gherasim Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 am cumparat un amplificator saba integrated amplifier mi 350 de la userul EL-GABRY , pentru cineva din localitate acel amplificator la volum de aplrocsimativ 60% face intreruperi ca de 2-3 secunde nu stiu ce sa fac , cum pot sa -l repar ca persoana respectiva cere banii de la mine!stie cineva unde sa intervin =- ce se poate bloca in amp. la volum de 30% merge foarte bine(poate are o protectie de volum si se activeaza?) poate ma lamireste cineva! MULTUMESC! Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 Probabil c? nefericitul folose?te boxe de 4 Ohmi ?i ampliful nu suport? decît de 8 Ohmi.Ca observa?ie: la majoritatea amplifurilor, puterea maxim? se ob?ine pa la jum?tatea cursei pu?ometrului de volum, restul e rezerv? de sensibilitate ptr semnale mai slabe. Asta fiind o explica?ie mai pe în?elesul tuturor. Link spre comentariu
gherasim Postat Decembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2009 zal , boxele sunt facute la plesneala -pe teri cai au difuzoare rusesti -bas de 8 ohmi 75w -medii de 4 ohmi 40w romanesti -inalte 4 ohmi 50w romanesti, am masurat boxele si au cam 5 ohmi stiu ca nu se masoara asa, dar nu pot face mai mult . ce ma inveti sa fac? Link spre comentariu
gherasim Postat Decembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2009 seara asta am montat si doua coolere deoarece se inferbanta Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 Marea majoritate a amplifurilor au incorporata o protectie la supraincalzire si suprasarcina.Se pare ca la acest amplif intrau cam toate protectiile(datorita impedantei de 5 ohmi daca ampliful suporta minim 8 curentul prin tranzistoarele finale depasea maximul admis incalzea prea mult ampliful si atunci se oprea pana scadea temperatura)Rezolvarea ar fi cam asa:-boxele incearca sa le schimbi filtrele pe medii si inalte cu altele care au adaptare de impedanta(ca ampliful sa "vada" 8 ohmi nu sunt asa bune ca cele calculate exact pe impedanta difurilor dar daca tot sunt boxe la plezneala merge)-foloseste radiatoare mai mari(faptul ca le-ai pus coolere ajuta mult eu incerc in amplifurile pe care le construiesc sa nu las finalii peste 60 grade.Ca idee siliciul se distruge la 120 grade Celsius)-daca individul nu vrea sa priceapa fa-te si tu ca masori ceva prin filtrele din boxe si vrajeste-l ca nu sunt bune si sa le inlocuiesti cu altele adaptoare de impedanta(desi nu e vrajeala)Daca ampliful suporta 4 ohmi atunci problema era doar radiatorul Link spre comentariu
gherasim Postat Decembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2009 sunt in probe si de cand am montat coolerele vad ca nu se mai intrerupe . multumesc mult ptr sfaturi. mai fac maine ceva probe si daca tot nu merge urmez sfaturile Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 In completarea celor spuse de Zal, te rog sa te uiti si aici viewtopic.php?f=5&t=51839 Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 B?be?te, impedan?a difurilor e cam 1,25 x rezisten?a lor (între timp or fi ap?rul ?i alte formule). Deci chiar la 5 Ohmi (probabil c? ?i firele aparatului de m?sur? mai adaug? ceva), ar rezulta o valoare mai mic? de 8 (6,25... ?), plus c? difurile ruse?ti au valori reale mai mici întotdeauna, decît pe etichet?. Dac? ampliful era mai solid rezista, dar e micu? ?i noul propietar are preten?ii prea mari de la el. Link spre comentariu
Vizitator acer1491 Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 am cumparat un amplificator saba integrated amplifier mi 350 de la userul EL-GABRY , pentru cineva din localitate acel amplificator la volum de aplrocsimativ 60% face intreruperi ca de 2-3 secunde nu stiu ce sa fac , cum pot sa -l repar ca persoana respectiva cere banii de la mine!stie cineva unde sa intervin =- ce se poate bloca in amp. la volum de 30% merge foarte bine(poate are o protectie de volum si se activeaza?) poate ma lamireste cineva! MULTUMESC! ampliful nu are nimic asta sa inteleaga noul propietar...cand o sa aiba boxe de 8 ohmi ca lumea si ampliful da rateuri atunci sa emita pretentii...pana atunci sa-si faca curatenie in boxe...amplifurile saba sunt fff bune si atata timp cat sunt exploatate corect de propietar ofera satisfactiile asteptate...bafta Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 ampliful nu are nimic asta sa inteleaga noul propietarOare au fost suficienti trei ani sa priceapa asta? Discutia era din 2009. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum