Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Grundig Stereomeister 3000... cu ECLL 800

ctepeo

Postări Recomandate

Am g?sit astâzi de vânzare un minunat amplituner pe l?mpi "Grundig" Stereomeister 3000 (aparatul va fi recondi?ionat de actualul propietar).Din p?cate, c?utând pe interent am observat c? aparatul are blestemata de lamp? ECLL 800 (care e ?i mai rar? decât ELL 80). Se pot face ceva modific?ri ca s? pui alte l?mpi acolo? Are cineva schema de la aparat?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kripton

7

• ctepeo

4

• Trabant

4

• feri.visky

3

Top autori în acest subiect

Am g?sit astâzi de vânzare un minunat amplituner pe l?mpi "Grundig" Stereomeister 3000 (aparatul va fi recondi?ionat de actualul propietar).Din p?cate, c?utând pe interent am observat c? aparatul are blestemata de lamp? ECLL 800 (care e ?i mai rar? decât ELL 80). Se pot face ceva modific?ri ca s? pui alte l?mpi acolo? Are cineva schema de la aparat?

Incearca aici:http://www.jogis-roehrenbude.de/Roehren ... _VI/VI.htm
Link spre comentariu

3000.Mâine mai vorbesc cu omul. Îi spun c? dac? are etajul de audiofrecven?? pe o plac? separat? iau aparatul (dac? e pe o plac? separat? pot s?-i pun o alt? plac?), dac? nu, nu-l iau.

Link spre comentariu

Am gasit numai 300 sau 300a.... radiomuseum.org.... au ceva scheme dar la o rezolutie cumplit de slaba... numai asa ca sa-ti dai seama cam pe unde sunt piesele dar nu si valorile....

Link spre comentariu

3000.Mâine mai vorbesc cu omul. Îi spun c? dac? are etajul de audiofrecven?? pe o plac? separat? iau aparatul (dac? e pe o plac? separat? pot s?-i pun o alt? plac?), dac? nu, nu-l iau.

Daca ai fi deschis link-ul pe care ti l-am dat mai sus ai fi vazut in amanunt cum este construit aparatul si ai fi gasit si toate schemele lui .....Ai fi stiut ce sa discuti cu "omul" tau...
Link spre comentariu

Fiind un tub atat de complex ( o trioda si doua pentode finale in acelasi balon ) ma gandesc mai degraba la defectarea decat la epuizarea acestui tub .asta nu inseamna ca este musai sa se defecteze ; ca durata de viata , fiind un tub modern , ar avea destula .

Link spre comentariu

Se poate pune in locul lui ELL80,cu modificari, GU17,o lampa dubla ruseasca care merge excelent si se si gaseste,vezi amplificatorul lui de la sectiunea audio.Pentru ECLL800 se poate gandi ceva de genul 6J1P si GU17 pe un mic PCB si montat deasupra soclului lui ECLL800.P.S modificarea se face; daca este pe circuit clasic,este foarte simplu modificand conexiunile iar daca este pe circuit imprimat se intrerupe circuitul in jurul pinilor de la soclul lui ELL80 si se refac conexiunile asa cum trebuie pentru GU17.Modificarea este valabila numai pentru situatii SE sau PP fara PPUL,deoarece GU17 are G2 comuna.
Link spre comentariu

Se poate face un mic pcb pe care sa fie trei socluri(o trioda si doua pentode)care apoi se planteaza in locul lampii originale.Mai pe scurt,ei au fost precursorii c.i. in vid noi putem acum sa mai "detaliem"un pic...e chiar asa grav???(greu?).La multi ani tuturor!
Link spre comentariu

http://cgi.ebay.com/Pair-ECLL800-ECLL-8 ... 4a9b5100b2

Ce pret au :speriat

Am atasat niste scheme de ECLL800 si ELL80. Poti improviza un ECLL800 dintr-un EC92 si 2 EL95

Lampa nu e complicata ca schema , (trioda e un defazor iar pentodele sunt in clasa B contratimp), adica e ca la integrate , pui cateva componente , traful audio, un preamplificator ( ECC83, EF86 ,ECC82, EABC80 ( trioda) ) si ai facut amplificatorul. Insa am citit si pe radiomuseum ca ar fi o lampa cam rara. Personal, din lampile de mai sus, nu imi amintesc nici un radio din blocul comunist sa o fi folosit ( nici pe ELL80 nici ECLL800, la astea ma refer). Ca si balon, vad ca e la fel de mare ca un EL84, iar puterea anodica vad ca e de 6 w pe sectiune adica 12 W in total. EL84 are tot 12 W putere anodica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări