Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

WeFax

Vizitator Gothmog

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ywar2

7

• Electron

3

• ghettoman

3

• BodoRF

3

Top autori în acest subiect

Filtrul de 455khz il am dintr-un telefon NMT900 . Este identic cu cel din poza tipului numai ca al meu este albastru si scrie pe el 455B5. Nu pot spune ca este foarte bun dar imaginile imi ies bune. Cuartul de 10245khz il am dintrun radiotelefon RTP IEMI . Daca nu-l gasesti poate ti-l trimit eu peste doua saptamini cind ma intorc din concediu.Eu gasesc ca mult mai bine ar fi ca cele doua frecvente intermediare de 10.7 si 455 sa fie construite cu bobine, respectv filtre Chebisev. Cind am construit receptorul am folosit filtre ceramice si am observat limitari ale semnalului de audiofrecventa. Ulterior am renuntat la filtrul de 10.7 si l-am inlocuit cu unul cu doua bobine pe care l-am montat pe o placuta mica si direct pe placa receptorului in locul filtrului. Acum merge mult mai bine si ma gindesc cind voi avea timp sa il inlocuiesc in felul acesta si pe cel de 455. Ar trebui sa mearga.

Link spre comentariu

Din cate stiu eu, asa ceva intereseaza doar pe meteorologi. Esti meteorolog? :d

din cite stiu eu e vorba de pasiune si curiozitatetu daca faci de mincare esti bucatar? :lol:
Link spre comentariu

Filtrul de 455khz il am dintr-un telefon NMT900 . Este identic cu cel din poza tipului numai ca al meu este albastru si scrie pe el 455B5. Nu pot spune ca este foarte bun dar imaginile imi ies bune. Cuartul de 10245khz il am dintrun radiotelefon RTP IEMI . Daca nu-l gasesti poate ti-l trimit eu peste doua saptamini cind ma intorc din concediu.Eu gasesc ca mult mai bine ar fi ca cele doua frecvente intermediare de 10.7 si 455 sa fie construite cu bobine, respectv filtre Chebisev. Cind am construit receptorul am folosit filtre ceramice si am observat limitari ale semnalului de audiofrecventa. Ulterior am renuntat la filtrul de 10.7 si l-am inlocuit cu unul cu doua bobine pe care l-am montat pe o placuta mica si direct pe placa receptorului in locul filtrului. Acum merge mult mai bine si ma gindesc cind voi avea timp sa il inlocuiesc in felul acesta si pe cel de 455. Ar trebui sa mearga.

dupa cum ziceau si aia pe jdemii de situri latzimea de banda trebuie sa fie cit mai larga...peste 30de aceea se foloseau murata-urile alea "suparate"momentan mam linistit....nu am unde sa gasesc asha piese in ro...iar de radiotelefoane... :cry: astept sa te intorci din concediu sa mai vorbim...daca mai ai chef...bineinteles :wink:
Link spre comentariu

ywar2, L2, L3 si L4 cum le-ai facut? Ca specificatii de Neosid nu gasesc. Sau ai facut empiric?
Link spre comentariu

5 spire cu sirma de 0.4mm pe carcasa de plastic de 4.5mm cu miez de ferita mov din radiotelefoanele RTP4MF. Intre terminalele bobinelor am gaurit cablajul cu 4mm si am pilit pina ce carcasa intra fest. Ecranul este de la bobinele de 7.5mm din casetofoanele chinezesti.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Gothmog

Am gasit si eu multe scheme si intr-adevar multe componente ori se gasesc foarte greu ori nu se gasesc... Cineva a scris ca receptia de harti meteo se poate face si pe unde scurte... pe ce banda? Poti da mai multe detalii?De asemenea am vazut pe niste site-uri ca unii au folosit niste downconvertere pt. receptoarele fm care le aveau...pe cb de exemplu...a folosit cineva asa ceva?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări