Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator PIC02

Florin31

Postări Recomandate

Salutare am un programator pic02 vreau sa programez o memorie eprom 24c16 dar problema este ca PC nu il vede am 2 memorii noi dar pe nici una nu le vede programatorul se aprinde are 2 leduri se aprinde doar unu rosu care arata ca e alimentat nu stiu ce sa ii fac am incercat cu pony prog cu IC prog dar degeaba programatorul nu este functional o sa pun si o poza cei care ma poate ajuta va rog mult de tot sa va dati cu parerea

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin31

5

• Stefan

2

• A_L_E_X

1

• nooob64

1

Top autori în acest subiect

Deci te sfatuiesc sa faci programatorul de >>AICI<< iti povesteste pe larg tot , eu l-am construit si a mers din prima .Am programat cu el 16f84 , 16f628 , 16f76 , 16f877 , 16f2550 , 18f4520 trebuie sa ai grija ce rezistenta folosesti intre pinul 4 si 8 la mufa serial ... (470R sau depinde ce tensiune vrei sa ai la MCLR)

Apoi daca te tii de microcontrolere iti poti construi unul pe USB (gen PICkit2 nu alte aiureli cu cunvertor USB-RS232)

Link spre comentariu

faza este ca nu am nici piese cu care sa il pot construi hai sa zicem ca BC le am rezistentele le am dar e treaba cu diodele alea :cry: cel mai simplu era acela pe care l-am pus eu mai sus doar cu o piesa dar nu stiu unde sa il alimentez si la ce pini a mai incercat cineva avreu unu deala?

Link spre comentariu

am marit valoarea rezistoarelor care alimentau ledurile le-am facut incat abia sa se aprinda putin i-am pus alimentare separata tot degeaba:( spunetimi si mie ce setari trebuiesc facute la portul com sa imi explice cineva mai detaliat asa va rog frumos

Link spre comentariu

Eu am reusit sa citesc o memorie 24C08 din prima, fara sa maresc valorile rezistentelor si fara sa umblu la setarile portului COM. Ce eroare iti da ? Fixeaza bine memoria in socul si fii atent la numerotarea pinilor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări