Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

WeFax

Vizitator Gothmog

Postări Recomandate

• 2 ani mai târziu...
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ywar2

7

• Electron

3

• ghettoman

3

• BodoRF

3

Top autori în acest subiect

Ulterior am renuntat la filtrul de 10.7 si l-am inlocuit cu unul cu doua bobine pe care l-am montat pe o placuta mica si direct pe placa receptorului in locul filtrului. Acum merge mult mai bine si ma gindesc cind voi avea timp sa il inlocuiesc in felul acesta si pe cel de 455. Ar trebui sa mearga.

apropo de cati khz este filtrul deoarece eu am nevoie de un filtru , scuze de offtopic , dar vreau sa achizitionez filtre de 10.7mhz ca am cateva lipsuri urgente ce nu se gasesc . merci mult
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

In septembrie 2007 am construit si eu un astfel de receptor.Ca AFI 10,7 am folosit un bloc recuperat dintr-un radiotelefon de marina(exact ca cel folosit in RTM 4MF.Este realizat insa cu minusul la masa).Semnalul de 10,7 l-am aplicat dupa filtrul cu cuart(am renuntat la filtru).Semnalul audio l-am extras de pe semireglabilul VOL de 50k.Largimea de banda a fost suficienta pt obtinerea unor fotografii de buna calitate. In amplificatorul de Rf si mixer am folosit Mos-feturi pt o buna sensibilitate.In jurul unui CD4059,LB3500,CD4046 am realizat PLL-ul. Antena joaca un rol f important.Recomand o quadrifilara.ATENTIE LA SENSUL DE "BOBINARE" A SPIRELOR. Softul pt decodare a fost Satsignal506.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...

Felicitari ptr realizari, sint placut impresionat. Receptorul si antena quadrifilara sint realizate deosebit de bine. Imi plac foarte mult. Vad ca esti foarte pasionat si aceasta este un lucru bun. Nu te gindesti sa incerci si receptii in 1.7GHz? Am vazut pe undeva niste imagini receptioate in HRPT, deosebite.Am incercat si eu antena quadrifilara cindva in formatul acela, dar rezultatele cele mai bune le-am avut cu o antena mult mai subtire in grosime, dar si mai lunga. Preamplificatorul de receptie in ambele cazuri a fost obligatoriu. Tin minte ca faceam diferenta intre ambele antene numarind liniile orizontale de pe marginea imaginilor receptionate, iar la ultima antena erau net mai multe.Inca o data felicitari si mult succes in continuare in proiectele tale !!!Costi

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna ! Am proiectat si eu un radio la 137 MHz cu mixer_osc SA612, preamp BF981, IF TBA120S. Modul PLL cu ATmega8 si CI-ul LMX2316.

Modulul PLL se poate aplica si la un RTM4F?Este interesanta solutia, asa se poate reutiliza RTM-ul in lipsa quartz-urilor pe frecventele necesare.Receptorul ramane pe o frecventa si se poate acorda manual?Sau are implementate si proceduri automate, auto scan, etc?Pentru partea de receptie, se pot utiliza mai multe variante, de la clasicul RTM si RTF la variantele cu circuite integrate MC3361 pentru 10,7Mhz si 455khz pana la MC3362 care este complet de la intrare pana la audio sau alte variante mai noi MC33135 etc.Receptorul este unul clasic pentru FM cu banda de trecere de 30-50khz in FI de 10,7Mhz (la o adica si o medie frecventa de Gloria putin "gadilita" se poate utiliza si nu pune probleme deosebite.Mai interesanta insa este partea de comanda a oscilatorului.Am intalnit un receptor care in lipsa semnalului scana toate frecventele meteo ( 6 sau 8) si se oprea pe cel pe care primea semnal, semnal care se transmitea la o iesire de casti pentru monitorizare si la o iesire audio pentru a se cupla la placa de sunet.Trebuia doar lasat pe receptie si receptiona automat semnalele cand satelitul efectua trecerea.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări