Vizitator vik Postat Iulie 3, 2005 Partajează Postat Iulie 3, 2005 ca simpla informatie , am niste tv rip-uri de la americani, de pe abc-HDTV codate Matroska se vad senzational si ocupa 11.5Mb/ minutd-aia te-am intrebat de rezolutie, 352x288 e putin (oricat de calitativ ar fi codat), departe de calitatea DVD Link spre comentariu
Tavi Postat Iulie 3, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2005 deoarece e tv-rip, este inutil sa folosesti rezolutie mai mare , cat timp semnalul sursa este la rezolutie mica.evident ca nu poate sa se compare cu calitatea dvd , m-am exprimat eu neclar in acel paragraf dar daca citesti tot ce am scris poti intelege exact la ce m-am referitai ceva solutii noi de captura ? Link spre comentariu
Tavi Postat Iulie 3, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2005 iar matroska la care faci referire acolo e la 576x320 , insa la americani televiziunea HDTV este de exceptie, formatul HDTV este superior formatului DVD , deci este o sursa foarte buna Link spre comentariu
ghettoman Postat Iulie 4, 2005 Partajează Postat Iulie 4, 2005 HDTV insemna rezolutzie de 1900potzi incerca pe satelit...pe astra pro7 hdtv si mai e pe hotbird hd Link spre comentariu
Vizitator vik Postat Iulie 4, 2005 Partajează Postat Iulie 4, 2005 TARA am citat ce ai scris tuCaptura n-am facut (si nu fac) dar am comprimat(codat) destule filme.Stiam ca semnalu' in romania e PAL B (adica maxim 720x576) deci ar trebui sa poti face la rezolutii mai mari (am instalat cuiva un TV tuner destul de slab - ieftin si produs de o firma necunoscuta - si captura avea minim 512x384 pt format 4:3 codat mpeg2).ps: HDTV are 1280x720/960/1024 si pana la 1920x1080 (interlaced sau progressve) iar ca rata minim 8MB/s (calitate exceptionala dar si preturi pe masura). Link spre comentariu
mariand Postat Iulie 4, 2005 Partajează Postat Iulie 4, 2005 Salutare la toata lumea.Eu folosesc ca soft de captura IntervideoWindvr3 si dupa aceea codez cu Dr Dvix.Placa de captura este ATI9600 VIVO.Toate capturile ies beton si merg comprimate cu Dr Dvix la care poti sa mai umbli si la setari.Am capturat zeci de casete video cu diverse filmari(botezuri,zile onomastice,etc.) si le-am tras pe cd-uri.In functie de marimea filmarii originale am facut pe un cd sau pe 2 sa nu se piarda din calitate.Codecuri folosesc exact cele care vin cu Dr Dvix. Link spre comentariu
Tavi Postat Iulie 4, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2005 ptr dl mariand - daca se poate ceva date concrete :- in ce format faceti captura cu windvr , de fapt ce setari pentru MPEG 2- la DRdivx codati presupun avi , ce codec folositi si cu ce setari - cat ocupa 1 minut dupa codare ( sau o ora )multumescptr dl vik - la noi este standardul PAL D si B , insa teoria e una si practica alta la cum se vede un program tv este clar ca exista undeva o limitare teoretic un program receptionat direct prin satelit ar trebui sa se vada la standard super , la fel ca la dvd ( DVD standard provides for 704 to 720 pixels of width and 480 to 496 pixels of height; the actual count depends on the make and model of equipment ) , insa nici vorba de asa ceva .deci ?unde exista limitarea ?- echipamente de prelucrare a semnalului in studiouri?- echipamentele de emisie ?- sau pur si simplu banda mica inchiriata pentru un satelit , astfel incat la noi ajunge semnal cu pierdere mare de calitate , tocmai pentru a incapea mai multe programe pe aceeasi frecventa ?referitor la acest aspect , digitv prin RCS are 48 de programe si doar 3 frecvente pe eutelsat , rezulta 16 programe pe o singura frecventa in loc de 8 cum spune teoria ca ar trebui pentru a fi transmisia de date optima fara pierdere de calitate Standards SDTV (Analog) HDTV (Digital)Total Lines 525 1125Active Lines 480-486 1080 (maximum visible on the screen)Sound Two Channels (stereo) 5.1 Channels (surround)Max Resolution 720 X 486 1920 X 1080 Link spre comentariu
mariand Postat Iulie 4, 2005 Partajează Postat Iulie 4, 2005 Captura o fac cu Windvr in MPEG2,codarea o fac cu DrDvix avi.Diseara cand ajung acasa o sa ma uit la setari sa va spun exact cum il folosesc si o sa va dau date concrete cu cat ocupa pe minut,pe ora .In privinta codecurilor le folosesc pe cele care vin cu DrDvix(cand il instalezi are si Pro Codec care daca vrei il pui daca nu - nu).Deci o sa revin diseara cu date.Ozi buna in continuare. Link spre comentariu
Tavi Postat Iulie 4, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2005 thnx , astept , o zi faina si tie Link spre comentariu
ghettoman Postat Iulie 5, 2005 Partajează Postat Iulie 5, 2005 ptr dl mariand - daca se poate ceva date concrete :- in ce format faceti captura cu windvr , de fapt ce setari pentru MPEG 2- la DRdivx codati presupun avi , ce codec folositi si cu ce setari - cat ocupa 1 minut dupa codare ( sau o ora )multumescptr dl vik - la noi este standardul PAL D si B , insa teoria e una si practica alta la cum se vede un program tv este clar ca exista undeva o limitare teoretic un program receptionat direct prin satelit ar trebui sa se vada la standard super , la fel ca la dvd ( DVD standard provides for 704 to 720 pixels of width and 480 to 496 pixels of height; the actual count depends on the make and model of equipment ) , insa nici vorba de asa ceva .deci ?unde exista limitarea ?- echipamente de prelucrare a semnalului in studiouri?- echipamentele de emisie ?- sau pur si simplu banda mica inchiriata pentru un satelit , astfel incat la noi ajunge semnal cu pierdere mare de calitate , tocmai pentru a incapea mai multe programe pe aceeasi frecventa ?referitor la acest aspect , digitv prin RCS are 48 de programe si doar 3 frecvente pe eutelsat , rezulta 16 programe pe o singura frecventa in loc de 8 cum spune teoria ca ar trebui pentru a fi transmisia de date optima fara pierdere de calitate Standards SDTV (Analog) HDTV (Digital)Total Lines 525 1125Active Lines 480-486 1080 (maximum visible on the screen)Sound Two Channels (stereo) 5.1 Channels (surround)Max Resolution 720 X 486 1920 X 1080la satelit totul se rezuma la banda...un transponder ofera intre 27000 si 33000 ...in asta se inghesuie de obicei minim 10 programe Link spre comentariu
TAO Postat Decembrie 5, 2005 Partajează Postat Decembrie 5, 2005 salut........bai fratilor , care ma poate ajuta si pa mine careva ca toti se cred meseriasi dar nimeni nu mi-a putut explica am tras in comp niste clipuri cu tv-tunerul sa vreau sa le comprim si nu stiu cum se face un clip de vro 5 min. ocupa cam 1.70 GB si vreau sa-l fac la marimea normala de vro' 5-6-10 KB am tras virtualdub de pe net dar habar nu am cum se foloseste si ce chituri tre ptr.asta daca poate cineva sa-mi explice , al rog frumos sa vorbeasca in termeni ptr. oameni care au mai avut deaface niciodata cu asa ceva " nimeni nu sa nascut destept" mersi mult !!!!!!!! :drinkers: Link spre comentariu
TAO Postat Decembrie 7, 2005 Partajează Postat Decembrie 7, 2005 saluuuutttttttt.............chiar toata lumea care stie ceva legat de acest subiect a MURIT ??????nu fiti rai si spuneti-mi si mie Link spre comentariu
C0B Postat Decembrie 7, 2005 Partajează Postat Decembrie 7, 2005 Salu`Pai eu cand aveam tuner..trageam direct de pe TV cu Iuvcr..sau ceva de genu se numea programul..si le comprima real time cu ce codec vroiai tu! Link spre comentariu
Tavi Postat Decembrie 8, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2005 mai TAO , pai cand faci captura nu lasa fisierul necomprimat, alege si tu o codare xvid de ex , altfel iti iese foarte mare acum ca ai deja fisierele mari si vrei sa le codezi, deschizi fisierul cu virtualdub mpeg2 , apoi alegi la video - codec - xvid ( sau ce altceva vrei - poti sa faci si tu teste sa vezi ce te multumeste calitativ ) , apoi in file dai save as avi , si asta e tot bafta Link spre comentariu
Vizitator Navajo Postat Decembrie 8, 2005 Partajează Postat Decembrie 8, 2005 Cea mai buna solutie pt tine este sa te duci la chioscul de ziare si sa iti cumperi CHip Special filme pe CD/DVD.Costa 11 lei si ai pe CD toate programele necesare iar in revista toate explicatiile date in detaliu.Revista a aparut acum 3-4 saptamani. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum