Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Refresh turometru digital Adelaida

Vizitator acd

Postări Recomandate

Salut la toata lumea! :)

Sunt un membru nou :pandaci si am o problema cu un turometru digital de la Adelaida AD-032MAT-P:

refresh-ul display-ului se face la aproximativ T0=0,7-0,8 secunde ceea ce e enervant caci, spre exemplu, cand accelerez imi indica turatia din urma cu T0 sec, adica cu mai putin de 1000-1500 rot/min!

In documentatia produsului scrie ca refresh-ul se face la 0,(3) sec (3/sec), dar nu este asa.

Ma poate ajuta cineva sa umblu in el si sa reglez refresh-ul la 0,25-0,3 sec?

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• francezu

2

• Badman

1

• GeoMar

1

Top autori în acest subiect

Pai fara o schema [ ar fi ideal], sau o poza [cel putin] calitativa a montajului, nu cred ca te poate ajuta nimeni.NU suntem ghicitori ca sa stim CE,CUM,UNDE trebuie facuta [daca trebuie] vreo modificare. :da

Link spre comentariu

Pai fara o schema [ ar fi ideal], sau o poza [cel putin] calitativa a montajului, nu cred ca te poate ajuta nimeni.NU suntem ghicitori ca sa stim CE,CUM,UNDE trebuie facuta [daca trebuie] vreo modificare. :da

Ah, da, imi cer scuze... m-am grabit sa postez ... n-am vrut sa supar pe nimeni... nu sunt electronist - ma gandeam ca poate s-a mai lovit cineva de problema asta si i-a gasit o rezolvare ...O sa-l demontez de pe masina si revin cu precizari...PS: Multumesc si ... scuze!
Link spre comentariu

Pana demontez si dezasamblez turometru sa vad ce scrie pe piese, poate este de ajutor "cartea tehnica" a lui:[attachment=0]AD_032MATP.jpg[/attachment][attachment=1]AD_032MAT-1.pdf[/attachment]

Link spre comentariu

Din cate vad este realizat cu un microcontroler de la MICROCHIP, si acesta este mai mult ca sigur protejat la citire. In consecinta nu prea se pot aduce modificari, deoarece nu se poate descarca codul din microcontroler spre a fi modificat/rescris. Ar trebui sa-i intrebati pe cei de la care ati cumparat de ce este diferenta intre specificatii si realitate; eu nu cred ca ar fi vre-o defectiune a aparatului , ci asa a fost proiectat.

Link spre comentariu

@francezu':Nu sunt electronist, asa ca intreb:Este posibil sa fie scris acest microcontroler la producatorul turometrului a.i. refresh-ul sa se faca la 0,20 - 0,25 sec, sau microcontrolerul este scris din fabrica si atunci pentru rezolvarea problemei ar trebui schimbat acest integrat (sau poate facut alt montaj)?Pe integratul mare scrie:PIC16F870-I/SP08190C3Iar pe cel mic:HEF4093BPL9C2K5 28UnG 09253Sper ca maine sa pot face poze cu montajul.

Link spre comentariu

Este posibil sa fie scris acest microcontroler la producatorul turometrului a.i. refresh-ul sa se faca la 0,20 - 0,25 sec,

Da,producatorul detine codul si il poate modifica in consecinta. Insa nu stiu ce succes veti avea adresandu-va acestuia.

sau microcontrolerul este scris din fabrica si atunci pentru rezolvarea problemei ar trebui schimbat acest integrat (sau poate facut alt montaj)?

Nu este scris din fabrica,el vine cu memoria goala. Softul este dezvoltat de catre producator pentru aplicatia in cauza si apoi scris in uC.Pentru rezolvare ,asa cum a spus si Vasile, trebuie rescris softul de la 0,nu inlocuit integratul. Se poate pastra acelasi montaj ,sau se poate face altul pentru eventuale functii suplimentare.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări