Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC 12F629 nestiinta la programare

mariandmd

Postări Recomandate

Salutare si sarbatori fericiteAm si eu o nelamurire, ma tot chinuii sa incarc hex-ul pe un 12F629 si din pacate nu vrea sa faca serviciProgramatorul de la JDM ese unul facut home si care am vazut ca unii l-au folosit cu succesCa program folosesc WiPic 800Din pacate nu stiu la configutarie ce setari trebuiesc setateAm sa atasez si ceva documentatieMentionez ca in schema nu am quart, probabil il foloseste pe cel intern

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariandmd

7

• XAN77

6

• manolo

5

• fratello

2

Top autori în acest subiect

pai vad ca MCLR nu este activat, deci e posibil ca programatorul tau sa nu poata lucra cu un controler cu MCLR disable. E pe aici un topic cu o modificare la un jdm clasic ca sa repare buba.

Link spre comentariu

Pai de incarcat hex-ul se incarca si nu-mi da nici o eroare Dar cand pun pic-ul in montaj acesta nu functioneazaMa gandesc ca nu stiu ce trebue bifat in configuratieCineva mi-a programat un pic cu acelas hex si si cu ala functioneazaDin cate stiu cel care mi-a programat primul pic a folosit un programator mai performant

Link spre comentariu

cred atunci ca trebuie sa dai mai multe informatii, ce hex, ce aplicatie, are cuvantu de configurare in el sau bifezi tu in winpic800, daca da ce bifezi! ca in poza din primu post ?

Link spre comentariu

Nu trebuie modificat nimic, dar atentie la modul de amplasare al tranzistorilor : eu am folosit BC 547 si BC557, al caror layout difera fata de SC-urile prezentate in schema !!! Verificati datasheetul !

Link spre comentariu

winpic800 are un buton de recunoastere PIC, daca dai click pe el iti vede controlerul ca fiind un 12F629 ? trebuie sa-l vada, daca nu il vede, ori nu e facut bine programatoru cum zice fratello, sau e duda cu mclr disable.

Link spre comentariu

Am folosit 2N3906 si 2n3904 il bag in COM1 se aprinde ledul ,am citit un pic 16f84 si am salvat hexul si corespunde cu cel original ,folosind configurarea indicata de la cel care mi l-a dat,as putea trage concluzia ca este bun programatorul?Sa auzim de bine!

Link spre comentariu

winpic800 are un buton de recunoastere PIC, daca dai click pe el iti vede controlerul ca fiind un 12F629 ? trebuie sa-l vada, daca nu il vede, ori nu e facut bine programatoru cum zice fratello, sau e duda cu mclr disable.

Il vede ca 12F629Se incarca hex-ul si se aprinde ledul de pe programatorLa final zice ok fara nici o eroareScot pic-ul din programator, il pun in montaji si... 0 functiuneConectezi iar pic-ul in programator, citesc ce are pe el si fac comparatie cu ce am scris si e ok.Am incercat si cu MCLR on si off, si cu Q extern si cu intern si XT si RC si mai multe variante dar degeaba...Se pare ca nu am nimerit varianta buna
Link spre comentariu

din cate zici tu eu inteleg ca programatoru si programarea sunt OK, identifica picul, nu da eroare la programare dar la citire citeste exact ce ai programat, deci e ok, nu stiu de restul proiectului daca e ok, schema, montajul, de unde ai hexul etc.

Link spre comentariu

Schema este ok si hexul.Programatorul functioneaza, la fel si softul Asa cum am mai spus am deja un pic gata scris care functioneasa fara probleme.Am vrut sa mai scriu un PIC pentru a mai face inca un montaj dar din pacate nu stiu cum sa configurez softul inainte sa ard picul.Am incercat cateva variante dar se pare ca nu am bifat la configurare cea ce trebuie

Link spre comentariu

daca ai deja un pic care functioneaza faci asa :citesti picul care merge (Read All), scoti pic-ul vechi si pui unul nou si dai programaredaca picul care il citesti are code protected activat nu merge ce am zis mai sus si trebuie sa incarci fisierul cu care trebuie sa programezi piculfisierul respectiv contine si cuvintul de configurare al pic-lui (dar nu este obligatoriu)

Link spre comentariu

Din pacate nu am primit un raspuns la ce am cerut euOricum multumesc pentru intentiile de ajutor si o sa mai incerc ceva variante de programarePoate o nimeresc pe cea buna intr-un finalAtasez din nou o poza

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări