amatorul Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 cum calculez si eu cati metri sau cate kg de sarma de 2mm im trebuie sa bobinez un traf de 900VA pe tole la tensiunea de 2X50V? Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 viewtopic.php?f=41&t=89 Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 cum calculez si eu cati metri sau cate kg de sarma de 2mm im trebuie sa bobinez un traf de 900VA pe tole la tensiunea de 2X50V?amatorule parca erai f documentat pe la "amplificatoare" legat de trafuri, cum tocmai tu ne intrebi pe noi muritorii de rand cum se calculeaza un traf??? Link spre comentariu
amatorul Postat Decembrie 27, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2009 stiu cum se calculeaza spire,altele dar nu stiu cati metri sau kg imi trebuie pt acel traf, vreo problema? ca nu ma duc la ala la magazin si cer 166 spire de sarma de 2mm, sau tu cumva asa faci? Link spre comentariu
Jimmy Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 calculezi lungimea medie a spirei, si inmultesti cu nr. de spire. e o chestie banala daca ai putina imaginatie si macar 8 clase. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 Daca nu stii sa faci o testare preliminara, nu gasesti nici macar cite spire pe volt sa-i faci, tinind cont ca primarul e gata facut ! Unii calculeaza cu 45/S sa fie economic, altii cu 55/S sa nu se incalzeasca ! Tu de care ai ? Link spre comentariu
amatorul Postat Decembrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2009 ma-m gandit sa calculez lungimea unei sprie apoi sa inmultesc cu siprele dar am crezut ca este o formula care iti da exact cati metri Link spre comentariu
bogdan69 Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 Da, numai ca de obicei vand sarma la kg. La sarma de 0,3 sunt cam 900m/kg/ Gasisem eu un calculator pe net dar nu mai stiu unde e. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 ?i asta se poate afla cu aproxima?ie, cunoscînd greutatea specific? a Cu pe dm3 ?i volumul ocupat de o sîrm? cu diametrul x ?i lungimea de 10cm (se poate calcula ca la orice cilindru). Se mai poate ad?uga 5-10% emailul, în func?ie de diametru. Link spre comentariu
amatorul Postat Decembrie 29, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2009 acum,bogdan, ca mi-ai dat tu datele alea pt sarma de 0,3 merge sa calculez cu regula de trei simpla pt sarma de 2mm? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 Poti face si asa, dar tii cont de suprafata sectiunii conductorului, nu de diametru. Link spre comentariu
amatorul Postat Decembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2009 nu am inteles.cum adica sa tin cont de suprafata conductorului? Link spre comentariu
bogdan69 Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Empiric cred ca putem calcula in felul urmator. Luam ca baza 900m/kg sarma de cupru de 0,3mm. In sarma de 2mm ar intra de 6 oi, aproximativ, sarma de 0,3. Deci iese ca 1kg de sarma de 2mm are cam 150m. Nu stiu cat de exact este, dar e un punct de plecare. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Nu stiu cat de exact este, dar e un punct de plecare Asta e tot ce ai spus adevarat ! ... mamicuta ei de geometrie !Dupa cum bine stiti, daca doriti sa calculati volumul unui cilindru, veti inmulti aria bazei (ala e cercu') cu inaltimea. In cazul conductorului de bobinaj, aria bazei e reprezentata de sectiunea conductorului (in milimetri patrati !). Cum voi vrei sa comparati greutatea a doi cilindri de aceeasi lungime (1 metru de conductor), este suficient sa comparati sectiunile celor doua conductoare. Citi milimetri patrati are conductorul de 0,3mm ? Dar ala de 2mm ? Care e raportul dintre cele doua suprafete ? Deci de cite ori e mai greu pe unitatea de lungime, un conductor de bobinaj cu diametrul de 2mm, decit cel cu diametrul de 0,3mm ? Tinind cont ca singurul care a postat aici si stie cum se calculeaza, este Zal si ca am facut scoala in acelasi timp, ma intreb ce scoala se mai face acum ! Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 ma intreb ce scoala se mai face acum !vorba lui taica-meu: "scoala de vagabonti"in general copii din ziua de azi s-au invatat puturosi si vor totul mura-n gura, degeaba au acces la internet si la resurse de informatie nelimitate!!!! :cry: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum