Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fratilor lamuriti-ma inainte sa fac o prostie

Vizitator Bajetu

Postări Recomandate

Vizitator Bajetu

am un montaj ce include un bec philips hpi-t 1000w care mi s`a ars,intrebarea mea este daca pot folosi unul de 400w pe balast de 1000w,sau daca pot folosi pe balastul acela un inalta presiune de sodiu ? nu ma pricep si nu as dori sa pun un bec mai mic si sa se intemple ceva.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jimmy

3

• Cilibiu

1

Top autori în acest subiect

in nici un caz nu poti folosi un bec de 400W cu balast pentru bec de 1000W, pentru ca balastul va limita curentul prea sus, si va distruge becul.din ce-am vazut, becul tau era cu halogenuri metalice, si asta inseamna ca pe langa balast mai are si un igniter. ai putea sa incerci sa aprinzi un bec cu sodiu la presiune inalta folosind doar balastul. ar trebui totusi ca si becul cu sodiu sa fie tot de 1000W.p.s. - eu am folosit doar becuri de 70W cu halogenuri metalice, cu balasturile si igniterele recomandate de producator, si n-am incercat ce-am scris mai sus, asa ca ar trebui sa mai astepti niste pareri ale unor forumisti cu mai multa experienta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări