Vizitator valericap Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 ma puteti ajuta sa-mi spuneti ce as putea face ca becul de semnalizare cu leduri de la masina sa functioneze normal nu ca si cand un bec ar fi ars (semnalizeaza foarte repede) ce solutie ar fi? multumesc Link spre comentariu
minitm Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 Daca toate semnalizarile iti merg repede, schimba releu de semnalizare (presupun ca nu ai mecanic {alea se puteau face sa meraga mai inect}), daca e acelasi sindrom asigurate ca toate conexiunile cu masa care sunt in sistemu de semnalizare, avari, isi fac treba Dar incepe cu avariile (pune avariile si vezi daca mere la fel) Pentru inceput fa astea dupaia vino cu rezultate orcare ar fi ele. Sper sa te ajute Link spre comentariu
Vizitator valericap Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 cand pun pe avarii releul merge normal numai cand semnalizez am acel fenomen de semnalizare foarte rapida Link spre comentariu
nelu F Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 "Becul" cu LED-uri are consum mult mai mic decat unul cu incandescenta si din aceasta cauza releul de semnalizare sau unitatea de control central (depinde ce masina ai) vede acest consum ce corespunde situatiei "bec ars".Functie de modelul masinii (daca are releu separat pe semanalizare sau functia respectiva este facuta de "computer") rezolvarea se poate face mai simplu (in cazul releului) prin modificarea rezistentei traductor sau mai complicat in cazul unei unitati de control bazata pe un microcontroler (este mai greu sa ai acces la informatie). Link spre comentariu
Vizitator valericap Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 daca las becul de semnalizare in paralel merge normal dar nu-mi place aceasta modificare. as dori totusi sa intreb nu ar merge o rezistenta sa inlocuiasca becul legat paralel? :cry: Link spre comentariu
minitm Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 pune o rezistenta si vezi ce reactie are, acest fenomen parac il face daca nu are masa ok, din cate stiu masa de la avari e diferita tafa de cea de la semnalizari ... nu stiu mai mult Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 daca las becul de semnalizare in paralel merge normal dar nu-mi place aceasta modificare. nu ar merge o rezistenta sa inlocuiasca becul legat paralel?Bineinteles ca sint relee de semnalizare care "simt" o sarccina redusa si isi maresc frecventa in acel moment. Da , se poate pune o rezistenta care sa simuleze becul; problema e ca becul are 21W ! Diferenta pina la consumul "becului" cu LED-uri poate fi suplinita cu o rezistenta de putere. R = 150/diferenta de putere > in ohmi si sa disipe acea putere. Link spre comentariu
Vizitator valericap Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 becul are 12 leduri ti-as fi recunoscator daca poti sa-mi spui cu ce rezistenta sa incerc (de ce putere) multumesc Link spre comentariu
minitm Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 baga una seireglabila de 5 K si vezi cum reactioneaza cand dai de ea in funtie de asta pui un mai mare sua mai mica Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 becul are 12 leduriSint diferite tipuri de LED-uri ! Daca sint de 12V, atunci sint conectate toate in paralel, daca sint de tensiune mai mica, atunci probabil ca sint grupate in serie-paralel cu rezistente de limitare. Daca vrei sa cunosti exact consumul becoledului, foloseste un ampermetru si masoara curentul prin becul cu LED. O rezistenta de 15 ohmi/20W montata in paralel cu becoledul , indeplineste functia unui consumator de vreo 15W. Ar trebui sa fie suficient.baga una seireglabila de 5 K si vezi cum reactioneaza cand dai de ea unde ? Link spre comentariu
minitm Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 trebuie sa bagi inediat dupa releu ininte de blocu de luni, dar tu pentru un test baga la bec, punea in serie cu becu cu leduri, pana afli de ce putere trebuie sa fie si ce valoare trebuie sa abiba Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 Dupa ce ca nici nu scrii corect in limba romana, mai vorbesti si prostii !Aici nu e vorba de limitarea curentului prin leduri ! Becul incandescent, avind puterea de 21W, consuma 1,75A. Exista unele modele de relee de semnalizare, care atunci cind au o sarccina prea mica, isi maresc frecventa (de fapt asa avertizeaza arderea unui bec) . Becul cu leduri are un consum mult mai mic si releul si-a marit frecventa .daca las becul de semnalizare in paralel merge normal dar nu-mi place aceasta modificarePentru a nu mai pune becul in paralel, va suplini aceasta diferenta de sarccina cu o rezistenta, asa cum am precizat mai sus. Cred ca valoarea de 15 ohm/20W este suficient de mica (va avea un consum de pina la 1A). Daca nu pacaleste releul cu aceasta rezistenta, se va monta o rezistenta de 8,2...10 ohmi. Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 baga una seireglabila de 5 K si vezi cum reactioneaza cand dai de ea in funtie de asta pui un mai mare sua mai mica Si sa vezi ce misto pute semireglabilu' ala cand se prajeste.Ideea era sa se simuleze prezenta becului de 21W(mai exact consumul lui).La 12V(la rece) un bec de semnalizare de 21W are o rezistenta de 6,85 ohmi.Deci ca sa simulezi consumul acelui bec ai nevoie de o rezistenta de 6,8 ohmi/21W minim.Pe care nu stiu unde ai s-o gasesti.Banuiesc ca ai releu clasic(si ele aveau obiceiul sa o ia mai repede cand se ardea un bec-expropitar de Dacia1310 stiu ce zic).Daca ai asa ceva inlocuieste-l cu unul electronic(daca te pricepi putin la electronica poti sa-l construiesti tu scheme se gasesc garla). Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 El va merge si daca rezistenta disipa in jur de 15W (sint si becuri in soclu BA15s cu puterea de 15W). Rezistente se gasesc http://www.adelectrocom.ro/index.php?cPath=536_2_800 Link spre comentariu
Vizitator valericap Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 va multumesc mult de tot pt. amabilitate si va doresc la mult ani!!!!!am sa revin cu rezultatul final Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum