Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator auto pus la 220v?

Vizitator bassbooster

Postări Recomandate

• Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

12

• amatorul

10

• Dj_Dog

8

• __farad__

8

Top autori în acest subiect

@ remus: sunt 192W, ca e curent continuu, si n-ai treaba cu nici un defazaj.@ bajetu: VA inseamna voltamper, si este unitatea de masura pentru puterea aparenta.n-a spus nimeni ca nu se aude bine, tare, etc., dar, cum ti-a spus si remus, cu alimentarea aia nu scoti mai mult de 100W RMS putere utila, si posturile tale de mai sus i-ar putea induce in eroare pe unii mai putin experimentati.

Link spre comentariu

daca tot am ajuns la alimentarea de la sursa ,este bine sa spunem ca ar trebui sa puna si o sarcina pe railul de 5V ca sa mearga sursa calumea.De asemenea este bine sa iei tensiunea de 12v de la mai multe cabluri galbene legate in paralel(la fel si cele negre) ca sa nu ai probleme cand statia o sa traga zeci de amperi din sursa(asta daca are de unde)

Link spre comentariu

dj_dog io nu vorbeam despre amplificator,io vorbeam despre traf ca 10% din undele magnetice nu sunt captate de spire

bine cum spui tu dar aici nu vorbim de facut de trafuriasta e problema producatorului de trafuri: tu cand imi ceri mie traf de 1200VA eu iti ofer traf care iti da in secundar 1200VASharky sau Sortech va rog sa faceti curat p-aci si sa ii luat de urechi pe acesti copilandri !!! :aut:
mdaa nu prea te intelegi cu lumea ...app am o intrb: mai ai trafo de 1200?? si cat costa?
Link spre comentariu

Ceea ce s-a discutat aici (eu unul am discutat nu m-am certat, daca cineva a crezut altfel scuze) m-a facut sa fac niste verificari practice pe un amplif construit de mine acum 4 ani cu 2mj ca finali.Si astea-s datele:-alimentare in gol 80V(57V in secundar inainte de punte) curent max suportat 7A-amplif calculat(o schema gasita intr-o colectie de scheme daca o gasesc o postez)pt 2x150W se recomanda traf de 5A!!-tensiune pe sarcina 65.4V (semnal sinusoidal 100Hz multimetrul meu are limita de 1kHz)-2A (pe sarcina) rezulta 130W deci un randament de 52 %Atunci de ce naiba se spune ca in clasa AB se poate ajunge la un randament de 80%???Revin asupra celor spuse de mine in posturile anterioare si recunosc ca DJ_DOG si Remus68 aveau dreptate.Pe hartie arata bine in practica e altceva.Respect.

Link spre comentariu

Atunci de ce naiba se spune ca in clasa AB se poate ajunge la un randament de 80%???

teoretic, clasa B are un randament maxim de 78.5%. clasa AB este similara cu clasa B, dar are un randament intotdeauna sub clasa B. cat de mult sub clasa B, depinde de curentul de mers in gol reglat.

-alimentare in gol 80V(57V in secundar inainte de punte) curent max suportat 7A-amplif calculat(o schema gasita intr-o colectie de scheme daca o gasesc o postez)pt 2x150W se recomanda traf de 5A!!-tensiune pe sarcina 65.4V (semnal sinusoidal 100Hz multimetrul meu are limita de 1kHz)-2A (pe sarcina) rezulta 130W deci un randament de 52 %

pe ce sarcina ai facut testul? rezistenta de 32 de ohmi?multimetrul tau masoara true RMS?ca o regula a bunului simt, valoarea RMS a tensiunii pe iesirea amplifului nu poate fi niciodata mai mare decat valoarea tensiunii din secundarul trafului (pe unul din secundarele identice).
Link spre comentariu

Jimmy o sa iau alt multimetru si verific.se poate sa masoare aiurea desi nu cred.rezistente de 8 ohmi 250W din nichelina pe corp ceramic(home made am sa le verific luni pe o punte de precizie sa vad, pe tester au una 7,8 si cealalta 8.1 ohmi)Ampliful este de 150W/8 ohmi (cel putin asa sustine cel care a publicat schema nu este calculata de mine)

Link spre comentariu

daca ai cu ce, incearca sa le masori si inductanta. rezistenta ce ai masurat-o tu presupun ca era la rece. incearca sa masori si rezistenta la cald si posteaza rezultatele.cu alimentarea ta ar trebui sa scoti 250-300W/8 ohmi, si daca faci un calcul simplu cu rezultatele obtinute de tine, adica tensiune de 65V si curent de 2A prin sarcina, rezulta ca rezistenta are 32 de ohmi.

Link spre comentariu

Voi cauta Remus68.Jimmy intr-adevar la un calcul simplu rezulta o rezistenta de 32 ohmi.Din pacate nu am cu ce masura acele rezistente mai mult decat la rece.Am avut trei astfel de corpuri ceramice nu stiu ce destinatie aveau initial..Unul l-am spart acum, eram curios.Ceea ce am gasit m-a facut mat.O tija metalica de fier care insa era acoperita in intregime de ceramica.Aici am intrat in ceata deci va rog sa-mi spuneti cum si cat putea afecta aceasta tija rezistenta cand o foloseam ca sarcina?Se pare ca trebuie sa-mi refac mare parte din cunostintele pe care le aveam(si asa putine si unele bazate doar pe chestii observate in practica de incercari)Macar a iesit ceva bun din toata nebunia asta am mai invatat si eu ceva.Multumesc si scuze daca am deranjat pe cineva.

Link spre comentariu

O lamurire cu privire la utilizarea formulei de calcul a randamentului unui etaj final clasa B / AB : deci ea are expresia PI/4 x Vo/Ec , adica 0,785 x Vo/Ec . Daca neglijam valoarea Vcesat a tranzistorului si caderea de tensiune pe rezistenta de emitor din expresia Vomax=Ec-Vcesat-Ure, atunci Vomax=Ec si numai in acest caz vom avea randamentul de 0,785 x 1 = 78,5% care este maximul pur teoretic si niciodata intilnit in practica. Inca ceva ! Cu cit impedanta de sarccina e mai mica, randamentul se va micsora (curentul prin sarccina va creste, tranzistorii finali se vor incalzi, se va mari caderea de tensiune pe Re si pe firele de alimentare, sursa va debita o tensiune mai mica) .

Link spre comentariu
Vizitator bassbooster

mersi foarte mult mam hotarat o sa fac IPA400 doar daca ma poate ajuta cineva cu schema electrica si cu o lista de piese pt ca am gasit doar cablaju VA MULTUMESC PT RABDARE SI NU VA CERTATI PT CA EU AM CERUT DOAR UN SFAT , FIECARE CU PAREREA LUI SI CU CUNOSTINTELE LUI PUTETI SAI SPUNETI CA NU STIE DAR NU CRED CA E BUNA EXPRESIA ESTI PROST :87 :multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări