Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistoare ne-inductive...

ahegyes

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jimmy

3

• vioara

3

• ahegyes

2

• danzup

1

Top autori în acest subiect

am si eu cateva sugestii pentru testul cu rezistorul ceramic, pentru ca, in ultima poze din linkul tau, nu mi se pare corect cum ai asezat rezistorul pe transformator, si oricum, transformatorul are scapari destul de mici. pentru a exagera efectul, in scop didactic, bineinteles, ai putea incearca sa folosesti un solenoid fara miez, de diametru corespunzator, alimentat in c.a. cu frecventa variabila, si sa introduci rezistorul in solenoid, astfel incat liniile de camp sa fie perpendiculare pe suprafata inchisa de spirele rezistorului ceramic.

Link spre comentariu

Quote:"ai putea incearca sa folosesti un solenoid fara miez, de diametru corespunzator, alimentat in c.a. cu frecventa variabila, si sa introduci rezistorul in solenoid, astfel incat liniile de camp sa fie perpendiculare pe suprafata inchisa de spirele rezistorului"Si atunci ce masoara?

Link spre comentariu

exact ce-a masurat si in primul caz, dar in conditii 'de mediu' putin exagerate.daca ai citit atent postul meu anterior, nu era vorba numai de 50Hz.totusi, inca nu m-am lamurit cu ce s-au facut masuratorile de impedanta.

Link spre comentariu

Conditiile "de mediu" nu sunt importante in cazu asta.Chiar n am chef sa pun acum formulele pe hartie sa vad cat de mult influenteaza.In principiu e de ajuns sa se faca masuratoarea la o frecventa mare pentru a pune in evidenta inductivitatea si se poate chiar calcula (L) daca se neglijeaza capacitatea parazita. In spectrul audio nu se prea cunoaste dar ar putea ajuta un amplificator sa oscileze la frecvente mai mari.

Link spre comentariu

Multe mituri audiofile sunt abureli care conduc la plata unui impozit pe prostie de valoare mare!Faptul ca nimeni nu face teste corecte cu un produs "audiofil" si unul sa zicem obisnuit, comun, dar de calitate decenta, face ca sa se raspandeasca tot felul de tampenii neadevarate, printre putine adevarate si mai ales usor cuantificabile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări