Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comunicatie

Vizitator alex_pescaru

Postări Recomandate

Vizitator cryss

Si eu am folosit I2C la 20m intre un PIC si 4 senzori digitali de temperatura folosind cablu ecranat ; si chestia asta imi functioneaza de 2,5 ani fara rateuri .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sifor

4

• Cristiano

3

• psanyi

2

• Pasare Dan

2

Top autori în acest subiect

Buna ziua !

Vezi cu IDE mikroPascal 3.x de la http://www.mikroelektronika.co.yu ca ai totul facut aproape gata si poti dezvolta aproape orice.

Eu am facut deja voltmetru electronic cu afisaj pe LED-uri local si am cumparat IC-ul de RS232 l-am simulat cu mediul de simulare la Oshon software care e super OK pentru a vedea direct si aproape in timp real comunicatia Rs232 simulata si am doar sa-l "Tes" pe veroboard (cablajul cu gaurele) .

:idea: 8)

Mult succes :)

Daniel

Link spre comentariu

Transmite pe RS232 - dar nu te mai complica cu drivere (MAX232).Incearca punand pe pinul TX un tranzistor NPN (mica putere) cu o rez in fata, emitor conectat la RX si in acelasi timp printr-o rez (1K sau mai mic) la 5Vcc). Iesirea din emitor e linia de comunicatie (cu masa).Merge la peste 100m.Verificata - atentie - semiduplex - iti intra ecou la RX, cand transmiti

Link spre comentariu

Transmite pe RS232 - dar nu te mai complica cu drivere (MAX232).Incearca punand pe pinul TX un tranzistor NPN (mica putere) cu o rez in fata, emitor conectat la RX si in acelasi timp printr-o rez (1K sau mai mic) la 5Vcc). Iesirea din emitor e linia de comunicatie (cu masa).Merge la peste 100m.Verificata - atentie - semiduplex - iti intra ecou la RX, cand transmiti

Pai nu prea mai e RS232 ceea ce spui tu ...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări