Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator saba

gherasim

Postări Recomandate

am cumparat un amplificator saba integrated amplifier mi 350 de la userul EL-GABRY , pentru cineva din localitate acel amplificator la volum de aplrocsimativ 60% face intreruperi ca de 2-3 secunde nu stiu ce sa fac , cum pot sa -l repar ca persoana respectiva cere banii de la mine!stie cineva unde sa intervin =- ce se poate bloca in amp. la volum de 30% merge foarte bine(poate are o protectie de volum si se activeaza?) poate ma lamireste cineva! MULTUMESC! :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gherasim

4

• zal

2

• remus68

2

• __farad__

1

Top autori în acest subiect

Probabil c? nefericitul folose?te boxe de 4 Ohmi ?i ampliful nu suport? decît de 8 Ohmi.Ca observa?ie: la majoritatea amplifurilor, puterea maxim? se ob?ine pa la jum?tatea cursei pu?ometrului de volum, restul e rezerv? de sensibilitate ptr semnale mai slabe. Asta fiind o explica?ie mai pe în?elesul tuturor.

Link spre comentariu

zal , boxele sunt facute la plesneala -pe teri cai au difuzoare rusesti -bas de 8 ohmi 75w -medii de 4 ohmi 40w romanesti -inalte 4 ohmi 50w romanesti, am masurat boxele si au cam 5 ohmi stiu ca nu se masoara asa, dar nu pot face mai mult . ce ma inveti sa fac?

Link spre comentariu

Marea majoritate a amplifurilor au incorporata o protectie la supraincalzire si suprasarcina.Se pare ca la acest amplif intrau cam toate protectiile(datorita impedantei de 5 ohmi daca ampliful suporta minim 8 curentul prin tranzistoarele finale depasea maximul admis incalzea prea mult ampliful si atunci se oprea pana scadea temperatura)Rezolvarea ar fi cam asa:-boxele incearca sa le schimbi filtrele pe medii si inalte cu altele care au adaptare de impedanta(ca ampliful sa "vada" 8 ohmi nu sunt asa bune ca cele calculate exact pe impedanta difurilor dar daca tot sunt boxe la plezneala merge)-foloseste radiatoare mai mari(faptul ca le-ai pus coolere ajuta mult eu incerc in amplifurile pe care le construiesc sa nu las finalii peste 60 grade.Ca idee siliciul se distruge la 120 grade Celsius)-daca individul nu vrea sa priceapa fa-te si tu ca masori ceva prin filtrele din boxe si vrajeste-l ca nu sunt bune si sa le inlocuiesti cu altele adaptoare de impedanta(desi nu e vrajeala)Daca ampliful suporta 4 ohmi atunci problema era doar radiatorul

Link spre comentariu

B?be?te, impedan?a difurilor e cam 1,25 x rezisten?a lor (între timp or fi ap?rul ?i alte formule). Deci chiar la 5 Ohmi (probabil c? ?i firele aparatului de m?sur? mai adaug? ceva), ar rezulta o valoare mai mic? de 8 (6,25... ?), plus c? difurile ruse?ti au valori reale mai mici întotdeauna, decît pe etichet?. Dac? ampliful era mai solid rezista, dar e micu? ?i noul propietar are preten?ii prea mari de la el.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
Vizitator acer1491

am cumparat un amplificator saba integrated amplifier mi 350 de la userul EL-GABRY , pentru cineva din localitate acel amplificator la volum de aplrocsimativ 60% face intreruperi ca de 2-3 secunde nu stiu ce sa fac , cum pot sa -l repar ca persoana respectiva cere banii de la mine!stie cineva unde sa intervin =- ce se poate bloca in amp. la volum de 30% merge foarte bine(poate are o protectie de volum si se activeaza?) poate ma lamireste cineva! MULTUMESC! :jytuiyu

ampliful nu are nimic asta sa inteleaga noul propietar...cand o sa aiba boxe de 8 ohmi ca lumea si ampliful da rateuri atunci sa emita pretentii...pana atunci sa-si faca curatenie in boxe...amplifurile saba sunt fff bune si atata timp cat sunt exploatate corect de propietar ofera satisfactiile asteptate...bafta
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări