ahegyes Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 Am vazut ca cineva a ridicat problema rezistentelor non-inductive. Oare chiar este o problema????? Eu am facut un mic test, iar rezultatul a fost surprinzator.... http://www.diy-audio.ro/index.php?optio ... &Itemid=30 Link spre comentariu
danzup Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 Foarte interesant testul !!!! Link spre comentariu
Jimmy Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 am si eu cateva sugestii pentru testul cu rezistorul ceramic, pentru ca, in ultima poze din linkul tau, nu mi se pare corect cum ai asezat rezistorul pe transformator, si oricum, transformatorul are scapari destul de mici. pentru a exagera efectul, in scop didactic, bineinteles, ai putea incearca sa folosesti un solenoid fara miez, de diametru corespunzator, alimentat in c.a. cu frecventa variabila, si sa introduci rezistorul in solenoid, astfel incat liniile de camp sa fie perpendiculare pe suprafata inchisa de spirele rezistorului ceramic. Link spre comentariu
ahegyes Postat Decembrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2009 Am sa iau in considerare si aceasta propunere....cu toate ca nu cred ca o bobina sau un condesator dintr-un filtru de boxe are scapari mai mari decat un traf electric. Link spre comentariu
vioara Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 Nu prea are sens sa introduci rezistenta in camp magnetic atunci cand ii masori impedanta.La 50 Hz daca ar avea efecte sunt minime. Link spre comentariu
Jimmy Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 te-ai uitat atent la graficele acelea? ai citit tot ce-am scris eu? Link spre comentariu
vioara Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 Quote:"ai putea incearca sa folosesti un solenoid fara miez, de diametru corespunzator, alimentat in c.a. cu frecventa variabila, si sa introduci rezistorul in solenoid, astfel incat liniile de camp sa fie perpendiculare pe suprafata inchisa de spirele rezistorului"Si atunci ce masoara? Link spre comentariu
Jimmy Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 exact ce-a masurat si in primul caz, dar in conditii 'de mediu' putin exagerate.daca ai citit atent postul meu anterior, nu era vorba numai de 50Hz.totusi, inca nu m-am lamurit cu ce s-au facut masuratorile de impedanta. Link spre comentariu
vioara Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 Conditiile "de mediu" nu sunt importante in cazu asta.Chiar n am chef sa pun acum formulele pe hartie sa vad cat de mult influenteaza.In principiu e de ajuns sa se faca masuratoarea la o frecventa mare pentru a pune in evidenta inductivitatea si se poate chiar calcula (L) daca se neglijeaza capacitatea parazita. In spectrul audio nu se prea cunoaste dar ar putea ajuta un amplificator sa oscileze la frecvente mai mari. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 Rezisten?a ceramic? e de fapt o rezisten?? bobinat?. Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 Multe mituri audiofile sunt abureli care conduc la plata unui impozit pe prostie de valoare mare!Faptul ca nimeni nu face teste corecte cu un produs "audiofil" si unul sa zicem obisnuit, comun, dar de calitate decenta, face ca sa se raspandeasca tot felul de tampenii neadevarate, printre putine adevarate si mai ales usor cuantificabile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum