Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LED Cree MC-E M, Star, Alb, 752lm/sursa de curent boost

Vizitator acrobatu

Postări Recomandate

Vizitator acrobatu

Salutare,tocmai am terminat o sursa de curent constant bosst pentru un led Cree MC-E M, Star, Alb, 752lm. As vrea sa le atasez la o lanterna MagLite modificata la strung pentru o singura baterie R20.Am reusit sa scot chiar si 1A dintr-o singura baterie dar in final am optat pt maxim 650ma pt. o durata de timp mai lunga in favoarea bateriei.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image :101 :101 :freaza:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

1

Meserie ,o lanterna d'asta...Ledul l-ai cuplat la corpul lanternei(banuiesc ca-i de Al anodizat),ca tre sa disipi aproape 10W si butucul ala de cupru nu o sa reuseasca mai ales ca e intr-un spatiu inchis...Chinezi fac asta folosind reflectoare de Al si cupland strins ledul(-urile) de el.Foarte bine ca ai schimbat K2,dar cu ce ai facut sursa de curent?Acumulatorii cu litiu nu erau mai indicati?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator acrobatu

am de gand sa pun acumulatori normali(Li-MH)10.000ma, sunt mai la-ndemana oricui si am preferat asa.Racirea ledului este doar provizorie pt ca am de gand sa fac un cilindru care sa se uneasca cu intreaga margine a lanternei asa cum spuneai si tu pt racire eficienta.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Incearca sa-l cutezi,sa aiba suprafata de racire cat mai mare cumpara un reflector de aluminiu asa: cgi.ebay.com/SSC-P7-LED-Aluminium-Reflector-53-25mm-1pcs_W0QQitemZ320468284674QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item4a9d65f502 ca e ca in poza,totate astea ca sa poti folosi lanterna in continu pana 'mor' accu...Si daca-i faci alt butuc,ii faci si alta portreflector,ca doar tot esti la strung...recomandabil dupa ce vine reflectorul,ca ala are un filet pe capat si numai poti sa ghicesti pasul.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator vlad_c

Va salut domnilor. Am gasit forumul in timp ce cautam leduri CREE pe internet. Eu am o lanterna micuta care functioneaza cu 3 baterii AAA si utilizeaza un led luxeon. Daca achizitionez un led CREE din acesta http://www.zexstar.com/product_info.php ... -176-.html este posibil sa il montez pe lanterna? Lanterna este aceasta

http://a.imageshack.us/img59/9955/p14071015420001.jpg

http://a.imageshack.us/img704/8390/p14071016460001.jpg

Nu ma pricep la electronica, asa ca presupun ca ar trebui sa apelez la cineva pentru a face operatiunea. Bineinteles daca doar e vorba de lipit 2 fire cred ca ma descurc.

Va multumesc

Link spre comentariu
Vizitator vlad_c

Pentru ca ma gandesc ca va consuma si mai putin CREE-ul si va avea mai multi lumeni decat are luxeonul. Specificatii nu am pentru ca e chinezarie.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Q5 e de 3W,daca-i dai 0.5A e ok.Lumeni mai multi ai cu R5,la aceelasi consum cu Q5. R5 are 347lm la 1A,daca vrei sa-l folosesti,alege varianta star si da-i tot .5A,vezi cat se incalzeste la 1A ca bateriile-s moarte intr-un sfert de ceas.

Link spre comentariu
Vizitator vlad_c

Deci daca merg cu modelul R5 si folosesc 3 acumulatori de 1000 mAh la ce durata de viata ma pot astepta la 347 de lumeni output? Daca deconectez firele de la ledul luxeon pot masura ce amperaj imi da lanterna nu? Are 3 moduri: putere maxima, putere redusa si mod stroboscopic. Am sa incerc sa le masor la toate setarile sa vad ce amperaj am.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Pt masurarea curentului e suficient sa desurubezi capacul lanternei si sa pui acolo ampermetrul;puterea lunimoasa e legata indirect de puterea electrica-sensul intrebari e:cat tine ledul de 347lm fata de Q5?Raspunsul e:tot atata. R5 transforma mai multa energie electrica in lumina,iar Q5 mai putina la aceelasi consum de curent.Altfel spus ,cu R5 ai mai multa lumina la aceelasi consum de energie(curent).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări