Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

softuri captura tv , codecuri , conversii

Tavi

Postări Recomandate

poate sunt printre cei de aici cativa care au facut captura tv pe computerma intereseaza urmatoarele , dar va rog sa imi raspundeti doar cei care chiar au studiat practic acest domeniu1. programul de captura care credeti ca este cel mai bun - eu folosesc urmatoarele - programul de la tunerul tv winfast pvr - XMediaStorm - IUVcr cel mai bun din punct de vedere calitativ si al setarilor este XMediaStorm din cate am vazut eu , dar este si cel mai sensibil la codecuri , se blocheaza foarte usor la prima incompatibilitate si nu iti spune exact ce anume nu este in regula 2. ce codecuri video folositi ? - eu folosesc in principiu ffdshow cu Mpeg4 xvid , care are cea mai buna calitate a imaginii pentru 7-8Mb/minut , problema este ca la miscari foarte rapide ale imiaginii apare putin sacadata captura - am mai folosit si xvid mpeg4 low motion , calitate putin mai slaba ca la ffdshow la aceeasi marima , dar imaginea este destul de fluentaca observatie aici , nu imi explic de ce, pentru acelasi codec folosit , programul winfast prv imi face o captura cu dimensiune aproape dubla fata de XMediaStorm la aceeasi imagine3. ce codec audio folositi ? - eu prefer Mpeg Layer 3 ( mp3 ) , se aude cel mai binear mai fi insa o mare problema care nu am reusit sa o rezolvtot ce fac eu captura , nu pot sa vad ok pe dvd stationar cu divx din familia vestel ( cu Vibratto II ) din urmatorul motiv - dupa 2-3 minute incepe sa se decaleze sonorul fatza de imagine , si asta deoarece apar foarte mici sacadari ale imaginii, in timp ce sonorul merge fara problema inainteastept comentarii pe acest subiect de la toti cei care fac captura tvmultumescps : eu folosesc digi-tv si iau semnal in placa de captura pe av de la receiver

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tavi

13

• ghettoman

5

• TAO

4

• dragostalpau

2

Top autori în acest subiect

dragostalpau

pt captura am folosit VirtualDub si iuVCR; acum folosesc numai iuvcr fiindca se poate programa cind sa se opreasca, si ce sa faca la terminarecodec video la inceput cind aveam spatiu am folosit hufyuv, iar de cind nu mai am asa de mult spatiu folosesc xvid; audio PCMcind faceam captura cu programul de la tuner (ceva cu PVR, nu mai stiu ca nu mai folosesc) toate filmele aveau sunetul decalat

Link spre comentariu

captura care o faci acum cu xvid si pcm ai testat-o si pe un dvd stationar cu divx ?

nu are sunet decalat pe computer sau pe dvd ?

accepta oare dvd-ul stationar sunet pcm ? o sa probez si eu

cam cat ocupa pe minut si cum se vede ? ce setari ai facut la xvd ?

daca poti sa imi trimiti o mostra de un minut pe [email protected] , mi-ar fi de mare folos sa imi fac o parere comparativ

Link spre comentariu
Vizitator vik

eu folosesc in principiu ffdshow cu Mpeg4 xvid , care are cea mai buna calitate a imaginii pentru 7-8Mb/minut , problema este ca la miscari foarte rapide ale imiaginii apare putin sacadata captura

sigur 7-8 MB pe minut? ca nu inteleg de ce ai avea probleme, la rata asta sunt codate filmele rip de pe DVD-uri deci ar trebui sa mearga perfect pentru o rezolutie standard/PAL (pana in 720 x 576). Sunetul banuiesc ca-i stanard (stereo, 16 biti la max 48Khz).La ce rezolutie si cadre/s le codezi?Decalarea apare la codare sau la decodare?Pe calc. merg perfect filmele?
Link spre comentariu

320x240 rezolutiacu winfast prv , codat ffdshow - xvid si sunet pcm merge ok acum , fara sa se mai decaleze sunetul pe dvd stationar , insa ocupa 18Mb/ mincu XmediaStorm mi se blocheaza aceasta combinatie , nu pot sa verific desi cred ca ar ocupa maxim 12Mb / minnu stiu de ce cu aceleasi setari si codecuri aceste doua programe fac dimensiuni diferite pentru fisiere video identice ca duratacu iuVCR tot 18Mb / minut pe computer totul a mers ok mereu , dar e si computerul rapid, tot dvd-ul este testul mai bun , deci decalarea nu aparea la codare ci la redare

Link spre comentariu
dragostalpau

ce am scris eu mai sus e doar pt captura 512x384, deoarece am un sistem mai slabdupa ce capturez in formatul ala, recomprim xvid-ul si transform sunetul in MP3 cu codec LAME; n-am probat daca merg astea pe divx player, dar cred ca o sa probez luni; oricum, pe PC nu are sunetul decalat, daca ar fi avut m-as fi lasat de acest sport mai de multdeci ? vrei o mostra de un minut comprimat sau necomprimat ?

Link spre comentariu

windvr3 e cel mai bun dupa mine...ca si filtrele ce le foloseste cyberlinkcodarea e realtime mpeg2powervcr e pe locul 2 la mine...din cauza problemelor cu placa skystar2scoate tot mpeg2

Link spre comentariu

de acord ca mpeg2 este super insa ocupa aprox 50Mb/ min, la fel ca si formatul dvd , care este de fapt tot un mpeg2pe mine ma interesa insa formatul avi codat divx care sa poata fi citit de dvd plyer stationar cu divx si sa ocupe cat mai putin

Link spre comentariu

de acord ca mpeg2 este super insa ocupa aprox 50Mb/ min, la fel ca si formatul dvd , care este de fapt tot un mpeg2pe mine ma interesa insa formatul avi codat divx care sa poata fi citit de dvd plyer stationar cu divx si sa ocupe cat mai putin

pai asta era idee...captura sa o faci mpeg2 si dupaia sa o treci pe divx
Link spre comentariu

sa stii ca e super programul care mi l-ai recomandateu aveam playerul asta dvd , dar nu m-am gandit sa caut si recorder pe net pentru setarea calitatii : good , ocupa 15.5Mb / minut si se vede lacrima comparativ cu orice tv-rip format avi (pentru setarea calitatii : dvd pal , ocupa 60Mb / min si se vede identic cu sursa )mai ramane sa testez daca merge cumva direct pe dvd , si este perfect atunci --> rezulta la calitate dvd un film de 90 minute la 1.4Gb , ceea ce este foarte bine daca totul va fi ok o sa fac uitat formatul avi pentru capturile mele , oricum nu mai folosesc ca blank decat dvd thnx :wink:

Link spre comentariu

uite exact aici , sunetul nu este extraordinar dar e acceptabil ( din pacate nu se poate face nici o setare in program, are setari predefinite :[Real-time Good]Format: MPEG-2 Audio:Format: MPEG-1 Layer IISampling Rate: 44.1 kHz 16-bit StereoBit Rate: 224 KBits/sec Video:Size: 352x288Frame Rate: 25.00 frames/secBit Rate: 1800 KBits/sec

Link spre comentariu

e ok deci, acum am verificat cu un film intreg, se comporta foarte bine pe dvd stationar, nici un fel de decalaj , merg si derularile rapid si chiar se vede foarte bine pe dvdevident conteaza sursa de unde faci captura cu AVI MPEG ASF WMV Splitter se poate decupa exact ce ai nevoie din MPEG2 , si daca este cazul si sunt mai multe fisiere se pot lipi cu AVI MPEG RM WMV Joinerpana la urma din tot ce am incercat eu raman la solutia astaastept si alte pareri, intotdeauna e loc de mai bine ps : ca simpla informatie , am niste tv rip-uri de la americani, de pe abc-HDTV codate Matroska se vad senzational si ocupa 11.5Mb/ minutevident , nici un dvd stationar nu poate citit acest format in momentul de fata si de asemena nu avem acces la transmisii HDTV la noi deocamdata :wink:

Link spre comentariu

sa stii ca e super programul care mi l-ai recomandateu aveam playerul asta dvd , dar nu m-am gandit sa caut si recorder pe net pentru setarea calitatii : good , ocupa 15.5Mb / minut si se vede lacrima comparativ cu orice tv-rip format avi (pentru setarea calitatii : dvd pal , ocupa 60Mb / min si se vede identic cu sursa )mai ramane sa testez daca merge cumva direct pe dvd , si este perfect atunci --> rezulta la calitate dvd un film de 90 minute la 1.4Gb , ceea ce este foarte bine daca totul va fi ok o sa fac uitat formatul avi pentru capturile mele , oricum nu mai folosesc ca blank decat dvd thnx :wink:

ma bucur ca te-am putut ajuta :wink: sa stii ca am incercat vreo 50 de programe pina mam oprit la astea 2 :wink:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări