Bulanu Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 Salutari vreau sa va spun ca ma apuc de un proiect care nu prea l-am intalnit aici pe forum....Impartasesc ideea mea prosteasca si celorlalti...Vreau sa fac dintr-o sursa de PC, o sursa fixa, care sa-mi dea urmatorile valori :Simetrice (+12V 0V -12V) -> Pt testare de mici amplifuri pt 12V...Fixa&Stabila 12V, 5V, 3.3V -> Testari diverse.... leduri, ventilatoare, mici montaje....Stabilizata (0V-12V), cu ajutorul unei scheme de fan controller si un tranzistor pe o iesire de 12V ..., pentru a testa tensiuni mai mici decat cele stas 5, 3.3 ... pt a avea 1.5 ..., intentionez sa-i pun si un mic lcd, de multimetru sa vada omu ce valori scoate...Mentionez ca am o sursa foarte tapana, de 400W REALI, nu este chinezarie...:DIdeea mi-a venit, de cand am vazut la adelaida o sursa 0-12V ca este 2 milioane...P.S. -> Nu dati idei de surse stabilizate de 0-27V, stiu ca e pe forum aici o discutie lunga, eu vreau sa fac ceva care am la indemana acum, si ma apuc chiar acum de ea... in viitor cand o sa am chef de un drum o sa fac si sursa 0-27V dar pana atunci ma multumesc cu un lucru bun facut de mine...:DMai adaug o mica mentiune aici... acesta este un exercitiu pentru a-mi imbunatatii calitatiile la estetica lucrurilor :DSchema de fancontroller pe care o voi folosi este aceasta...Ce ziceti?! Link spre comentariu
Bulanu Postat Decembrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2009 hah, mersi de link ady, ideea mi-a venit personal, chiar linkul asta ma ajuta foarte mult la estetica ei :Dmersi mult de link nici nu mi-a dat prin cap sa caut pe youtube sa vad daca a mai facut cineva asa ceva :Ddar din ce vad, omul are pierdere de sarcina pe reglabila... ii duce max 10V ... cred ca din cauza ledului si potentiometrului care este prea mare... ah dar ledul nu are treaba... cred ca tin cauza pot-ului... daca ii pun un pot de 10k sau de 2.2k cred ca ajunge pe undeva pe la 11.4 ... Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 eu nu i-am mai pus voltmetru , folosesc multimetru care il am Link spre comentariu
Bulanu Postat Decembrie 29, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2009 Din lipsa de fonduri pentru conectori mama de tip banana... am inlocuit cu mufe RCASi uitati ce a iesit ...Urmeaza display-ul lcd si vopsirea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum