mikella Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 cum zice si titlul am nevoie de un emitator si un receptor optic pentru a putea transmite semnal audio din calculator in amplificator.am un moft ce ma roade de multa vreme si vreau sa pun in practica aceasta ideie.daca puteti sa ma ajutati cu o schema ceva vas fi recunoscator.o zi buna si craciun fericit tuturor Link spre comentariu
Mindware Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 Pai e simplu.E foarte simplu defapt , daca nu ai pretentia de a transmite amandoua canalele(daca ai doar 2)pe aceeasi linie optica.Daca ai deja fibra optica,pune mana si mai fa rost de un laser pointer chinezesc.Si de o fotodioda in spectrul vizibil sau,ca ultima optiune,un fotorezistor.Daca vrei 2 canale,dublezi numarul de componente.Laserul il dezasamblezi,si pastrezi tot ansamblul placuta-dioda-suport-lentila.Restul,faci ce vrei cu ele.Lipesti pe placuta 2 cabluri ,la plus si minus si ai cam terminat cu el pana la conectarea la montaj.Sper sa am timp acum sa termin proiectarea in EAGLE.Daca nu,o postez maine sau vad eu cand am timp.Ca receptor,ai sa vezi in schema. Link spre comentariu
mikella Postat Decembrie 27, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2009 cam un canal as avea nevoie.posteaza te rog o schema cand ai timp.fibra optica o am deja mersi pentru raspuns Link spre comentariu
Mindware Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 laser.rar[/attachment]Daca mai e nevoie,tatoneaza valorile.Mult spor si noroc la asamblare :bere: Link spre comentariu
mikella Postat Decembrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2009 mersi de informatii chiar acum ma apuc de lucru sa vad ce iasa pana la urma Link spre comentariu
mikella Postat Decembrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2009 am realiyat cablajele si am inceput sa plantey piesele.am inlocuit tranyiystorul bc 237 cu un bc 337 av vayut ca 337 suporta mai mult curent si cam 45v amandoua.are vreo treaba sau merge si cu asta?restul de piese leam pus de valoarea ca in schema.mai am de cautat semireglabilele si foto dioda sau vad ce pun acolo.in rest totul e bine pana acum zic eu Link spre comentariu
Cilibiu Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 Uite aici postat de mine un ansamblu simplu, dar eu vroiam sa inlocuiesc ............ citeste topicul asta.........viewtopic.php?f=35&t=48593 Link spre comentariu
mikella Postat Decembrie 29, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2009 am citit topicul ala inainte sa deschid topicul asta orcum mersi pentru intentie.am terminat emitatorul si lam pus la teste.se pare ca functioneaza palpaie laserul asta inseamna ca lucreaza cred eu.daca nu are semnal pe el sta laserul un pic aprins.asa trebuie sa stea?receptorul mai am de lucru trebuie sa cumpar semireglabilul de 500k si o fotorezistenta ca restul am plantat deja pe placuta Link spre comentariu
mikella Postat Decembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2009 am terminat treaba si functioneaza jucaria .nu a facut figuri decat ca mia busit dioda dar am inlocuito si merge ok.treaba e ca nu prea se aude inaltele adica se aude dar mai slab decat cum sar auzi cu fir.mai mesteresc eu sa vad ce pot modifica.multumesc de ajutor si numa bine.apropo dioda am inlocuito cu in4448 si functioneaza si cu un led caz in care se aude mai multe inalte Link spre comentariu
Mindware Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Ti-am zis..acolo nu-i batut nimic in cuie ..vezi cu ce merge mai bine.Aia e mai mult o schema de principiu...orientativa..dar ma bucur ca functioneaza si la tine La multi ani!! :bere: Link spre comentariu
mikella Postat Decembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2009 cred ca dupa anul nou de acuma ca nu mai am timp.am gasit un receiver optic dar cred ca e numai o bucata din el cu mufa aia in care intra fibra optica si componenta din mufa are 3 picioruse marcate cu gnd opt si vcc ai ideie ce ar putea fi si cum as putea sa o folosesc in montajul meu?am masurat cu ohm metrul si daca ai aplic lumina cu lanterna de la telefon asi schimba valoarea asta intre gnd si opt.ar merge conectata asa in montajul meu oare?momentan am o fotorezistenta in montaj si poate din cauza ei pierd din inalte.daca vrei pun o poza cu componenta respectiva e piesa aia mica din dreapta Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Fotorezistenta e prea inceata,d-aia pierzi frecventele inaltePiesa aia o fi un fototranzistor cu demodulator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum