Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce tranzistori recomandati pt electronica industriala

massacre122

Postări Recomandate

• Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• massacre122

18

• remus68

9

• zal

4

• Jimmy

3

Top autori în acest subiect

pai la intrare am zis ca are undeva la 2x50v pe canal ca am masurat mai demult nu acum de curand si nu stiu exact am sa masor zilele asteasi la iesirea la difuzor are undeva la 100v

Link spre comentariu

2SA1943 / 2SC5200 si vei avea avantajul ca-i poti monta usor pe radiator. Pui un singur tranzistor pe ramura, nu este nevoie de doi montati in paralel. Topologia etajului final este foarte performanta, etaj de intarare dublu diferntial cu generatoare de curent constant...simetrie totala, daca este echipat cu componente pe masura poti concura cu amplificatoare de firma.

Link spre comentariu

Nu merg c? sînt simpli ?i precis nu ?tie s? modifice schema

Dreptatea e de partea lui Zal ! A1943 / C2500 nefiind in configuratie Darlington, se complica schema, deoarece trebuie mentinut un factor de amplificare ridicat in tranzistorii finali si in acest caz e necesar sa se monteze cite un tranzistor suplimentar, pe fiecare ramura, cu rol de prefinal. Nu e imposibil , dar e mai mult de lucru si operatiunea ar trebui facuta de cineva cu experienta. Cel mai usor, se pot inlocui cu perechi Darlington care se pot monta pe radiatorul existent.

Nu e TO3, e TO67. De aia e mai greu de înlocuit cu trz în capsul? TO3, în schimb cu trz în capsul? TOP3 ?i sîrme e perfect.

Link spre comentariu

Da, asa este, nu am bagat de seama ca originalii sunt darlington. Cauta tranzistori darlington complementari in capsula TO-220 sau TO-247, sunt mai usor de montat, te descurci singur acasa. Daca vrei sa folosesti tranzistori in capsula TO-3 trebuie sa gauresti radiatoarele, multa munca.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări