Mesterul Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 Are cineva (amabil) sa-mi dea si mie schemele comenzilor electronice de la instalatiile gpl auto ? sunt doua tipuri: unul cu comutator I-O-II si 2 leduri si unul cu comutator I-O-II si 7 leduri (6 pe gpl si 1 pe benzina). Link spre comentariu
electronman59 Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 Si eu as fi interesat dar se pare ca nimeni nu stie ... Link spre comentariu
allexx1968 Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Buna Incerc sa le descifrez eu.Am o Dacia Nova pe GPL(de fapt e singurul motiv pentru care nu a ajuns inca la fier-vechi).Am electronica cu 7 LED-uri.Nu functioneaza decat 2 LED-uri.Rosu-benzina si galben-gaz.Celelalte ar fi pentru a semnaliza cantitatea de gaz din butelie dar nu functioneaza. Spor Alex Link spre comentariu
allexx1968 Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Buna Le-am descalcit.Culorile sunt in felul urmator Albastru-gaz Galben-benzina Maro-detectie scanteie Rosu-plus Negru-masa Mai este unul care nu stiu ce este,probabil indicator gaz in butelie Spor tuturor Alex Link spre comentariu
electronman59 Postat Aprilie 3, 2016 Partajează Postat Aprilie 3, 2016 (editat) Asa este . Am inteles ca sunt 2 tipuri de sonde de nivel, unele pentru a arata un nivel minim de gaz si doar atat si altele pentru a arata nivelul de gaz si in alte situatii decat minim . Deci nu e suficient sa aveti comutatorul cu mai multe led-uri de nivel daca nu aveti si sonda corespunzatoare . Eu am comutator stag2-w , cu I-0-II cu led benzina ,led gaz , dar cu un singur led pentru nivel ,cel minim . La acest tip de comutator culorile firelor le-am gasit pe net . Sunt cele spuse de dvs. , in plus alb de la sonda de nivel. Eu sunt interesat sa fac ceva pentru a avea si o indicatie despre nivelul in functie de gradul de incarcare al buteliei . In plus vreau sa fac si un montaj care sa-mi arate cu un led cand vaporizatorul a ajuns la temperatura de 40 grade ca sa comut pe gaz . In plus vreau sa pun si un releu intermediar pe iesirea de comanda a gazului pentru a proteja elementele din comutatorul gpl , in special a releului inclus in acea cutiuta . Am impresia ca curentul pe gaz este cam mare pentru acel releu si pentru conexiunile de plus si gaz de la mufa . Editat Aprilie 3, 2016 de electronman59 Link spre comentariu
allexx1968 Postat Aprilie 3, 2016 Partajează Postat Aprilie 3, 2016 Buna Butelia are un indicator al nivelului de gaz pur mecanic,montat exact pe butelie. Dar mai are si o mufa cu vre-o 5 pini si ceva rezistente.Respectiva mufa este in aer, nu e conectata nicaieri. Nu voi mai folosi butelia mult timp,e expirata deja de 2 ani si in plus am cumparat un rezervor de gaz toroidal,cu actuala butelie pierd jumatate din portbagaj. Spor mai departe Alex Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 3, 2016 Partajează Postat Aprilie 3, 2016 Toate buteliile au indicator analogic al nivelului, dar pentru ca ledurile de nivel ale modulului de comandă din bord să indice ceva, trebuie să existe și un traductor cu senzor Hall montat pe indicatorul analogic (cu ac) al buteliei. Traductorul Hall preia semnal de la magnetul montat pe axul acului indicator de nivel și-l convertește într-o tensiune proporțională cu nivelul gazului. Traductorul magnetic Hall are o capsulă TO92 de obicei (ca un tranzistor BC în plastic). Link spre comentariu
electronman59 Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 (editat) Eu am butelia Tomasetti si indicatorul analogic este ceva de diametru 30 mm , grosime 15 mm si din care ies doua fire . Di pacate nu da semnal decat pentru rezerva minima de gaz . As vrea sa am si o indicatie a nivelelor intermediare . Cred ca solutia este sa inlocuiesc acel indicator cu varianta care ofera acele informatii de care am nevoie . La bord voi lasa comutatorul care deja exista iar pentru indicarea nivelului am doua variante . Una ar fi sa cumpar un comutator la care sa functioneze acel indicator cu led-uri sau sa-mi fac un montaj echivalent , gen vu-metru . In afara de asta ,cred ca voi studia posibilitatea de a citi temperatura corpului vaporizatorului , pentru ca la 40 de grade sa comut pe GPL . Voi folosi un senzor de temperatura si un montaj la bord , care sa-mi aprinda un led cand senzorul ofera informatia ca vaporizatorul a depasit 40 grade. Editat Aprilie 4, 2016 de electronman59 Link spre comentariu
digix Postat August 11, 2016 Partajează Postat August 11, 2016 Imi spune cineva, va rog, ce valoare are semireglabilul PR1 * ,care lipseste de pe STAG2-W ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum