Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

frecventmetru digital 0-1Ghz din rev.ConexClub 4/2004

kiwi

Postări Recomandate

Buna seara si Sarbatori Fericite de CraciunDeoarece prescalerul U813bs-se gaseste greu sau deloc,vreau sa utilizez U664b-div.cu 64.Cine ma poate ajuta cu rescriere fisierelor asm. si hex. din programul original-mii de multumiri anticipat.Schema si fisierele originale:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kiwi

5

• francezu

3

• mosu20

3

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

Nu este nevoie de modificarea softului, in schema originala U813 este folosit tot ca divizor cu 64; pin 2 (capsula SIP6) este in gol ceea ce corespunde cu un factor de divizare de 64. Consultati si datasheet

Acum va intreb si eu, unde ati gasit U664 ?

Link spre comentariu

Nu este nevoie de modificarea softului, in schema originala U813 este folosit tot ca divizor cu 64; pin 2 (capsula SIP6) este in gol ceea ce corespunde cu un factor de divizare de 64. Consultati si datasheetAcum va intreb si eu, unde ati gasit U664 ?

Multumesc pt. raspunsul prompt,-eu am gasit u664b in televizoarele vechi(sel.canale)din targ.
Link spre comentariu

Da, l-am testat cu versatesterul e502-pana la 10Mhz,insa ii trebuie tensiune semnal peste 200mv,aproape 1v pe domeniul 0-50Mhz,asa cum spune autorul-dl.Croif C-tin pentru frecv.sub 1Mhz e necesar un etaj de adaptare si amplif. cu bf 960(tetroda mos)-Peste 10Mhz sau domeniul 60-1000Mhz masoara foarte bine,creste sensibilitatea:15-30mv.Optim ar fi sa fie atasat prescalerul de 1Ghz din rev. ConexClub 4/2000 pentru frecvente sub 1Mhz :daP.S.-Intradevar ar fi necesare 2diode antiparalel pe intrare,dar n-am pus.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 7 luni mai târziu...

Din pacate autorul nu mai are site-ul activ. Noroc ca am gasit fisierele aici, pe forum.personal sunt interesat pentru un frecventmetru care sa masoare sub 1MHz dar tot ce am incercat nu am reusit sa cobor sub 5KHz :sparge: Ma incurca treaba aceasta deoarece am nevoie sa vizualizez frecventa unui generator de functii si nu pot citi frecventele joase. Macar daca as gasi schema freecventmetrului din versatester care masoara de la 10 Hz.Asta este...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Din pacate autorul nu mai are site-ul activ. Noroc ca am gasit fisierele aici, pe forum.

personal sunt interesat pentru un frecventmetru care sa masoare sub 1MHz dar tot ce am incercat nu am reusit sa cobor sub 5KHz :sparge:

Ma incurca treaba aceasta deoarece am nevoie sa vizualizez frecventa unui generator de functii si nu pot citi frecventele joase. Macar daca as gasi schema freecventmetrului din versatester care masoara de la 10 Hz.

Asta este...

la frecvenţă aşa de mică puteţi apela la o schemă clasică cu divizoare ttl/cmos, nu e neapărată nevoie de prescaler capabil să lucreze la frecvenţe de ordinul sutelor de megahertzi!!!...

mă gândeam şi eu la asta, tot din lipsă de prescaler, doar că am nevoie de frecvenţe simţitor mai mari decât cele maxim admise de integrate cmos şi lsttl curente...

s-ar putea totuşi să fac asta, cu bistabili cu tranzistoare cu ft mare...

Link spre comentariu

nici nu m gindeam sa folosesc prescaler pentru asa ceva. Chestia este ca am construit 4 variante de frecventmetru (2 cu PIC si 2 cu CMOS ) si apar probleme la frecventele joase. Am facut un generator de functii cu XR2206 si mi-ar fi util sa pot citi frecventa. Am ramas fara versatester si a trebuit sa apelez la asemenea paleativ asa ca trebuie sa fac ceva ca sa ma descurc la frecvente joase. Interesant este ca problemele apar tocmai aici :rade: .Am inceput lucrul la un frecventmetru cu TTL-uri dar ca orice mesterici care se respecta mi-am adus aminte ca trebuie sa fac un instrument de masura numeric pentru o sursa si acum ma chinuiesc cu asta. Cel mai greu este sa caut prin cutii dupa componente dar sper sa nu o lugesc prea mult. Cind termin si tentativa cu TTL, iti spun ce a iesit.Frecventmetrul in discutie functioneaza excelent. Pacat ca autorul a barbierit site-ul. Singurul loc unde se mai gasesc fisierele hex este aci, pe forum.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări