuzoarelor sa scot un max de calitate sau ma rog tot ce poate da acele difuzoare.

Link spre comentariu

Ia cauta tu prin posturile mele, ca am mai zis de program de calculat bobine pt filtre. La acel piezo daca vrei sa ii modifici frecventa de taiere trebuie sa pui un rezistor de putere in paralel, de minim 10W. Rezistorul il pui de 4, 6, 8, 10 ohmi, de cat gasesti, iar frecventa de taiere o calculezi pe baza acelui rezistor ("impedanta" piezo'ului e data de acel rezistor).

Link spre comentariu

poi sincer nu stiu sa folosesc acel calculator.dupa modelele de difuri.ai putea sa imi explici tu sau sa imi zici asa mai pe intelesu meu.nr de spire.ce sarma.si ce piese?doar pentru difu de bass si driver.piezo vreau sa il elimin.

Link spre comentariu

da dar azi leam masurat si in loc sa imi arate 8 ohm imi arata 6...si vroiam sa imi zica cineva cum sa fac sa scot macar aproape de tot ce poate acele difuri...sincer nu am folosit nici o data acel calculator...ash vrea daca se poate sa imi zica cineva...de cat sa fie sarma...si cate spire...si pt driver la fel...iar pt acele piezo...eventual o presupunere...ms pt interesul aratat

Link spre comentariu

ce ai masurat tu acolo este defapt rezistenta in curent continuu a bobinei difuzorului de joase, inseriat cu bobina din filtrul trece-jos, si e o valoare buna. oricum, pentru difuzoarele alea nu merita sa-ti bati capul cu niste filtre mai pretentioase. daca chiar vrei sa scoti tot din ele, investeste intr-un amplificator mai puternic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări