gabrielbecheanu Postat Ianuarie 12, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 SalutM-am apucat sa lipesc pe placa unele componenete numai ca acum astept de la neamt schema completa. Nu a fost in coletul venit de la el si dupa cum se vede lipsesc valorile la anumite componente. Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 ... si nemtii mai uita sa trimita una-alta? Eu am primit un PCB si piesele aferente taman din Malayesia (diyparadise.com); ma gandeam ca voi avea de asteptat serios... Coletul a facut exact 5 zile: doua pana in Ungaria, apoi inca trei pe teritoriul Romaniei...Ce-a spus malayesianul, aia am primit, jos palaria!Sa ne tii la curent cu proiectul! Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Ianuarie 14, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 SalutInca nu am primit schema completa la acest amplificator asa ca a trebuit sa intuiesc tensiunile de lucru ale condensatorilor. Dilema mea era vizavi de cindensatorii electrolitici care sunt in catodul lampii finale si al celei prefinale. Acolo sunt date urmatoarele valori pentru catod 6n1p 100u si am zis eu la 25V si pentru catod 6p3S 330u la 63v, e vreo problema daca folosesc 470u in paralel tot cu 330n?. Nu pot sa imi dau seama ce valori sa folosesc in reactia negativa, mai precis nu stiu sa calculez.Mai este ceva, in tabelul dat de neamt scrie ca in catodul lampii 6P3S se foloseste o rezistenta de 279 ohm dar nu gasesc, e vreo problema daca pun 270 ohm?Merci Link spre comentariu
sebi_c Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Eu nu prea am analizat amplificatoarele SE, dar cand ma uit la schema asta, vad ca seamana cu un santier. Nu are precizate, inca, componente esentiale. Rezistenta din catodul lampii finale stabileste punctul de functionare. Nu stiu daca ar trebui fix 279Ohm! De regula se stabileste o valoare a curentului prin lampa fara semnal si acest lucru se regleaza din rezistenta respectiva. Mai multi membri de pe forum au facut explicatii referitoare la acest lucru, unii foarte elaborat (vezi Valderama, cu drepte de sarcina...).Proiectul unui amplificator incepe cu expunerea unor obiective de realizat. Asta ar corespunde cu o carte tehnica primara, ca pana la urma mai apar si alte pretentii. Un pas important e stabilirea unei tinte de amplificare globala fara reactie. Ai o tensiune de intrare si una de iesire (dictata de puterea dorita). Raportul lor iti spune cat trebuie sa fie amplificarea cu reactie. De aici poti estima cata amplificare trebuie sa aiba amplificatorul cu reactie, stiind ce tinta de distorsiuni ti-ai propus. Sa zicem, ca reactia negativa trebuie sa acopere o variatie de 2%. Stim ca amplificarea cu reactie A'=A(1/(1+AB)), unde A'-amplif cu reactie, A-amplif fara, B(beta, traditional)-reteaua de reactie. Daca diferentiezi relatia precedenta, obtinem dA'/A' = dA/A*(1/(1+AB)). Presupunem ca dA/A este de 50%, adica variatia amplificarii in banda de interes variaza de la 50..100% (se accepta ca asta ar fi o variatie admisibila). Asadar, 2%, inseamna ca dA'/A'= 0.02, 50%, inseamna ca dA/A=0.5. Relatia diferentiata devine: 0.02=0.5(1+AB), 1+AB=25.De ex., sa zicem ca am impus A'=1000, adica 60dB. Relatia primara devine A=A'*(1+AB)=25*1000= 25000, aproape 88dB.Altfel puteam observa imediat ca 25 este aproape 28dB. Ca sa obtinem aceasta compensare a erorilor de amplificare, trebuie sa irosim 28dB din amplificarea fara reactie. Link spre comentariu
sebi_c Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Ma distreaza neamtul asta! Cum e cu trafo de iesire? Pare scurtcircuitat pe linia de alimentare, daca se infige conectorul! Eu consider ca o minima precizie si acuratete este necesara!PS Cred ca trebuie sa te decizi daca faci SE sau PP. Daca SE, vrei UL sau clasic? Daca e UL, unde pui reactia grilei ecran (un raport din bobina primara). Astfel, etajul de iesire trebuie reconsiderat si adus la realitate.Si eu mai fac cablaje cu functii duble, dar din proiect trebuie sa reiasa doua scheme independente (nu amestecate), iar pe cablaj se va vedea la montaj ca rezulta piese care nu se monteaza intr-o versiune sau alta. Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Ianuarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Amplificatorul il voi folosi in SE, clasic. Din ce scrie neamtul in tabel practic cu trafuri de 3k in primar pot folosi trei lampi 6P3S, 6L6 si EL34. Daca vi se pare ceva incorect in ce scrie el acolo la tensiunile anodice si valoarea rezistentelor din catod va rog sa imi spune-ti. Mai am de primit citiva condensatori si e cam gata montajul. La recomandarea domnului Lazaroiu am sa alimentez filamentele in AC, am pus pe alimentarea la filamente niste rezistente de 100ohmi, nu era data valoarea rezistentelor in schema, daca voi vrea sa alimentez in CC am sa le scot.Multumesc Link spre comentariu
Kosmin Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 La filamente poti pune in loc de acele rezistente si un potentiometru bobinat de vreo 100-200R, cursorul fiind conectat la masa, reglezi din el cat sa ai un brum minim. Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Februarie 2, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2010 SalutAmplificatorul este aproape gata, mai sunt citeva piese de lipit, mai precis 6 condensatori nepolarizati.Am folosit piese cit de cit bune si cu tolerante mici, sper sa se auda si bine. Trafurile trebuiesc realizate si cred ca prima incercare o va face domnul Lazaroiu daca va avea timp. Montarea si lipirea pieselor am facut-o impreuna cu domnul sdan mester sefAtasez si doua fotografii cu montajul realizat. Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Mai 2, 2010 Autor Partajează Postat Mai 2, 2010 SalutAstazi au venit transformatoarele, pentru cele de iesire sau folosit miezuri dublu C core. De maine ma apuc de carcasa, o voi face in acelasi design ca la 6C33C numai ca va avea alte dimensiuni. fata va avea aceiasi latime adica 455mm iar adincimea aplificatorului va fi cam de 250mm. iar inaltimea va fi de 90mm atit este de inalta fata de aluminiu. Trafurile de iesire vor fi in spatele lampilor finale iar cel de alimentare in partea stinga cind se priveste din fata, inca nu sunt hotarit daca potentiometul de volum si selectorul de intari vor fi controlate de o telecomanda.Trafurile au fost in asa fel gindite incit sa pot pune mai multe tipuri de lampi cum ar fi KT88, EL34, 6L6,6p3S E, eu voi folosi in prima faza 6N1P EV si 6P3S E.Dupa ce il voi termina si pe acesta sunt hotarit sa fac un SE cu 6N13S, o lampa pe canal adica doua triode in paralel.si mai incolo si un PP inca nu sunt decis ce lampi voi folosi pentru PP.Am sa mai caut pe internet, momentan am in calcul schema folosita de viobio, daca sunt sugestii cu privire la 6N13S le astept cu nerabdare. Bafta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum