Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

emitator-receptor optic

mikella

Postări Recomandate

cum zice si titlul am nevoie de un emitator si un receptor optic pentru a putea transmite semnal audio din calculator in amplificator.am un moft ce ma roade de multa vreme si vreau sa pun in practica aceasta ideie.daca puteti sa ma ajutati cu o schema ceva vas fi recunoscator.o zi buna si craciun fericit tuturor

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mikella

7

• Mindware

3

• Dr.L

1

• Cilibiu

1

Top autori în acest subiect

Pai e simplu.E foarte simplu defapt , daca nu ai pretentia de a transmite amandoua canalele(daca ai doar 2)pe aceeasi linie optica.Daca ai deja fibra optica,pune mana si mai fa rost de un laser pointer chinezesc.Si de o fotodioda in spectrul vizibil sau,ca ultima optiune,un fotorezistor.Daca vrei 2 canale,dublezi numarul de componente.Laserul il dezasamblezi,si pastrezi tot ansamblul placuta-dioda-suport-lentila.Restul,faci ce vrei cu ele.Lipesti pe placuta 2 cabluri ,la plus si minus si ai cam terminat cu el pana la conectarea la montaj.Sper sa am timp acum sa termin proiectarea in EAGLE.Daca nu,o postez maine sau vad eu cand am timp.Ca receptor,ai sa vezi in schema.

Link spre comentariu

am realiyat cablajele si am inceput sa plantey piesele.am inlocuit tranyiystorul bc 237 cu un bc 337 av vayut ca 337 suporta mai mult curent si cam 45v amandoua.are vreo treaba sau merge si cu asta?restul de piese leam pus de valoarea ca in schema.mai am de cautat semireglabilele si foto dioda sau vad ce pun acolo.in rest totul e bine pana acum zic eu

Link spre comentariu

am citit topicul ala inainte sa deschid topicul asta orcum mersi pentru intentie.am terminat emitatorul si lam pus la teste.se pare ca functioneaza palpaie laserul asta inseamna ca lucreaza cred eu.daca nu are semnal pe el sta laserul un pic aprins.asa trebuie sa stea?receptorul mai am de lucru trebuie sa cumpar semireglabilul de 500k si o fotorezistenta ca restul am plantat deja pe placuta

Link spre comentariu

am terminat treaba si functioneaza jucaria :101 .nu a facut figuri decat ca mia busit dioda dar am inlocuito si merge ok.treaba e ca nu prea se aude inaltele adica se aude dar mai slab decat cum sar auzi cu fir.mai mesteresc eu sa vad ce pot modifica.multumesc de ajutor si numa bine.apropo dioda am inlocuito cu in4448 si functioneaza si cu un led caz in care se aude mai multe inalte

Link spre comentariu

cred ca dupa anul nou de acuma ca nu mai am timp.am gasit un receiver optic dar cred ca e numai o bucata din el cu mufa aia in care intra fibra optica si componenta din mufa are 3 picioruse marcate cu gnd opt si vcc ai ideie ce ar putea fi si cum as putea sa o folosesc in montajul meu?am masurat cu ohm metrul si daca ai aplic lumina cu lanterna de la telefon asi schimba valoarea asta intre gnd si opt.ar merge conectata asa in montajul meu oare?momentan am o fotorezistenta in montaj si poate din cauza ei pierd din inalte.daca vrei pun o poza cu componenta respectivaPosted Image e piesa aia mica din dreapta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări