red93 Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 Salutare. Sunt membru de ceva timp si nu am prezentat nimic din ce am lucrat asa ca va arat o mica incercare.Datorita faptului ca locuiesc in chirie intr-o mica garsoniera din Bucuresti am hotarat sa imi fac un mic amplificator pentru o pereche de boxe de magnetofon tesla modelul de 15w. Asa ca cel mai usor a fost sa lucrez cu TDA7294. Nu exceleaza ca amplificator dar era cel mai la indemana la momentul respectiv. Am gasit undeva pe Grivitei un magazinas unde aveau niste pcb-uri uratele realizate prin frezare la CNC, doua radiatoare de pe Maica Domnului, rezistente de 1% precizie, un mic toroidal de 100VA cu infasurari de 18volti, niste diode, condensatori de filtrare si celebrele mufe aurite pentru intrare. O serie de fire si gata treaba.[attachment=4]Pe masa.JPG[/attachment]Dupa vreo cateva luni de stat in aceasta configuratie m-am hotarat sa ii fac si o mica carcasa. Am decis sa folosesc lemnul pentru ca era cel mai la indemana si am putut sa il prelucrez mai usor. Dupa ce am studiat un pic problema vopsiri si munca si sfaturile domnului Felixx de pe forum, am hotarat sa ii trag si o culoare neagra (sa se potriveasca cu placa de sunet ).Asa ca am realizat carcasa, am chituit un pic defectele, am dat cu grund peste tot, apoi cu vopsea neagra la spray si am aplicat deasupra un strat de lac. Nu am ascultat insa povetele celor cu experienta in domeniu si m-am grabit gandindu-ma deja la urmatorul proiect, ceea ce a dus la o slefuire cam superficiala, defectele lemnului fiind usor evidentiate de straturile succesive.La montare am decis sa incerc totusi sa imbunatatesc un pic design-ul. Am torsadat firele de alimentare, am pus o mica sita de metal pentru ecranare si am conectat radiatoarele la masa (incercand pe cat posibil sa realizez o/un "ground star"). Ajungand acasa in vacanta am reusit si sa o ascult pe o pereche de boxe mai sensibile. Am folosit drept sursa de sunet placa de sunet Creative X-fi pe usb si melodii in format flac. Concluzia: sunetul este decent, un pic "metalic"si poate un pic cam rece, nu foarte detaliat precum mi-as dori, dar in mod surprinzator se simte soundstage-ul iar vocile sunt foarte curate. Ma gandeam sa incerc sa mai indulcesc/incalzesc sunetul cu un mic buffer pe lampi. Ma tenteaza chiar sa vad si sunetul mai mult sau mai putin celebru LM3886. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 Bravo! E un bun început.Nu te chinui s? ''îndulce?ti'' sunetul cu lamp?, e o gogori??, dac? faci îns? un preu complect pe l?mpi, cu corec?ii de ton, volum ?i selector de intr?ri, e cu totul altceva. Link spre comentariu
red93 Postat Decembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2009 Si restul de poze... Link spre comentariu
paul14 Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 Felicitari ! Parca arata ceva mai bine ca al meu. Poti incerca sa mai gadili putin sunetul cu un preu cu OPA2134. Eu am LM3886 si suna bine, dar cand le pun un preu cu opa-uri suna si mai bine. Link spre comentariu
red93 Postat Decembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2009 si rezultatul final... Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 salut Red!! felicitari pt amplif, arata fain insa te sfatuiesc sa pui un traf mai puternic de vreo 200VA Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 Felicitari pentru realizare ! Daca doresti sa ai un sunet cald, placut, intra te rog aici http://www.tehnic.go.ro/ton.htm si realizeaza schema a doua (corector de ton Baxandall, pasiv) , aceea cu doua potentiometre de 100K. Daca ai o pierdere de semnal prea mare, poti monta la intrarea in corector un preamplificator cu operational (pentru fiecare canal de amplificare vei face cite un exemplar din corector si preamplificator). Vei fi placut impresionat de noul sound al amplificatorului. Link spre comentariu
red93 Postat Decembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2009 Multumesc mult de laude si sfaturi, si o sa incerc sa tin cont de ele. Link spre comentariu
amatorul Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 felicitari pt amplificator, arata foarte bine, dar respecta ce a zis dj_dog,schimba traful cu unul mai mare de 200VA sau mai adauga unul tot de 100VA in paralel cu cel care il ai deja Link spre comentariu
bogdan_ Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 Felicitari! Ti-a iesit frumos in carcasa de lemn. Eu personal as fi optat pentru o simpla lacuire, sa se vada clar lemnul cat mai natural. O mica observatie: ratiatoarele alea nu sunt prea bune pentru pozitia in care le-ai folosit. In caz ca nu le racesti fortat, este vine ca aripioarele sa fie verticale pentru a permite o circulatie buna a aerului. Spuneai ca vrei sa incerci cu LM3886. Avand in vedere transformatorul si boxele, iti recomand LM1876, contine 2 fratiori mai mici de-ai lui LM3886 in aceeasi capsula. Link spre comentariu
papyreloaded Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 Se aude mai bine LM, insa trebuie sa ai grija sa nu intre in protectie ca e vai de urechile ascultatorului Link spre comentariu
djx700 Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 imi place statia ta bravo ! Link spre comentariu
Jimmy Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 arata foarte bine carcasa din lemn! sa-l folosesti cu placere! Link spre comentariu
paul14 Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 Felicitari pentru realizare ! Daca doresti sa ai un sunet cald, placut, intra te rog aici http://www.tehnic.go.ro/ton.htm si realizeaza schema a doua (corector de ton Baxandall, pasiv) , aceea cu doua potentiometre de 100K. Daca ai o pierdere de semnal prea mare, poti monta la intrarea in corector un preamplificator cu operational (pentru fiecare canal de amplificare vei face cite un exemplar din corector si preamplificator). Vei fi placut impresionat de noul sound al amplificatorului.Am facut si eu corectorul in varianta stereo si am o mica intrebare. Are ceva daca am pus potentiometri de 50K in loc de 100k? Am ambele valori, dar cei de 50k sunt mai calitativi, si nu am observat nici diferente de putere sau sunet Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 Reducerea valorii potentiometrului de joase, are drept efect cresterea usoara a frecventei de unde lucreaza corectorul, dar are o influenta nesemnificativa asupra sunetului redat; la inalte nu se aduce nici o modificare prin inlocuirea facuta. La acest tip de corector se utilizeaza potentiometre care au caracteristica logaritmica (100Klog, 100KB, A100K). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum