Vizitator Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 La un cuplaj mai strans semnalul arata asa.Am observat ca lungimea optima la firul cald este de 7cm. Link spre comentariu
LostCell Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 lipestei si aripioarele,merge mai bine dupa ce ii pui aripioarele, sa tragi o punga peste el ca altfel intra la apa si adio semnal,trebuia sa faci un biquad dublu,castigi +2dB, Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 lipestei si aripioarele,merge mai bine dupa ce ii pui aripioarele, sa tragi o punga peste el ca altfel intra la apa si adio semnal,trebuia sa faci un biquad dublu,castigi +2dB,M-ai zapacit,unde sa pun aripioare?si mai ales unde intra apa?chiar nu inteleg.Cu biquad-ul asta am 4linii semnal sunt f.multumit asa.L-am fixat pe cabluri si il las asa deocamdata. Link spre comentariu
LostCell Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 uite aici de ce aripioare vorbeam, http://i46.tinypic.com/2iut7v4.jpg http://i47.tinypic.com/28sakja.jpg apa intra la muf? la biquad,mai si oxideaz? apoi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Am facut pana la urma un biquad dublu si am legat coaxialul direct in locul antenei interne a modemului.Am tot timpul semnal 5linii,iar ca distanta de antenele de la Orange aproximativ 10-11km.Biquad-ul care l-am gasit(schita)era pentru 2,4ghz si latura de 30,5mm,eu l-am "recalculat"si mi-o iesit latura de 35,6mm:e corect asa? Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 La un cuplaj mai strans semnalul arata asa.Am observat ca lungimea optima la firul cald este de 7cm.Posibil sa fie lambda/2 (lambda=cca 13cm). In mod normal ar trebui ca fiderul sa fie inchis pe-o sarcina, sarcina care s-a transformat intr-o antena baston de 7 cm. Ar fi interesant, cred, sa lipiti la baza "antenei" (pe tresa) 4 radiale de ac. lungime cu "antena", echidistante si perpendiculare pe baston. Poate ar creste semnalul si v-ar fi scutit de interventia in modem. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Acum nu mai merge sa experimentez ,ca nu mai am antena interna a modemului.Nu stiu ce sa zic, da si in Germania sunt o multime de zone moarte,fara semnal,la capitolul asta noi stam mai bine.Singura problema cred ca va fi la vara,cu fulgerele,fiind cuplaj direct,s-ar putea sa decedeze. Link spre comentariu
ndor Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 E corect cum ai calculat.Latura este de lambda/4.Iar distanta dintre dipol si reflector ar trebui sa fie de 18 mm.Lambda/8. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Important este ca ne-ai impartasit si noua experienta cu acest tip de antena (de care habar nu aveam!) si ca ai avut ambitia de a duce pana la capat proiectul. Am o deosebita stima pt. toti cei care efectiv fac ceva din ceea ce spun, si mai ales pt. cei care si reusesc! Felicitari IGBT1971! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Important este ca ne-ai impartasit si noua experienta cu acest tip de antena (de care habar nu aveam!) si ca ai avut ambitia de a duce pana la capat proiectul. Am o deosebita stima pt. toti cei care efectiv fac ceva din ceea ce spun, si mai ales pt. cei care si reusesc! Felicitari IGBT1971!Multumesc,eu stiam de antenle QUAD dar nu m-am gandit ca se pot folosi si mai sus la microunde(microwelle).Am mai gasit si alt tip de antena ,cantenna,este facuta dintr-o conserva si este dat si un mic calculator in functie de ce dimensiuni are conserva.De fapt este un ghid de unda,ce lipsea era modul de a calcula dimensiunile.Am gasit-o pe wikipedia. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Pentru cine ajunge intr-o astfel de situatie rezolvarea este cea din poze.Am agat firul de antena din exterior si a disparut mufa de pe modem unde am legat antena(biquadul),asa ca a trebuit sa "operez"modemul si vad ca e ok.PS.Modemul este un HUAWEI E220 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum