Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filtru subwoofer ..!

Vizitator cryssboy

Postări Recomandate

daca esti sigur ca statia merge si pe 4 ohmi, atunci nu-i nici o problema. lasi basul pe un canal, iar pe canalul celalalt cele 2 boxe de 8 ohmi in paralel, care tot 4 ohmi vor da.daca totusi cei 4 ohmi scrisi pe statie sunt doar marketing, si statia nu se simte confortabil cu sarcini asa mici, la putere mare va iesi fum.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jimmy

12

• Stefan

2

• paul14

2

Top autori în acest subiect

Vizitator cryssboy

nu stiu..doar pe boxe scrie ca sunt de 8 ohm si mai stiu ca de unde le am respectivul asculta asa de 10 ani de zile si le avea de noi.si mai scrie in spatele ca daca volosesc doar cate un canal pot folosi difuri intre 4-16 ohm.iar daca folosesc ambele canale am dreptul doar la 8-16 ohm.Am intrebat si mai devreme si nu m-am convins, cati wati scoate pe fiecare iesire daca zice ca are 2x50@8 ohm ...??2x25 pe canal??sau cum se imparte.?

Link spre comentariu

ti-am scris mai sus sus cum se imparte puterea. daca ambele boxe legate in paralel pe acelasi canal au aceeasi impedanta, in ele o sa intre putere egala. daca statia are 75W/4 ohmi, atunci in fiecare boxa o sa intre 37.5W. (cele 2 boxe de 8 ohmi vor avea 4 ohmi in paralel)

Link spre comentariu
Vizitator cryssboy

pff..am cumparat astazi un filtru din magazin, am venit cu el acasa l-am pus si toata vocea era in sub.., o foarte mica diferenta fata de sub legat doar la statie...rahaturi..facute la constanta ...spunea vanzatorul.L-am dus inapoi...si acum nu stiu ce sa fac ca nu mai gasesc in oras in alta parte.Stie cineva pe cineva care fabrica filtre calculate frumos ,calitative?...:-??poate ma ajuta cineva.Platesc,normal.Am gasit eu pe cineva tot pe net dar mi s-aparut mult 85 de lei.

Link spre comentariu

cauta pe la sectiunea 'Servicii' de la Bazar. ar trebui sa gasesti un post al userului Shambala, care face filtre de calitate. oricum, 85 de lei mi se pare un pret rezonabil pentru ce vrei tu. chiar ti-am spus intr-un post mai sus ca ar trebui sa fii pregatit sa scoti din buzunar in jur de 100RON.

Link spre comentariu

sa intelegi ca trebuie sa dai mai incet altfel prajesti statia. defapt, noroc ca e alimentarea subdimensionata, si cade mult tensiunea in sarcina, ca altfel erau de mult prajite integratele finale.

Link spre comentariu
Vizitator cryssboy

inteleg mai am o problema recent descoperita..de fapt azi ...observ ca uneori pe stanga,si doar pe stanga, se reduce volumul in boxa, dar daca dau o palma in masa sau in statie isi revine...chiar si cand merge bine si ating masa mai tare sau si fara sa ating se reduce....ce sa fie oare??ma scuzati ca pun atatea intrebari. .... :rade:

Link spre comentariu
Vizitator cryssboy

ma gandeam ca difuzorul meu e prea puternic..180w rms..simt ca nu il misca cum trebuie la volum mic statia care scoate 75 w pe canal,iar eu il am la o iesire.deci ar veni 37.5 w,daca nu ma insel..Ma intrebam daca nu cumva daca am legat doar o iesire nu scoate 75w sa faca punte?sau nu se poate lega ca la amplificatoarele auto in punte?:-??Asa..cum spuneam ...sa vand difuzorul meu un magnat xpress 1201...si vazusem un Monacor SP-300 pe 8 ohm, care scoate 50w rms,si sa il pun in aceeasi incinta.Ce spuneti?Ar fi o idee buna? :speriat Pe masina cand il aveam nu stiu parca avea un bass mai profund,mai lung..dadeam in el cu 150w.Sau poate ca din cauza ca e pt masina nu da randament in casa.Acum nu stiu dar ma gandesc ca ar avea un randamanet mai bun...l-ar duce mai usor ar misca mai mult aer.. :jytuiyu

Link spre comentariu

daca legi difuzorul tau singur pe un canal al statiei, atunci toata puterea va merge in el, adica 75W in cazul tau. dar sa ne intelegem, am zis canal, adica R sau L, nu iesiri, ca iesiri sunt 4: R si L, A sau B. ampliful tau nu merge pus in punte (o sa plezneasca in punte, cu sarcina de 4 ohmi).in masina era ajutat de spatiul mic, dar ar trebui sa se auda cat de cat si in casa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări