yogi72cj Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 folosesc un cazan pe lemne celsius de 40Kw care are un termostat mecanic cu lant care inchide si deschide usa de admisie a aerului problema e ca usita mica nu este etansata perfect pe suportul ei si chiar si cind e inchisa tot trage aer fals,si uneori,dupa ce se incalzeste in casa, imi creste mai mult temperatura fata de cat e reglata 60',respectiv 70,chiar 80' am ingercat sa slefuiesc cu flexul,dar tot au ramas fante de aprox 0,5 mm,pe alocuri exista vreun material :elastic,rezistent la temp mari din cazan care poate fi fixat pe usa sa etansez perfect? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 folosesc un cazan pe lemne celsius de 40Kw care are un termostat mecanic cu lant care inchide si deschide usa de admisie a aerului problema e ca usita mica nu este etansata perfect pe suportul ei si chiar si cind e inchisa tot trage aer fals,si uneori,dupa ce se incalzeste in casa, imi creste mai mult temperatura fata de cat e reglata 60',respectiv 70,chiar 80' am ingercat sa slefuiesc cu flexul,dar tot au ramas fante de aprox 0,5 mm,pe alocuri exista vreun material :elastic,rezistent la temp mari din cazan care poate fi fixat pe usa sa etansez perfect?Da, exista,este snurul de azbest,care se poate monta pe marginea usitei de jos si asigura o etansare excelenta.Il gasiti in categoria consumabile la centralele cu combustibil solid,pretul este derizoriu. Link spre comentariu
yogi72cj Postat Decembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2009 folosesc un cazan pe lemne celsius de 40Kw care are un termostat mecanic cu lant care inchide si deschide usa de admisie a aerului problema e ca usita mica nu este etansata perfect pe suportul ei si chiar si cind e inchisa tot trage aer fals,si uneori,dupa ce se incalzeste in casa, imi creste mai mult temperatura fata de cat e reglata 60',respectiv 70,chiar 80' am ingercat sa slefuiesc cu flexul,dar tot au ramas fante de aprox 0,5 mm,pe alocuri exista vreun material :elastic,rezistent la temp mari din cazan care poate fi fixat pe usa sa etansez perfect?Da, exista,este snurul de azbest,care se poate monta pe marginea usitei de jos si asigura o etansare excelenta.Il gasiti in categoria consumabile la centralele cu combustibil solid,pretul este derizoriu.cum poate fi fixat?la celelalte usi am cite un sant in care este montat un snur impletit,propabil similar celui sugerat de dv,dar la usa de jos nu am sant,suportul pe care se fixeaza usita este plan,iar usita are marginile iesite pe care se sprijina Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 Da,asa este,se aseaza intr-un sant si este impletit.Dar cred ca merge si silicon rosu,din ala care rezista la temperaturi mari,eu il folosesc la etansari pe partea de evacuare unde sunt aprx.120-190grade si nu sunt probleme.Acolo pe partea de admisie de aer nu sunt temperaturi asa mari,deci ar trebui sa fie ok.Acum este posibil sa aveti un tiraj prea mare la horn si asta poate sa mai fie o cauza de incalzire chiar cu usa aproape inchisa. Link spre comentariu
yogi72cj Postat Decembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2009 presupunind ca montez acest snur si etansez mult mai bine admisia de aer,in cazul in care pompa s-ar opri,sau unul din termostate se defecteaza,este posibil sa se stinga focul daca nu mai are suficient aer si sa nu se supraincalzeasca centrala? a reusit cineva asta practic? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 presupunind ca montez acest snur si etansez mult mai bine admisia de aer,in cazul in care pompa s-ar opri,sau unul din termostate se defecteaza,este posibil sa se stinga focul daca nu mai are suficient aer si sa nu se supraincalzeasca centrala? a reusit cineva asta practic?Focul se stinge dar in caz de defectare a pompei sau altele cazanul continua sa sa incalzeasca/supraincalzeasca datorita inertiei termice mari.Cat de mult?depinde ce temperatura avea cazanul in momentul cand a intervenit defectiunea,daca de ex. era undeva la 85grade o sa ajunga foarte usor la 100-120(va fierbe),daca au fost doar 40-50grade atunci s-ar putea sa ajunga pana pe la 80-90grade deci nepericulos. Link spre comentariu
rasputin Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 folosesc un cazan pe lemne celsius de 40Kw care are un termostat mecanic cu lant care inchide si deschide usa de admisie a aerului problema e ca usita mica nu este etansata perfect pe suportul ei si chiar si cind e inchisa tot trage aer fals,si uneori,dupa ce se incalzeste in casa, imi creste mai mult temperatura fata de cat e reglata 60',respectiv 70,chiar 80' am ingercat sa slefuiesc cu flexul,dar tot au ramas fante de aprox 0,5 mm,pe alocuri exista vreun material :elastic,rezistent la temp mari din cazan care poate fi fixat pe usa sa etansez perfect?Colegu yogi72cj , eu zic sa nu insistati pe etansarea usii de admisie a aerului .Nu cunosc modelul de cazan pe care il aveti , cred insa ca la fel ca si alte cazane , aceasta use are un reglaj cu surub , care atunci cind termostatul comanda inchiderea totala , face ca usa sa ramana intredeschisa .Desi dvs. va doriti inchidere perfecta , in practica , atunci cind sa atins temperatura reglata focul trebuie sa se domoleasca , o stingere completa nu este de dorit . In centrala trebuie sa se mentina jarul si o ardere mocnita .Este destul de incomod sa se aprinda des cazanul , cu atit mai mult daca este deja incarcat cu lemne.Legat de precizia reglajului de temperatura, nu va asteptati sa bata zecimi de grad .Daca supratemperatura este de 10 - 20 grade , 70 - 80 grade cum ziceti dvs. este bine , totul e sa nu se ajunga sa fiarba apa in cazan .Pentru a avea o ardere mai domolita eu asi reduce tirajul centralei . Concret asi mai inchide clapeta de pe iesirea fumului din centrala .Toata treaba evident implica mai multe incercari , pina broditi un optim al tirajului .Acum trebuie spus ca reglajele de mai sus au efect daca puterea termica a centralei este corelata cu aceea a caloriferelor si evident cu necesarul de caldura al casei .Problema legata de oprirea curentului si fierberea apei in centrala o rezolvati in doua moduri :1) Aveti grije sa sesizati cind se opreste lumina , atunci inchideti clapeta amintita de dvs. precum si clapeta de care am pomenit eu .Daca focul nu era prea intens si temperatura cazanului nu foarte ridicata (85 - 90 grade ) atunci cele de mai sus sunt suficiente .In caz ca temperatura in cazan este mare , sau continua sa creasca , scoateti lemnele din centrala.Oricit de urita este aceasta treaba , scoateti lemnele din centrala ,si sa nu va vina ideea sa stingeti focul, aruncind cu apa in centrala .2) Folositi pentru alimentarea pompei cazanului o sursa de tensiune neintreruptibila , gen ups. Link spre comentariu
yogi72cj Postat Decembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2009 folosesc un cazan pe lemne celsius de 40Kw care are un termostat mecanic cu lant care inchide si deschide usa de admisie a aerului problema e ca usita mica nu este etansata perfect pe suportul ei si chiar si cind e inchisa tot trage aer fals,si uneori,dupa ce se incalzeste in casa, imi creste mai mult temperatura fata de cat e reglata 60',respectiv 70,chiar 80' am ingercat sa slefuiesc cu flexul,dar tot au ramas fante de aprox 0,5 mm,pe alocuri exista vreun material :elastic,rezistent la temp mari din cazan care poate fi fixat pe usa sa etansez perfect?Colegu yogi72cj , eu zic sa nu insistati pe etansarea usii de admisie a aerului .Nu cunosc modelul de cazan pe care il aveti , cred insa ca la fel ca si alte cazane , aceasta use are un reglaj cu surub , care atunci cind termostatul comanda inchiderea totala , face ca usa sa ramana intredeschisa .Desi dvs. va doriti inchidere perfecta , in practica , atunci cind sa atins temperatura reglata focul trebuie sa se domoleasca , o stingere completa nu este de dorit . In centrala trebuie sa se mentina jarul si o ardere mocnita .Este destul de incomod sa se aprinda des cazanul , cu atit mai mult daca este deja incarcat cu lemne.Legat de precizia reglajului de temperatura, nu va asteptati sa bata zecimi de grad .Daca supratemperatura este de 10 - 20 grade , 70 - 80 grade cum ziceti dvs. este bine , totul e sa nu se ajunga sa fiarba apa in cazan .Pentru a avea o ardere mai domolita eu asi reduce tirajul centralei . Concret asi mai inchide clapeta de pe iesirea fumului din centrala .Toata treaba evident implica mai multe incercari , pina broditi un optim al tirajului .Acum trebuie spus ca reglajele de mai sus au efect daca puterea termica a centralei este corelata cu aceea a caloriferelor si evident cu necesarul de caldura al casei .Problema legata de oprirea curentului si fierberea apei in centrala o rezolvati in doua moduri :1) Aveti grije sa sesizati cind se opreste lumina , atunci inchideti clapeta amintita de dvs. precum si clapeta de care am pomenit eu .Daca focul nu era prea intens si temperatura cazanului nu foarte ridicata (85 - 90 grade ) atunci cele de mai sus sunt suficiente .In caz ca temperatura in cazan este mare , sau continua sa creasca , scoateti lemnele din centrala.Oricit de urita este aceasta treaba , scoateti lemnele din centrala ,si sa nu va vina ideea sa stingeti focul, aruncind cu apa in centrala .2) Folositi pentru alimentarea pompei cazanului o sursa de tensiune neintreruptibila , gen ups. va multumesc deja folosesc pt alimentarea pompei un ups apc sinusoidal 1000VA cu stabilizator de tensiune legat de puterea de disipare a caloriferelor,odata cu incalzirea aerului din casa,si incalzirea apei de pe retur, transferul de caldura din cazan in calorifere scade,si de aceea datorita aerului fals ,cu toate ca clapeta era complet inchisa,temp in cazan crestea pina la 80 '. parca totusi dupa am slefuit usita nu am mai sesizat cresterea temperaturii peste valoarea reglata usita are surubul de reglare,dar este dezafectat deoarece oricum usita trage aer fals eu presupun ca atunci cind usita este etansata perfect nu va afecta functionarea normala a cazanului,deoarece focul nu se va stinge complet,deoarece la scaderea temp termostatul va ridica usita,va alimenta cu aer si va inteti focul are cineva un cazan la care usita de aer sa fie etansata perfect?a mai facut cineva asta? Link spre comentariu
acs Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Ar putea fi o foarte mare greseala sa "sigilezi" cazanul in acest fel, atunci cind lemnele nu au aer pentru intretinerea arderii trec in procesul de gazeificare, si o acumulare de gaze in centrala ar putea produce o explozie.Gindestete la procesul prin care lemnul este transformat in mangal, asa se procedeaza si acolo se da foc lemnului apoi este inabusit pentru a se transforma in mangal.Acest procedeu degaje o anumita cantitate de gaz care in centrala ta fara tiraj se acumuleaza si......Chiar si fabricantul recomanda sa nu fie inchisa total usita de tiraj iar clapeta de la evacuare nu este perfect rotunda din fabricatie tocmai pentru a nu bloca accesul gazelor chiar si cele arse la cos. Din experienta proprie te sfatuiesc sa ai mare grija cu pompa de circulatie pentru ca daca nu functioneaza riscurile sunt enorme chiar si cu supape de siguranta se poate forma efectul lovituri de berbec in cazan cea ce duce in cel mai fericit caz la fisurarea cazanului. Bafta si minuni ca ai nevoie. Link spre comentariu
yogi72cj Postat Ianuarie 8, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Ar putea fi o foarte mare greseala sa "sigilezi" cazanul in acest fel, atunci cind lemnele nu au aer pentru intretinerea arderii trec in procesul de gazeificare, si o acumulare de gaze in centrala ar putea produce o explozie.Gindestete la procesul prin care lemnul este transformat in mangal, asa se procedeaza si acolo se da foc lemnului apoi este inabusit pentru a se transforma in mangal.Acest procedeu degaje o anumita cantitate de gaz care in centrala ta fara tiraj se acumuleaza si......Chiar si fabricantul recomanda sa nu fie inchisa total usita de tiraj iar clapeta de la evacuare nu este perfect rotunda din fabricatie tocmai pentru a nu bloca accesul gazelor chiar si cele arse la cos. Din experienta proprie te sfatuiesc sa ai mare grija cu pompa de circulatie pentru ca daca nu functioneaza riscurile sunt enorme chiar si cu supape de siguranta se poate forma efectul lovituri de berbec in cazan cea ce duce in cel mai fericit caz la fisurarea cazanului. Bafta si minuni ca ai nevoie. nu am clapeta de evacuare,asa ca presupun ca nu se pot acumula gaze in centrala deoarece evecuarea este deschisa la maxim permanent,si gazele calde vor iesi afara chiar si fara tiraj,sau in cel mai rau caz datorita presiunii care ar putea sa se formeze ar impinge gazele in sus pe horn Link spre comentariu
blazeu Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Pai ar fi cazul sa te gandesti la un sibar pe cos (care sa REDUCA sectiunea, nu sa infunde complet!) Acest "mecanism" de reglare a arderii are avantajul ca retine gazele calde mai mult timp in cazan, contribuind la cresterea randamentului de transfer al caldurii. Functionarea pompei pe UPS e o solutie buna, insa, chiar daca pompa are o putere mult mai mica decat un calculator ( + monitor, pentru functionalitate), adica intre 20W (pentru viteza cea mai mica) si 50-70W (pentru viteza cea mai mare), comparativ cu 300-500W pentru un desktop, cat timp functioneaza pompa pe baterie? Similar cu calculatorul, daca intreruperea nu e cauzata de arderea unei sigurante proprii, care poate fi remediata in 5-10min, ar fi cazul sa ne gandim serios la golirea combustibilului din cazan. O alta problema e functionarea nesupravegheata (plecam la serviciu sau la alte treburi), situatie in care, daca probabilitatea de intrerupere a curentului e mare, e mai sanatos sa nu burdusim cazanul cu combustibil (lemne). Chiar daca temperatura ajunge la punctul de fierbere, (care este peste 100 de grade pentru instalatiile presurizate!), prin vasul de expansiune deschis sau prin supapele de siguranta (existente si corect montate, nu "blindate" sau "prevazute cu robinete"!!!) presiunea se descarca; in situatia fierberii apei, cazanul uscat poate ajunge sa se inroseasca in zonele uscate! (Situatia, desi nedorita, poate apare!!!) E bine de stiut cum se procedeaza! **** NU SE INTRODUCE APA!!!!**** Se opreste orice ardere si se lasa cazanul sa se raceasca CAT MAI LENT!!!Asa puteti "scapa" cu elementii intregi (nefisurati), in cel mai rau caz se arde vreo etansare (pentru cazanele din elementi de fonta), remediabila cu costuri suportabile, mult mai mici decat inlocuirea cazanului, a casei daramate de explozia ce s-ar produce la inundarea cazanului la rosu, basca decesul "istetului" grabit sa raceasca fiarele incinse....Caldurica buna! Link spre comentariu
Vizitator marius_vfp Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 siliconul e pentru etansare definitiva dar usitza se si deschide si inchide deci siliconul nu e bun, cel mai bun e snurul impletit , pe langa snur se poate pune o usoara contragreutate pe portitza sau mai bine pe surubul de care e prins lantzul .Dar cred ca merge si silicon rosu,din ala care rezista la temperaturi mari,eu il folosesc la etansari pe partea de evacuare unde sunt aprx.120-190grade si nu sunt probleme. Link spre comentariu
avolocaru Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 Asa cum au mai mentionat si altiii mai sus, etansarea clapetei de aer proaspat este interzisa. Se pot acumula gaze care apoi explodeaza. Aceste gaze iti pot detona invelisul cazanului si chiar iti pot darama cosul daca il ai facut din caramida. Din cate stiu eu acest cazan nu are clapeta de reglaj la cos, daca nu o are este de asemenea interzis sa-i pui una. Cosul trebuie sa aibe un anumit tiraj, indicat de producator.Problema se pune cam asa: ai un cazan pe lemne, neautomatizat, => trebuie sa-ti construiesti instalatia de asa natura sa nu ai probleme si in nici un caz nu modifici cazanul. Aceste tipuri de cazane au destule neajunsuri, daca l-ai cumparat din lipsa de bani asta e. Cazanele pe lemne cu gazeificare au randamente mult mai ridicate si au o minima automatizare. Link spre comentariu
yogi72cj Postat Martie 7, 2010 Autor Partajează Postat Martie 7, 2010 inainte sa incep sa modific clapeta de intrare aer proaspat usita era pusa stramb si in pozitia inchis totusi permitea trecerea unei mari cantitati de aer,ceea ce ma deranja deoarece am robineti termostatati pe o mare parte din calorifere si dupa ce se incalzea casa la temperatura reglata ,si temperatura pe retur incepea sa creasca,datorita aerului fals centrala se supraincalzea,de la 60' cit era reglata la 80' acum,dupa ce am etansat mai bine usita,(totusi inca nu etanseaza perfect)am observat citeva diferente1.inainte dupa ce ajungea la 60',usita sa lasa complet si cu usita inchisa tragea destul aer incat sa mentina arderea.acum dupa ce ajunge la 60' usita incepe sa oscileze si face clik,clik,se zbate si loveste tocul ei2.dupa ajustarea usitei temp nu a mai crescut peste 60' oricit de calda era apa pe retur3.desi intentionam sa etansez si mai bine usita,din mesajele dv cred ca ar fi timpul sa ma opresc aici e normal ca usita sa oscileze cind se ajunge la 60'? Link spre comentariu
avolocaru Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 1 Faptul ca ai avut usita stramba este altceva, aceasta trebuie adusa la forma din fabrica. 2 Faptul ca ai casa plina de radiatoare cu capete termostatice, in conditiile folosirii unui cazan pe lemne, este o greseala de proiectare. Trebuia sa pui doar in camerele principale. Nu se pun in bai, holuri si camere secundare. Acum daca ai multe camere si putine bai/holuri trebuie sa mai renunti din ele si prin camere.3 Functionarea cazanelor pe lemne la temperaturi de sub 60*C este una defectuoasa, se formeaza gudron care inrautateste transferul termic, adica randamentul cazanului. La cele automatizate, automatizarea opreste pompa de circulatie sub 60*C. La lucrarile noastre eu recomand o valoare de 70*C.4 Eu sper ca aceasta discutie sa te duca la o firma serioasa in domeniul instalatiilor, autorizata etc etc. In Vaslui sunt reprezentant Ferroli si fac punerile in functiune pt cazanele cu lemne vandute de Romstal. De peste 10 ani de cand ma ocup de asa ceva, si de 5 ani de cand ma ocup de cazanele vandute in reteaua Romstal, UN SINGUR cazan l-am gasit montat corect (aici ma refer la cazanele montate in regie proprie). Treaba asta cu cazanele pe lemne este o treaba serioasa si de multe ori si firmele mai gresesc. Rezultatele sunt de cele mai multe ori paguboase pt client, functionare cu un consum ridicat de lemne sau avarii serioase ale instalatiilor (amavut chiar si un caz in care i-a luat foc omului casa). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum