Vizitator yonutzkba Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 buna!!!am si eu cateva intrebari referitoare la construirea unei retea wireless.Locuiesc intr-o zona rurala ,am 3 prieteni care locuiesc la o distanta fata de mine aprox 1.5-2km care vor internet prin wireless de la mine.Am internet prin clicknet romtelecom ADSL 8MPS .de curand mi-am achizitionat un router wireless D-Link dir 615 ,iar din cunostintele mele(care sunt slabute) am inteles ca se poate face doar daca isi cumpara antene directionale ,as vrea sa stiu cum functioneaza aceste antene si ce ar mai trebui adaugat pentru ca reteaua(conectiunea intre calculatoare) sa fie ok.multumesc!!!! Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 31, 2009 Partajează Postat Decembrie 31, 2009 1 km jumate înseamn? echipamente wireless profesionale, cu pre?uri la fel de profesionale...g?se?te o solu?ie s? ascunzi cablul de net, e mai ieftin ?i func?ioneaz? mai sigur decât wirelessul ?la... gânde?te-te c? transpor?i datele prin unde radio, cu toate dezavantajele anexate, ?i cu unicul avantaj c? nu-?i ciorde?te sau taie nimeni "cablul"... Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 31, 2009 Partajează Postat Decembrie 31, 2009 se poate, dar te costa ceva. imi cer scuze de reclama dar e util http://www.ral.ro/products/Wireless/ant ... L-CA24/391 http://www.ral.ro/products/Wireless/ant ... connectors http://www.ral.ro/products/Wireless/outdoor Link spre comentariu
Den Postat Decembrie 31, 2009 Partajează Postat Decembrie 31, 2009 Cu o antena de genul aleia aveam conexiune pe distanta de 20km vizibilitate directa.De fapt asa se si monteaza antele de genul asta.Daca nu vad releul(emitatorul) adio semnal.E mult prea complicat.Fiecare are nevoie de antena directionala si ap-uri.+ antena trebuie "sa stie" sa se conecteze la un router,sa cunoasca modul bridge.Daca nu stie ai nevoie de un server,bla bla bla.Necesitatea unor protectii la suprasarcini pe vreme urata,etc.Costurile sunt destul de mari si reteaua o sa merga destul de prost in marea majoritate a timpului.Cel mai simplu folositi cablu de retea intre voi cu switchuri la maxim 300m.Se poate face in asa fel incat acestea sa se alimenteze direct din cablul de retea(se alimenteaza unul pe celalat). Link spre comentariu
AlinEX Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Eu personal am folosit un AP de 11Mbps situat langa antena CaliAmp de 24 dB, iar clientii 3 la numar cate o placa wireles din aceea ieftina la 54Mbps, cate o antena BiQuad Home made si am legatura stabila la peste 400 de metri. puterea semnalului este undeva la 4 liniute din 5 prezente. la placile de retea am adaptat mufe bnc si am folosit cablu normal de antena din acela RG 6 U. Placa de retea in calculator iar antena cu vizibilitate directa catre CaliAmp. si cu toate pierderile pe cablu tot am avut semnal bun. de mentionat este ca toti clientii trebuiesc sa se situeze in raza de actiune a antenei. eu iti recomand tie un AP , iar lor daca sunt relativ aproape unul de celalalt tot un AP iar de acolo cablu FTP si Switch. Antenele BiQuad,daca sunt realizate bine asigura legaturi stabile si la 2Km. daca intinzi cablu 1200m s-ar putea sa va coste exagerat de mult doar cablu. nu mai zic de Sw care trebuie sa fie cam multe la numar. cel putin 4 sau 5. cablu utp mai ieftin, deci prost costa 0.5 lei metrul x 1000 = 500 de lei. cred ca utp cu switch merge undeva la 90-100 de metri. deci la 1000m trebuiesc 10 sw care costa si ala vreo 40 de lei unul. deci cea mai buna varianta este cea wireles la 1200m. asta e parerea mea. mai jos niste poze sper ca sunt de folos Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 pune in calcul un UTP mai bun, am cumparat la 0,5lei/m (zici ca era otelit) si nu facea link pe 30m si ala la 1.5lei/m mergea lejer pe 70m.pune in calcul si solutia unei alimentari pentru SW-uri, daca pui 220 pe UTP nu e ok (murphy abia asteapta asta).le poti baga pe UTP un 32V dar costa si mai mult stabilizatoarele pentru fiacre SW, pe 1200m caderea de tensiune este destul de mare, mai ales la un cablu ieftin Link spre comentariu
AlinEX Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 asa este! eu am dat exemple pt formarea de idei in ceea ce priveste costul. o retea cablata la distanta de 1200 de metri este extrem de costisitoare, mai ales ca trebuie si sustinut cablul sau ingropat. iti dai seama ce inseamna sa sapi 1200m de sant? Link spre comentariu
Mahdi Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Eu zic ca cea mai buna solutie ar fi sa isi ia si ei net de la clicknet sau de la alt isp. Ideea asta elimina toate neajunsurile enumerate mai sus. Si cred ca ar fi si cea mai ieftina.Bafta! Link spre comentariu
LostCell Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 o antena panel plasata la inaltime,un pigtail prin care legi antena la router,routerul il plasezi fie intr-o cutie langa anten?,fie in podu casei,iar la prietenii tai pui tot paneluri(60lei unu) sau grid-uri.nu ai zis nimic in ce directii sunt imprastiati prietenii tai.In functie de vizibilitate alegi paneluri sau griduri.la ei le mai trebuie ori acces point-uri,ori placi de retea wireless,recomand ap-uri. Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 cautam o antena panel diy uite peste ce am dat http://www.carookee.com/forum/broadcast ... 01105.html mai spre sfarsitul pagini e chiar de ras si eu care credeam ca anyelene la detectoarele de radar sunt facute la mitsto (nu gasesc o poza cu antena de pe PCB dar sunt destul de complexe) Link spre comentariu
danzup Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 cautam o antena panel diy uite peste ce am dat http://www.carookee.com/forum/broadcast ... 01105.htmlmai spre sfarsitul pagini e chiar de ras :dasi eu care credeam ca anyelene la detectoarele de radar sunt facute la mitsto (nu gasesc o poza cu antena de pe PCB dar sunt destul de complexe)Nu e nimic de ras !Pentru cei care au studiat microundele , teorii de camp si suparafata , bobine microstrip , G-AS , MEMS , etc .( izolatoare, circulatoare, gyratroane )Ce de cantena, bi quad , helical , yagi pe 2,4Ghz am facut prin anii 1999 si 2000 ....Alte vremuri ! Link spre comentariu
bogdan666 Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 nu e destul sa sapi 1200 de metri din tot la 150m trebuie un switch care sa poata sa-l duca mai incolo Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 danzup stiu ca antenele nu sunt facute la "misto" dar tot nu ma pot abtine.am vazut si antene din LNB si detectoare radar deci stiu ca orice detaliu conteaza si presupun cunostine serioase. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum