sofian Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 deci acolo ca sa bifezi ceva trebuie sa sti cum este facut programul altfel nu poti prin incercaride obicei cind incarci fisierul care vrei sa il programezi acolo se bifeaza automatca sa verifici daca fisierul contine si configurarea picului bifeaza acolo ceva aiurea si incarca fisierul , dupa care vezi daca se schimba ce ai bifatdaca se schimba este ok si poate fi programat corectdupa ce vad eu ca este bifat este posibil sa fi citit un pic cu code protect activat si este normal sa arate asa ceva Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 ziceai ca ai un pic care e programat ok. Citestel si, daca nu cumva e protejat adica sa nu apara 0000 peste tot, uitete la Config sa vezi ce are bifat si bifezi manual la pic-ul ce vrei sa-l scri. Acolo nu e vreo regua de bifare, se seteaza functie de aplicatie, DEAIA intrebam ce schema, ce aplicatie ce hex ca sa ne dam seama daca trebuie xt, intrcosc, hs, wdt on sau off etc, dar nu ai dat aceste informatii decat ca nu reusesti sa scri un pic desi ai un programator bun. Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 Citind pe net ,fara a avea pretentia ca am inteles foarte bine, am vazut ca la pic-urile 12F629,675 si poate si la altele ele au o valoare a oscilatorului intern care trebuie scrisa si acest lucru se poate face cu un programator mai special si probabil si cu un soft adecvat ,care scrie in mod automat aceasta valoare ,avind in vedere cele de mai sus ,poate cineva sa ma lamureasca si pe mine?Sa auzim de bine. Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 nu trebuie nici un programator mai special si nici un soft adecvat. Efectiv dai un read inainte la controler, vezi ce continut are ultima locatie din flash (ultima adresa), incarci hex-ul ce vrei sa-l introduci in controler, dupa care editezi manual ultima adresa din flash cu ce avea picul cand l-ai citit. Abia apoi poti da write. Acea locatie contine o valoare pentru calibrarea oscilatorului intern, fara de care o avea o abatere mai mare, de fiunctionat functioneaza si fara.Asta depinde de ce programator ai, eu am o clona de pickit2 care salveaza si programeaza automat valoarea respectiva, e chiar foarte greu daca vreau s-o modific . Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 A ,parca incepe sa se mai lumineze ,am un programator de la Feng ,versiunea 5V2r,si ca soft WinPic800[attachment=0]programator pic 5v2r8.zip[/attachment]Multam de informatie.Am sa incerc sa vad daca ma descurc.Sa auzim de bine. Link spre comentariu
manolo Postat Ianuarie 1, 2010 Partajează Postat Ianuarie 1, 2010 In primul rind Un an nou ,fericit si plim de satisfactii!Am mai studiat si am reusit programarea unui pic 12F629,citind prima data picul ,si notind valoarea osscal ,dupa care am incarcat hexul si am completat manual pe ultimul rind valoarea osscal .pus in montaj a functionat perfect,mai mult avind un pic scris,sters iar scris si....am luat valoarea osscal de pe alt pic (aceiasi serie-an,saptamina) si am introdus-o ,si.....merge perfect.Soft Winpic 800,programator Feng3 versiunea 5v2r8.Cu multumirile de rigoare,Sa auzim de bine! Link spre comentariu
mariandmd Postat Ianuarie 1, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2010 La multi ani si un nou an fericit va doresc Am rezolvat si eu la fel Tot problema cu oscalul a fostMulte multumiri pentru sfaturi si sugestii Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum