Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 6P3S SE sau PP in acelasi montaj?

gabrielbecheanu

Postări Recomandate

SalutAm gasit pe internet o schema de amplificator la care din cite am inteles poti folosi ca lampi finala trei modele si se poate folosi atit in SE cit si in PP.Kampile finale folosite sunt 6P3S, 6L6 si KT88.Atasez aceasta schema

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabrielbecheanu

12

• fcon

4

• +_Florin_+

3

• Kosmin

2

Top autori în acest subiect

Vizitator vdrapaca

SalutAm gasit pe internet o schema de amplificator la care din cite am inteles poti folosi ca lampi finala trei modele si se poate folosi atit in SE cit si in PP.:ampile finale folosite sunt 6P3S, 6L6 si KT88.Atasez aceasta schema pentru a va exprima parerile cu privire la aceasta schema.

Destul de interesanta dar mai bine puneti link-ul catre articol :nebun:
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

In schema se specifica faptul ca PCB-ul poate fi utilizat atat in schema SE, cat si in schema PP.Prin design, placa de circuit imprimat permite folosirea mai multor scheme; au fost si sunt astfel de placi, utilizate frecvent la scara industriala, aceeasi placa pentru mai multe modele de aparate. Schema initiala SE se va modifica adecvat; la fel, se inlocuiesc transformatoarele cu unul pentru PP, obtinandu-se, dintr-un montaj SE stereo, un singur canal in push-pull.Despre schema initiala: prefinal SRPP si un etaj de iesire clasic, pe un traf de iesire cu priza UL (cel putin, asa reiese din desen). N-am prea inteles cum este desenata mufa de contacte PL2 si alimentarea trafului de iesire (capetele scurtcircuitate?); poate sunt eu putin receptiv la aceasta ora, sau se putea desena ceva mai corect, sa inteleaga tot omu' (adica si eu...).Personal n-as transforma un stereo SE intr-un mono-PP, deoarece imi pun intrebarea: la ce-mi trebuie? Oricum, schema este interesanta prin intentie, deoarece genereaza ideea unei placi modul multifunctionala.

Link spre comentariu

Pentru ca mult timp nimeni nu mi-a raspuns, pe 31 am cumparat-o acum o astept.Daca vrei am sa ti-o trimit si tie pentru teste dupa ce o echipez cu pieseEu inca nu am trafuri de iesire pentru 6P3SScopul meu este sa o folosesc in SE

Link spre comentariu

SalutA venit placuta din Germania, este foarte bine lucrata daca va suna si bine ar fi super. De maine ma apuc sa o echipez. Dimensiuni 160x160Si o fotografie cu placa

Link spre comentariu

Intr-adevar foarte frumos lucrata placa, mare atentie la lipirea componentelor, apoi la modul de amplasare a placii si transformatoarelor in viitoarea carcasa. Asteptam sa ne spui cum suna. Nu uita ca si boxele pe care le vei folosi conteaza mult...

Link spre comentariu

Trebuie sa fac. Ce parere aveti de ce zice namtul in tabel. Cum sa fac trafurile ca specificatie. Am patru 6P3S E NOS, doua 6P3S folosite si as vrea sa mai iau doua 6l6 si doua 6l6GC. nu cred ca voi folosi spre testare EL34 sau KT88. Si in loc de 6n1p ce sa mai incerc? ECC88?

Link spre comentariu

Eu as folosi 6L6GC in conexiune pentoda. In loc de 6N1P poti incerca ECC85 sau orice dubla trioda care suporta un curent anodic mai marisor, cu unele corectii dupa caz, la negativare si rezistenta din anod. Pt trafuri de iesire sunt expuse diverse metode de calcul in topicul "Calculul transformatoarelor de iesire" si in "Calculul amplificatoarelor cu tuburi" mai la sfarsit. E suficient sa cunosti "Ra" necesar.Acesta se calculeaza din caracteristicile tubului final respectiv, sau se gaseste ca recomandat in foaia de catalog a tubului pt un anume regim de functionare Ua/Ia/Ug2, ori la nevoie poate fi calculat aproximativ impartind tensiunea anodica la curentul anodic al tubului final. Valabil doar pt clasa A SE.

Link spre comentariu

Eu ti-as recomanda ultraliniar pt trafurile de iesire, are o putere mai mica decat in mod pentoda dar obtii distorsiuni mai mici, o fidelitate mai buna as putea spune, s-a mai discutat despre trafuri de iesire pt 6p3s pe forum atat pp cat si se, cauta sa vezi si acele design-uri si dupa vei opta pt un anumit tip.

Link spre comentariu

Trebuie sa fac. Ce parere aveti de ce zice namtul in tabel. Cum sa fac trafurile ca specificatie. Am patru 6P3S E NOS, doua 6P3S folosite si as vrea sa mai iau doua 6l6 si doua 6l6GC. nu cred ca voi folosi spre testare EL34 sau KT88. Si in loc de 6n1p ce sa mai incerc? ECC88?

Cu mici ajustari, cred ca poti folosi toate aceste lampi pentru teste, iar traful de iesire este oarecum similar; la ce lampa te vei opri in final, depinde doar de rezultate si ureche...Pentru caracteristicile constructive, consulta thread-urile de pe forum (cu formulele si exemplele de calcul) si, in functie de tensiunea de alimentare, rogi un maestru-senior (ca si cunostinte, nu neaparat ca varsta!) sa te ajute la finalizarea calculelor; oricum, eu as folosi doua trafuri "generoase".Personal, in teste as folosi ceva adaptat situatiei, dupa care as trece "pe curat", cu trafuri dedicate.In preu as ramane la 6N1P, deoarece are tot ce-i trebuie pentru atacul finalelor; ECC88 o prefer intr-un preamplificator de semnal mic.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări