Vizitator Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 Sal.Ma confrunt cu o problema,si anume cu un semnal f.slab la 2,1ghz unde lucreaza UMTS(3g Orange).Ca rezolvare am gasit sa construiesc un cablu usb diy si am plasat modemul in exterior pe acoperis si am un semnal de 4-5linii.Problema e ca asta iarna modemul a decedat din cauza temperaturilor scazute(-27grade),am fost la Orange si l-au schimbat fara nici o problema,dar acum m-am gandit sa il aduc in casa si sa construiesc un releu pasiv cu ghid de unda la 2,1ghz ca sa nu mai am probleme.Cine are vreo idee de materializare practica?Multumesc. Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 Sal.Ma confrunt cu o problema,si anume cu un semnal f.slab la 2,1ghz unde lucreaza UMTS(3g Orange).Ca rezolvare am gasit sa construiesc un cablu usb diy si am plasat modemul in exterior pe acoperis si am un semnal de 4-5linii.Problema e ca asta iarna modemul a decedat din cauza temperaturilor scazute(-27grade),am fost la Orange si l-au schimbat fara nici o problema,dar acum m-am gandit sa il aduc in casa si sa construiesc un releu pasiv cu ghid de unda la 2,1ghz ca sa nu mai am probleme.Cine are vreo idee de materializare practica?Multumesc.Tot pe forum am aflat de antena pasiva, adica montati o antena pe casa si una in casa legata de cealalta prin cablu coaxial. Mult mai simplu mi se pare sa-i construiti o mica cutiuta din plastic, izolata termic in exterior si termostata in interior. Am vazut un montaj de termostatare in revista Tehnium (pentru un oscilator-e cu un trz. de putere pe post de rezistenta!) care, cred eu, e nimerit si pentru aplicatia asta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 Nu am vrut sa mai termostatez "utilajul",iar cu varianta cu coaxial si doua antene am incercat da cred ca sunt prea mari atenuarile prin cablu la frecventa asta si nu merge de aceea am intrebat de varianta cu ghid de unda.Si in ghidul de unda apar tot felul de probleme reflexii,unde stationare,neadaptari la capete si de aceea am cerut ajutorul altora mai experti care or mai fi facut asa ceva.Multumesc. Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 Nu am vrut sa mai termostatez "utilajul",iar cu varianta cu coaxial si doua antene am incercat da cred ca sunt prea mari atenuarile prin cablu la frecventa asta si nu merge de aceea am intrebat de varianta cu ghid de unda.Si in ghidul de unda apar tot felul de probleme reflexii,unde stationare,neadaptari la capete si de aceea am cerut ajutorul altora mai experti care or mai fi facut asa ceva.Multumesc.Ghidul de unda e echivalent cu cablu (e fider). Va mai trebuie radiantul si antena (hornurile). La frecventa asta sunt destul de mari, ca volum. Am citit, tot pe forum, ca se gaseste cablu usb activ la magazinele de specialitate. Montati modemul in pod (daca permite acoperisul si conditiile de temperatura). Succes. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 In atasament este cablul care il folosesc in prezent si are 5,7m si merge ok(o fost si in pod dar tot frig este si acolo).Ma gandesc sa fac un reflector si sa dirijez semnalul spre o fereastra si modemul sa fie in casa dupa fereastra,dar asta saptamana viitoare.O sa postez daca am ceva rezultate pozitive poate ii mai ajuta si pe altii in situatia mea. Link spre comentariu
ndor Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 It-i trebuie o antena in 2.1 Ghz.Nu e mare lucru sa o faci.Cauta pe net dupa antene biquad.O redimensionezi pentru frecventa dorita.Cistigul este undeva pe la 10-11 dB din care scazi pierderea pe cablu,bineinteles. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 It-i trebuie o antena in 2.1 Ghz.Nu e mare lucru sa o faci.Cauta pe net dupa antene biquad.O redimensionezi pentru frecventa dorita.Cistigul este undeva pe la 10-11 dB din care scazi pierderea pe cablu,bineinteles.Aha, buna treaba o sa incerc saptamana viitoare(adica la anul ).Am incercat si reflectorul dar rezultatele sunt incerte.Nici nu stiu ce polarizare au(Orange)H,V,sau circulara,in fine,dupa ce am vazut la biquad acolo alimentarea este pe 300ohmi si dupa mufa trece la 75ohmi???fara nici o adaptare?.Ok. mai vedem,merci mult de idee.La multi ani! Link spre comentariu
yo7lhe Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Polarizarea in toate retelele de telefonie mobila e verticala, indiferent daca sunt GSM sau UMTS. Fa-ti un yagi pe 2GHz sus iar jos baga direct in mufa de antena a modem-ului.Foloseste un cablu de coborare de calitate cat mai gros poti(cellflex 1/2" ).Chestia cu antena sus si antena jos (repetor pasiv) merge cu nivele mari in antena de pick-up(sus).La 4 liniute cat zici ca ai(jumatate de scala?) nivelul de receptie e cam -90 ~ -94dBm si merge doar cu repetor activ.Daca pui antena jos vei vedea ca merge doar la cativa cm.Transmisiile de date merg f.bine pana pe la -84dBm(indicatorul de nivel sa fie plin) iar apoi incep sa piarda viteza. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Da,multumesc pentru raspuns.Ma gandesc sa fac un Yagi pe o bucata de sticla(sau plexiglas) iar elementii sa ii fac din folie de Al cu adeziv(se foloseste la echipamente de clima).Asa pot sa fac elementii la dimensiunea exacta.Cablu am unul cred suficient de gros(atasament),dar nu stiu unde gasesc mufa tata in partea dinspre modem?Oricum va trebui sa folosesc reductii si adaptoare data fiind grosimea cablului.PS.daca il tin afara am intre 4-5linii constant,vreau sa il aduc in casa din cauza frigului. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Da,multumesc pentru raspuns.Ma gandesc sa fac un Yagi pe o bucata de sticla(sau plexiglas) iar elementii sa ii fac din folie de Al cu adeziv(se foloseste la echipamente de clima).Asa pot sa fac elementii la dimensiunea exacta.Cablu am unul cred suficient de gros(atasament),dar nu stiu unde gasesc mufa tata in partea dinspre modem?Oricum va trebui sa folosesc reductii si adaptoare data fiind grosimea cablului.PS.daca il tin afara am intre 4-5linii constant,vreau sa il aduc in casa din cauza frigului.Incercati pe cablaj imprimat simplu placat, daca aveti cu suport din teflon este cel indicat. Am avut ocazia sa vad o antena din aceasta (modem Zapp) si cred ca problema este adaptarea de la 300 la 75 ohmi (era efectuata pe cablaj intr-o mica cutie etansa) si conectorii care sunt scumpi. Formulele pt. calculul antenei sunt valabile si pt. aceasta frecventa, teoretic. La frecvente asa de mari e greu....dar cine stie..Succes. Link spre comentariu
LostCell Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Poti folosi un biquad cum zice ndor,solutie de buget: un biquad,in loc de conector N pui de tv,si biquadul il plasezi in focarul unei antene de satelit(Dolce,boom,digi,),tinte?ti antena astfel obtinut? spre antenele orange.poti folosi cablu de tv,e mai ieftin,biquadul +offsetul de boom are vreun castig de 30db,sa zicem ca se mai pierd 10db pe cablu(vreo 5m) si tot ai semnal excelent.cauta biquad dish antenna. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Bune idei,le mai incerc si pe astea sa vad ce se alege.Chestia cu antena de satelit am incercat-o dar in focar am pus chiar modemul(in loc de LNB).Ce mi s-a parut curios e ca nu am gasit un punct de maxim,adica o directie unde sa dau de un maxim,e ca si cum semnalul este omniprezent din toate directiile. Link spre comentariu
LostCell Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 modemul banuiesc ca are o antena omnidirectionala incorporata in el,probabil de aceea era omniprezent semnalul(l-ai polarizat corect modemul?)si banuiesc ca ai inclina parabolica spre pamant,.Eu am experimentat biquad+parabolica de boom pt wireless(2.4ghz) si merge super,pot spune ca era sensibil la fixare,adica daca 1 cm era mai inainte sau inapoi(biquadul in focar),sau inclinatia nu era bun?,se facea praf semnalu.sau in loc de biquad poti sa faci o cantena(wave guide antenna),de asta nu am facut.Ideea este ca biquadu si parabolica iti asigura semnal suficient pana in casa la modem cu cheltuieli foarte mici,.Ai grij? la polarizari!. Vezi ca s-ar putea sa iei net de prin vecini Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Ghid de unda pentru 2,1GHz adica pentru o lungime de unda 15 cm... ar trebui sa fie niste "burlane" din CuAg cu niste dimensiuni (si costuri) respectabile, iar daca mai trebuiesc si portiuni de ghid flexibil, plus de conexiunile necesare ... la cat costa "oficial" ar trebui sa-ti vinzi un rinichi ca sa le cumperi ;-) Ceva mai potrivit decat un heliax nu cred ca vei gasi si daca acesta nu este suficient atunci iti trebuie si altceva (antena cu castig mai mare si/sau repozitionata, elemente active). Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Am gasit o schema de BIQUAD si merge ok.Am folosit un cablu de tv obisnuit de 5m iar la modem am pus firul cum se vede in poza.In zilele urmatoare o sa caut si o mufa sa pot cupla antena direct in modem(e220).Oricum rezultatele si asa sunt f.bune zic eu,am reusit sa aduc modemul in casa si am semnal.Multumesc celor care m-au ajutat cu un raspuns in problema aceasta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum