Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare filtre

marcel87

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marcel87

11

• Jimmy

9

• Th3_uN1Qu3

3

am un amplif Pioneer a-66x.vreau sa scot maximu de la acest dif.asa ca astept parerea ta despre ce si cum ar trebuii sa fac.il folosesc intr-o incinta pe 3 cai home made.trebe dimensiunile incintei?

Link spre comentariu

da am un filtru pasiv...audio PASIV Blue Tech DYFP62.Putere maxima (W): 400 W RMSImpedanta (Ohm): 8Descriere suplimentara: Frecventa de taiere: 2 kHz; Panta filtru: 12dB/octava; Protectie activa inalte.si ca difuzor de medii am un blue tech pe care nu scrie mare lucru doar 160W/8ohm.iar cate 3 Tweeter piezo Monacor MPT-005Putere garantata (W): 225/4ohm 115/8ohmRaspuns in frecveta (Hz): 4000-20000Sensibilitate (dB): 94pe care vreau sa le schimb dupa cate am inteles nu sunt prea bune.

Link spre comentariu

am mai adaugat un condensator nepolarizat de 100W pentru piezo.daca ash folosi doar basu si driveru blue tech pe modelu de filtru ce il am.mam gandit sa anulez cele 3 piezo.cum tii se pare combinatia?

Link spre comentariu

poi am asa ii vorba de o singura boxa...un dif de bass de 15 model:CPA 15-400...un driver blue tech despre care nu stiu decat ca are 160W/8 Ohm...si cate 3 piezo model:Monacor MPT-005.si un filtru pasiv model:Blue Tech DYFP62.si le folosesc la un amplif Pioneer A-66X.incintele sunt HOME-MADE

Link spre comentariu

poti lasa basul si driverul conectate la filtrul pe doua cai, iar cele 3 tweetere piezo le poti inseria pe toate cu un rezistor de 10-15 Ohmi la 10W si cu un condensator de 2.2uF la 100V, nepolarizat.

Link spre comentariu

poti lasa basul si driverul conectate la filtrul pe doua cai, iar cele 3 tweetere piezo le poti inseria pe toate cu un rezistor de 10-15 Ohmi la 10W si cu un condensator de 2.2uF la 100V, nepolarizat.

Parca stiam ca la piezo rezistorul se pune in paralel ca sa poti sa'i faci crossover. Altfel degeaba are condensatorul ala.
Link spre comentariu

la piezo e mai mult de discutat. in principiu merge si fara filtru, dar trebuie montat neaparat un rezistor de 5-50 Ohmi in serie, altfel, la anumite frecvente, piezoul, avand caracter capacitiv poate aparea ca un scurt la iesirea amplificatorului. condensatorul poate sa fie si de 10uF pana la urma, dar in configuratia care o are el, piezourile sunt mai mult pe post de supertweetere, si un condensator de 2-3uF e suficient.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări