Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ghid de unda 2,1ghz

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica70

5

• LostCell

4

• ndor

2

• yo7lhe

1

Top autori în acest subiect

lipestei si aripioarele,merge mai bine dupa ce ii pui aripioarele, :da sa tragi o punga peste el ca altfel intra la apa si adio semnal,trebuia sa faci un biquad dublu,castigi +2dB,

M-ai zapacit,unde sa pun aripioare?si mai ales unde intra apa?chiar nu inteleg.Cu biquad-ul asta am 4linii semnal sunt f.multumit asa.L-am fixat pe cabluri si il las asa deocamdata.
Link spre comentariu

Am facut pana la urma un biquad dublu si am legat coaxialul direct in locul antenei interne a modemului.Am tot timpul semnal 5linii,iar ca distanta de antenele de la Orange aproximativ 10-11km.Biquad-ul care l-am gasit(schita)era pentru 2,4ghz si latura de 30,5mm,eu l-am "recalculat"si mi-o iesit latura de 35,6mm:e corect asa?

Link spre comentariu

La un cuplaj mai strans semnalul arata asa.Am observat ca lungimea optima la firul cald este de 7cm.

Posibil sa fie lambda/2 (lambda=cca 13cm). In mod normal ar trebui ca fiderul sa fie inchis pe-o sarcina, sarcina care s-a transformat intr-o antena baston de 7 cm. Ar fi interesant, cred, sa lipiti la baza "antenei" (pe tresa) 4 radiale de ac. lungime cu "antena", echidistante si perpendiculare pe baston. Poate ar creste semnalul si v-ar fi scutit de interventia in modem.
Link spre comentariu

Acum nu mai merge sa experimentez ,ca nu mai am antena interna a modemului.Nu stiu ce sa zic, da si in Germania sunt o multime de zone moarte,fara semnal,la capitolul asta noi stam mai bine.Singura problema cred ca va fi la vara,cu fulgerele,fiind cuplaj direct,s-ar putea sa decedeze.

Link spre comentariu

Important este ca ne-ai impartasit si noua experienta cu acest tip de antena (de care habar nu aveam!) si ca ai avut ambitia de a duce pana la capat proiectul. Am o deosebita stima pt. toti cei care efectiv fac ceva din ceea ce spun, si mai ales pt. cei care si reusesc! Felicitari IGBT1971!

Link spre comentariu

Important este ca ne-ai impartasit si noua experienta cu acest tip de antena (de care habar nu aveam!) si ca ai avut ambitia de a duce pana la capat proiectul. Am o deosebita stima pt. toti cei care efectiv fac ceva din ceea ce spun, si mai ales pt. cei care si reusesc! Felicitari IGBT1971!

Multumesc,eu stiam de antenle QUAD dar nu m-am gandit ca se pot folosi si mai sus la microunde(microwelle).Am mai gasit si alt tip de antena ,cantenna,este facuta dintr-o conserva si este dat si un mic calculator in functie de ce dimensiuni are conserva.De fapt este un ghid de unda,ce lipsea era modul de a calcula dimensiunile.Am gasit-o pe wikipedia.
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Pentru cine ajunge intr-o astfel de situatie rezolvarea este cea din poze.Am agat firul de antena din exterior si a disparut mufa de pe modem unde am legat antena(biquadul),asa ca a trebuit sa "operez"modemul si vad ca e ok.PS.Modemul este un HUAWEI E220

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări