amatorul Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 ti-am trimis PM cu siteul unde gasesti si kit si traf pt el Link spre comentariu
Vizitator bassbooster Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 si atunci pt o statie 2x400 imi trebuie sa fie de 1200 trafu? Link spre comentariu
amatorul Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 da, pt ca sursa sa nu fie subdimensionata trebuie traf de 1200W pt ca 10% parca din putere nu se foloseste Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 pt o statie 2x400 imi trebuie sa fie de 1200 trafuEste foarte bine ca esti pasionat de electronica, dar pentru inceput, pina vei capata putina experienta, ar trebui sa abordezi montaje mult mai simple. Nu este bine sa incepi cu o constructie atit de complexa, in care vei investi timp si mai ales bani. Daca acum vrei un amplificator, mai bine iti cumperi unul, dar daca vrei sa il construiesti singur, te rog, urmeaza-mi sfatul ! Si o rugaminte : cind cineva iti mai da sfaturi, foloseste butonul "profil" din dreptul postarii respectivului utilizator ! Asa vei citi un istoric al postarilor respectivului user si iti vei putea forma o parere despre nivelul de cunostinte in materie de electronica al celui care iti da sfaturi. trebuie traf de 1200W pt ca 10% parca din putere nu se foloseste Te rog sa dezvolti subiectul, cu argumente ! Sint constient ca mai am foarte multe de invatat si ceea ce spui tu, nu am mai intilnit pina acum ! Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 da, pt ca sursa sa nu fie subdimensionata trebuie traf de 1200W pt ca 10% parca din putere nu se folosesteamatorule abtinete de la dat sfaturi ca spui prostii mai mari ca tineieri alalta ieri ma intrebai pe mess cum se bobineaza un traf de 4 cmp pt 2 tda7294 .... de unde atata inteligenta pe capu tau??? Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 Un calcul simplu(nu si cel mai exact)dar suficient de precis:Puterea pe canal x Nr de canale + 10%Exemplu: amplif de 2 x 400W sa zicem.Avem asa: 400W x 2 + 10%=800W+10%=880W.In practica se ia o valoare mai "rotunda"10% la suta aia nu este puterea care nu se foloseste este un surplus care sa ofere siguranta in cazul depasirii limitelor maxime.Plus ca pe langa final mai ai si alte etaje care se pot alimenta din aceeasi sursa(preampuri corectoare ledulete beculete coolere etc etc desi pt ele de obicei se folosesc trafuri sau macar infasurari separate)Scuze de off-topic dar am o intrebare pt DJ_DOG:atunci cand respectam stafful trebuie sa facem si ce arata smiley-ul din semnatura? Link spre comentariu
amatorul Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 bine poate ca treba aia cu 10% nu e adevarata, dar atunci cand te-am intrebat era cam pe la inceputul toamnei daca ma gandesc bine, si de atunci a trecut mult timp si am mai invatat si io. si apropo nu e bine sa aiba un traf de 1200W pt 2 ipa400? Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 Un calcul simplu(nu si cel mai exact)dar suficient de precis:Puterea pe canal x Nr de canale + 10%Exemplu: amplif de 2 x 400W se alimenteaza la 200V sa zicem.Avem asa: 400W x 2 + 10%=800W+10%=880W.In practica se ia o valoare mai "rotunda"10% la suta aia nu este puterea care nu se foloseste este un surplus care sa ofere siguranta in cazul depasirii limitelor maxime.Plus ca pe langa final mai ai si alte etaje care se pot alimenta din aceeasi sursa(preampuri corectoare ledulete beculete coolere etc etc desi pt ele de obicei se folosesc trafuri sau macar infasurari separate)unu mai destept ca altul!!!! :bataiefarad tu stii clasele de amplificare si randamentul acestora??? Link spre comentariu
amatorul Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 bine ca suntem noi unu mai destept decat altul. spune-ne tu atunci de ce se iau 400W in plus, ca sa invatam si noi Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 bine ca suntem noi unu mai destept decat altul. spune-ne tu atunci de ce se iau 400W in plus, ca sa invatam si noica sa va luam noi astia care facem trafuri bani mai multi!!! pune mana si citeste o carte de electro legat de randamentul claselor de amplificare Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 In ordinea randamentului(crescator) clasa A clasa B clasa AB clasa D.Clasa C se foloseste in emitatoare radioSi calculul asta a facut ca amplifurile mele sa mearga fara probleme.Supradimensionarea nu are efecte negative in cazul alimentarii din cate stiu eu.In plus am spus ca nu este un calcul exact.In orice caz vb despre un amplif de 800 W deci o depasire cu 5% a puterii rms pt 5 min unde ar duce?Si sa nu-mi spui ca il trimiti sa caute traf de 2kW ca ii vand aparatul meu de sudura :ras:Si ca sa fiu cinstit am facut doar clasa B si AB. Link spre comentariu
amatorul Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 dj_dog vad ca ne iei la mijto, io stiam ca aia 10% se pierde daca nu e asa spune-ne tu cum sta treaba Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 drag prieten de la malul marii vad ca te tzii batzos aiurea-n tranvai!!!!av400/ipa400 sau orice final de 400W/4 ohmi in clasa AB are randament de aprox 65% deci ca sa ai 400W la iesire ai un consum de 660W (aprox.) Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 Ai presupus ca isi va cumpara un AV400.Si daca se zgarceste si ia unul in clasa D? Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 la clasa D e altceva dar noi vb aici de av400/ipa400 nu de clasa D Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum