Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator auto pus la 220v?

Vizitator bassbooster

Postări Recomandate

Vizitator bassbooster

buna sunt nou si poate ce intreb eu e o prostie dar totusi se poate transforma sau face ceva la un amplificator auto ca sa il pui la 220v as vrea sami gasesc unu e 400w pt masina si sa il modific pt 220v pt camera............daca topicu e o tampenie puteti sal stergeti dar as vrea sa stiu daca se poate STIMA

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

12

• amatorul

10

• Dj_Dog

8

• __farad__

8

Top autori în acest subiect

Se poate. Daca zici ca amplifu are 400W, atunci ai nevoie de un transformator de cca 500W minim, cam 10V c.a. in secundar si vreo 50A. Asta daca vrei sa-l folosesti la maxim. Mai bine iti cauti unul pt. casa si ai rezolvat balciul sau il desfaci si vezi la ce tensiune se alimenteaza amplificarea si cauti un traf potrivit.

Link spre comentariu

ca sa faci un traf la 50A nu e usor mai ales ca esti si incepator. mai bine fa ce a zis paul14,desfaci amplificatorul acela si trebuie sa aiba un traf in el si modifici primarul trafului din amplificator de la 12V la 220V.

Link spre comentariu
Vizitator bassbooster

pai este super ca se poate faza e ca eu vreu sa fie cat mai slim si o sa fac trafu separat de statie probabil il voi baga in caracasa de la o boxa si faza cu trafu care trebuie modificat nici o problema eu sunt pe langa adica nu stiu sai calculez dar ma ajuta cineva cu calculele si alaea alea si eu il bobinez ca la asta am rabdar si chiar am mai facut si miau iesit ca de fabrica Dar faza e este bine sa pun trafu in caracasa impreuna cu difu nu are nimic?si am vazut cami recomandati una de camera imi puteti da un exemplu pt una de 400w eu vreu sami fac un bas de 500w am 2 medii de 200w si inaltele nu mai stiu cat sunt ce statie miati recomanda pt asta si care sunt mai ieftine alea auto sau alea de camere bineinteles de 400w?mersi pt rabdarea acordata

Link spre comentariu

Cauta la amplificatoare celebrul AV400/IPA400 si cum s-o mai numi. Are 400W pe 4 ohmi si 200 si ceva pe 8ohmi. Pe langa asta mai ai nevoie de un traf la vreo 600W, redresare si filtraj, radiator, carcasa...Inauntrul amplifului auto nu ai chiar un transformator, ci o sursa SMPS ridicatoare de tensiune.Ampliful e de firma sa poata duce puterea aia? Difuzorul la fel, ce model e?Daca bagi traful in boxa nu are nimic, trebuie doar sa maresti volumul boxei cu volumul trafului. Mai citeste pe aici pe forum inainte sa te apuci de ceva. :da

Link spre comentariu
Vizitator bassbooster

pai amplif nu am doar difurile pregatite pt un amplif .... asta e bassu carel voi lua si am 2 mai mici de 200w cu inalte SAL de 150 dara aste cel carel voi lua http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer ... S-W3001D4/ si de aia cemi recomandati pt el o statie deci va fi pt camera la casa si pt petreci in caminu cultural ceva sa sune super tare bassu sa zboare geamu:))

Link spre comentariu
Vizitator bassbooster

ce parere aveti despre difu care vreu sal iau ? daca se pate un link cu schema unei statii bune de 400w completa pt ca vreu sa o fac mai precis sa mio faca cine care se stie si de ai as vrea nu doar amplifu :da

Link spre comentariu

yo zic sa nu te avanti asa direct la ipa400 sau la vreun amplificator asa complicat, pt ca la un asa amplificator ca sa-l pui in fuctiune ii trebuie reglat biasul, offsetul si mai multe piese pt ca sa-l pui in functiune, iti mai trebuie si aparate de lucru. mai bine incepi cu un interat tda2030,tda2003,tda2004 caci sunt usor de facut.

Link spre comentariu

@bassbooster: pentru casa merge difuzorul ala, dar daca vrei musai si 'petreceri la caminul cultural', mai recomandat e sa cumperi un difuzor profesional de 15" sau 18" pentru basi. cu banii aia poti lua chiar 2 difuzoare de 15" mai ieftine, dar care impreuna o sa faca galagie mai mare. p.s. - incearca sa folosesti semne de punctuatie si sa fii mai atent la ortografie, sa ne putem intelege mai usor.@amatorul: a precizat ca nu el va construi ampliful, asa ca, sa speram ca cine il va construi are ceva experienta cu amplifurile cu trz.

Link spre comentariu
Vizitator bassbooster

imi cer scuze pentru exprimare sunt obisnuit ca si pe mes , da amplifu nu va fi facut de mine de aceea nu conteaza cat e de greu de realizat dar sa se auda bine.ps. jimmy ce fel de dif imi recomanzi de banii astia , imi poti oferi un link cu ceva ? si trafuri dintracelea rotunde coaxiale parca le zice de unde pot gasi la preturi mai mici?de cat ar trebui trafu pt o statie de 400w?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări