Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator GU17_PP

sebi_c

Postări Recomandate

Ma tem ca nu va pot satisface aceasta curiozitate prea curand deoarece generatorul meu nu scoate o forma de unda corespunzatoare pe dreptunghi la frecvente mai mari, necesita un pic de service, daca fac rost de altu sau il repar pe asta voi posta aici rezultatul.

Credeam ca numai la mine merge asa! Chiar glumeam!Am vazut realizarea lui Kosmin. Este excelenta! Ma gandesc ca este ceva dificultate la sursa, din cauza tensiunilor mari. Tranzistorii aia la o f. mica greseala sunt ca un vrej de castraveti. Se duc instantaneu.Referitor la generator, are dreptate. S-a muncit ceva sa-l faca sa mearga si asa. Al meu e la fel, dar merge bine.In calatoria mea, am carat si eu GU17_PP si l-am pus in functiune la Kosmin. A fost si Lazaroiu la intalnire. Lazaroiu a comentat ca i se pare ca joasele se aud anormal. Dupa mine cred ca anormal de puternice, asta pe boxele lui Kosmin. Eu am luat si RFT-urile cu mine si cred ca nu au facut o impresie chiar proasta. Vreau sa remarc ca este diferenta evidenta la auditiile pe trafo toroidal fata de clasicul E+I cu tabla normala. Cel putin toroidalele mele (destul de grase) sunt foarte tari! Si Kosmin foloseste trafo de la amplificatorul GU19, adica tot toroidal.PS: La 10KHz nu poate fi decat cel putin asa download/file.php?id=38829&mode=view. La el poate e mai bine ca a tot selectat la lampi din greu.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sebi_c

29

• mișa

8

• hpavictor

6

• THOMAS

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ma tem ca nu va pot satisface aceasta curiozitate prea curand deoarece generatorul meu nu scoate o forma de unda corespunzatoare pe dreptunghi la frecvente mai mari, necesita un pic de service, daca fac rost de altu sau il repar pe asta voi posta aici rezultatul.

Credeam ca numai la mine merge asa! Chiar glumeam!Am vazut realizarea lui Kosmin. Este excelenta! Ma gandesc ca este ceva dificultate la sursa, din cauza tensiunilor mari. Tranzistorii aia la o f. mica greseala sunt ca un vrej de castraveti. Se duc instantaneu.Referitor la generator, are dreptate. S-a muncit ceva sa-l faca sa mearga si asa. Al meu e la fel, dar merge bine.In calatoria mea, am carat si eu GU17_PP si l-am pus in functiune la Kosmin. A fost si Lazaroiu la intalnire. Lazaroiu a comentat ca i se pare ca joasele se aud anormal. Dupa mine cred ca anormal de puternice, asta pe boxele lui Kosmin. Eu am luat si RFT-urile cu mine si cred ca nu au facut o impresie chiar proasta. Vreau sa remarc ca este diferenta evidenta la auditiile pe trafo toroidal fata de clasicul E+I cu tabla normala. Cel putin toroidalele mele (destul de grase) sunt foarte tari! Si Kosmin foloseste trafo de la amplificatorul GU19, adica tot toroidal.PS: La 10KHz nu poate fi decat cel putin asa download/file.php?id=38829&mode=view. La el poate e mai bine ca a tot selectat la lampi din greu.
Realizarea este frumoasa si se vede ca munca depusa a fost multa si finalul proiectului nu s-a lasat asteptat.Eu am spus ca nu-mi plac basii pe care ii reda acest amplificator si asa este,dar asta tine de urechea fiecaruia,in ceea ce priveste boxele RFT nu pot spune nimic,pe astea nu le-am auzit. Cat priveste transformatoarele...sa nu amestecam pere cu mere,adica: nu putem compara niste sectiuni E+I de 11-12 cmp cu acei monstri de toroidale,...nu???....asta vorbind de regimul DIY in care ne facem totul cu mana noastra,altfel daca cumparam totul; trafuri,circuitul imprimat,sasiul gata facut...atunci ce mai ramane????.....un simplu kit electronic ce trebuie asamblat......,ma rog,poate sunt prea batran pentru vremurile astea........
Link spre comentariu

Bine Lazaroiu, n-a zis nimeni ca trebuie sa fie diy 100%! Cine le face diy intr-o proportie mai mare si conceptual mai mult clone (musai sa arate ca originalul) poate fi si asta un motiv de satisfactie. Altfel, putem sa incercam tot felul de configuratii, chiar nebanuite pe vremea gloriei lampilor si in conditii moderne (PCB, simulare..), poate fi si asta un motiv de bucurie. Importanta e ideea!Referitor la cum se aude un traf sau altul, asta e alta treaba, desi formele de unda vazute nu difera prea mult. Rezultatul, nu e nici un secret, pentru ca din curiozitatea de a vedea o histereza sau alta am concluzionat ca de aici ar putea fi cauza diferentei. Referitor la joase, stii si tu ca orice scula cu lampi are nevoie de un timp de incalzire. In plus, boxele lui Kosmin se pare ca au un bas mai profund (mie chiar imi place). Dar chestiunea poate fi analizata in detaliu pe amplificatorul tau GU17_PP si sa aduci aici argumente pro sau contra.

Link spre comentariu

Bine Lazaroiu, n-a zis nimeni ca trebuie sa fie diy 100%! Cine le face diy intr-o proportie mai mare si conceptual mai mult clone (musai sa arate ca originalul) poate fi si asta un motiv de satisfactie. Altfel, putem sa incercam tot felul de configuratii, chiar nebanuite pe vremea gloriei lampilor si in conditii moderne (PCB, simulare..), poate fi si asta un motiv de bucurie. Importanta e ideea!Referitor la cum se aude un traf sau altul, asta e alta treaba, desi formele de unda vazute nu difera prea mult. Rezultatul, nu e nici un secret, pentru ca din curiozitatea de a vedea o histereza sau alta am concluzionat ca de aici ar putea fi cauza diferentei. Referitor la joase, stii si tu ca orice scula cu lampi are nevoie de un timp de incalzire. In plus, boxele lui Kosmin se pare ca au un bas mai profund (mie chiar imi place). Dar chestiunea poate fi analizata in detaliu pe amplificatorul tau GU17_PP si sa aduci aici argumente pro sau contra.

Sebi!....amplificatorul proiectat de tine cu GU19 si pentru care mi-ai trimis si mie PCB,functioneaza de ceva timp la o discoteca intr-un sistem de PA-uri pe trei amplificari; joase,medii si inalte si este pus pe......pe basi,facand fata unor amplificatoare cu MOS pe medii si inalte.....
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

O mare pierdere disparitia oscilogramelor din acest subiect(nu ar strica sa reapara oscilogramele cumva).

De fapt oscilogramele in discutie erau cu trafo iesire toroidale. Desi sunt suparat ca munca multor oameni s-a facut praf la un click de mouse, o sa pun imaginile cerute.

post-17079-139829335312_thumb.jpg

post-17079-139829335319_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Dl Sebi spune: """In schimb testarea lampilor inainte de a le baga in soclu e o chestiune obligatorie. Acest produs e destul de divers ca sa numai spun, de cele mai multe ori negarantat (ma refer in special la stocul rusesc). Am gasit niste module de osciloscop englezesc si pot spune ca este uimitor cat de asemanatoare sunt lampile. Lampile rusesti ce se vand acum sunt de-a dreptul o amestecatura greu de definit. Trebuie sa iei cu zecile sa gasesti ceva. Pana la urma ma gandesc ca poate dau banii care i-as fi date pe altele garantate, dar scumpe.""""

Eventual poate dl Sebi doreste sa detaileze cele spuse mai sus!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

interesant!domnule sebi,se poate face o testare cu semnal de frecventa mare/amplitudine mica suprapus pe o frecventa mica/amplitudine mare(sau dreptunghiular)?

Si eu zic ca este interesant testul propus, dar amplificatorul in discutie are alt stapan! Eu, insa, cred ca semnalul va fi redat fidel la iesire, daca este in banda de nivel permisa, adica daca amplificatorul nu intra in cliping. De asemeni, trebuie spus ca semnalul poate fi afectat daca are componente spectrale care depasesc banda de frecvente redata. Din aceasta cauza, testul cu semnal dreptunghiular este destul de edificator in a demonstra calitatile de amplificator de banda larga.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări