Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filtru subwoofer ..!

Vizitator cryssboy

Postări Recomandate

Vizitator cryssboy

am un amplificator technics su vz320 si am legat un sistem de boxe si vreau sa pun si un subwoofer.Mentionez ca l-am avut pe masina , difuzorul e un magnat xpress12 de 150w rms, facuta incinta dupa specificatiile producatorului. Nu stiu ce filtru sa pun , il am legat asa dar scoate toata gama de frecvente si nu suna prea bine.Ma gandeam daca exista un filtru ceva (activ am inteles din ce am mai citit) de unde pot face ceva reglaje ,poate si volumul . asa ceva pe net si nu stiu daca e bun pt ceea ce imi trebuie .

http://www.********.ro/product_info.php ... ts_id=3698

Va multumesc si astept raspunsuri sau indrumari.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jimmy

12

• Stefan

2

• paul14

2

Top autori în acest subiect

Vizitator cryssboy

Faza e ca eu nu ma pricep deloc ,presupun ca ce mi-ai aratat trebuie asamblat si alte chestii.vroiam ceva mai simplu,ceva gata facut , gen ce am dat eu in link. sau nu ma ajuta cu nimic ce am dat eu acolo.??..sau..daca iau un filtru pasiv e mai simplu de pus sau si acolo trebuiesc asamblari si chestii?..Eu as vrea ceva simplu doar sa leg firele si gata :P daca se poate bineninteles.

Link spre comentariu
Vizitator cryssboy

da, la asta ma gandeam sa pun ceva in incinta ..trebuie ceva montaj special sau doar lipesc firele si..gata .??. :jytuiyuAscult la pc...Nu vreau sa ma complic ca nu ma pricep.Cred ca intelegeti :P

Link spre comentariu

la filtru pasiv doar legi firele si gata, dar nu face minuni, adica nu se compara cu un filtru activ.

filtrul pasiv trebuie sa fie corect calculat (se prefera chiar pentru respectivul difuzor)

daca nu aveai asa amplificator :da mergea perfect http://www.hi-end.ro/modul-filtru-subwo ... -1503.html

spune exact ce ai in incinta aia, daca ai doar subwuofer-ul de ce nu ii dai joase din statie? si ii mai tai din inalte .

viewtopic.php?f=35&t=38299

viewtopic.php?f=35&t=4609&st=0&sk=t&sd=a&start=75

Link spre comentariu
Vizitator cryssboy

nu inteleg nimic din schemele alea.. Eu am in incinta doar difuzorul, atat.Din statie nu am cum ca e pe 2 canale, pe unul am un sistem de boxe technics CS si pe al doilea subwooferul(doar la o iesire).Deci pana la urma tot filtru pasiv ramane cel mai simplu.Dar zici ca nu isi face treaba cum trebuie?sau cand ai spus ca nu face minuni te-ai referit la faptul ca nu il pot regla dupa bunul meu plac..?

Link spre comentariu

in primul rand, ca sa sune bine, ar trebui sa tai subwooferul undeva sub 160Hz. cu filtru pasiv ar fi cel mai simplu, un condensator nepolarizat de 250uF in paralel cu diful, si o bobina de 6-7mH in serie cu diful+condensatorul. problema e ca inductanta aia e destul de greu de obtinut, adica necesita multe spire, etc., iar sarma cu care e bobinata trebuie sa fie de minim 1.2 -1.5mm diamentru, ca sa nu ai pierderi prea mari in bobina. unde mai pui ca nici condensator de valoarea asa mare nu gasesti nepolarizat, si va trebui sa faci un compromis, si sa inseriezi 2 conzi de 470uF cu plusurile intre ei. din pacate, filtrul asta nu e reglabil.pe de alta parte, un filtru activ, ca si cel de pe hi-end, ar face treaba mult mai bine, si n-ai nevoie doar de niste cabluri sa-l legi, si o sursa de +/-15V. unde mai pui ca e reglabil :da

Link spre comentariu
Vizitator cryssboy

pana la urma am sa caut un filtru pasiv prin oras la magazinele specializate , pentru ca nu stiu sa fabric unul.Diful e pe 4 ohmi, filtru tot pe 4 trebuie nu?sau nu are importanta?

Link spre comentariu
Vizitator cryssboy

As mai avea si eu o intrebare..amplificatorul meu scoate 2x50w @8ohm si 2x75 @4 ohmdar se pot conecta 4 boxe. cum se imparte puterea in momentul care conectez 4 boxe, si cum se imparte puterea in cazul meu cand am conectat un sistem de boxe pe un canal , iar pe al doilea am doar subul la o iesire. ??...

Link spre comentariu

alea 4 iesiri sunt legate 2 cate 2 in paralel. ca sa legi 4 boxe, e musai ca toate sa fie de minim 8 ohmi, si defapt vor fi legate cate 2 in paralel pe fiecare canal al amplifului.daca, sa zicem ca pe un canal ai legat in paralel o boxa de 8 ohmi cu o boxa de 16 ohmi, in boxa de 8 ohmi va intra mai multa putere. daca boxele au aceeasi impedanta, puterea se va imparti egal intre ele.apropo, esti sigur ca ampliful tau merge cu sarcina de 4 ohmi?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări