Florin31 Postat Decembrie 23, 2009 Partajează Postat Decembrie 23, 2009 Salutare am un programator pic02 vreau sa programez o memorie eprom 24c16 dar problema este ca PC nu il vede am 2 memorii noi dar pe nici una nu le vede programatorul se aprinde are 2 leduri se aprinde doar unu rosu care arata ca e alimentat nu stiu ce sa ii fac am incercat cu pony prog cu IC prog dar degeaba programatorul nu este functional o sa pun si o poza cei care ma poate ajuta va rog mult de tot sa va dati cu parerea Link spre comentariu
Florin31 Postat Decembrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2009 Chiar nu stie nimeni ce ar putea fii :( am incercat si inversarea tranzistrarelor dar degeaba :( am o schema aici dar nu stiu unde se conecteaza si la ce pini Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 24, 2009 Partajează Postat Decembrie 24, 2009 arunca programatorul ala pe fereastra adelaida comercializeaza tampenii.viewtopic.php?f=11&t=50179 Link spre comentariu
nooob64 Postat Decembrie 24, 2009 Partajează Postat Decembrie 24, 2009 Deci te sfatuiesc sa faci programatorul de >>AICI<< iti povesteste pe larg tot , eu l-am construit si a mers din prima .Am programat cu el 16f84 , 16f628 , 16f76 , 16f877 , 16f2550 , 18f4520 trebuie sa ai grija ce rezistenta folosesti intre pinul 4 si 8 la mufa serial ... (470R sau depinde ce tensiune vrei sa ai la MCLR) Apoi daca te tii de microcontrolere iti poti construi unul pe USB (gen PICkit2 nu alte aiureli cu cunvertor USB-RS232) Link spre comentariu
Florin31 Postat Decembrie 24, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2009 Mie imi trebuie un programator sa reusesc sa scriu o memorie 24C16 Link spre comentariu
Florin31 Postat Decembrie 24, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2009 faza este ca nu am nici piese cu care sa il pot construi hai sa zicem ca BC le am rezistentele le am dar e treaba cu diodele alea :cry: cel mai simplu era acela pe care l-am pus eu mai sus doar cu o piesa dar nu stiu unde sa il alimentez si la ce pini a mai incercat cineva avreu unu deala? Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 24, 2009 Partajează Postat Decembrie 24, 2009 citeste sfaturile din acel subiect cu PIC16F84 (unele sfaturile sunt valabile si pentru memoria ta)dupa ce te asiguri ca toate setarile la portul COM si la softul de citire sunt OK, mareste valoarea rezistoarelor ce alimenteaza ledurile.in ultima instanta alimentezi memoria separat (vezi catalogul)download/file.php?id=37302&mode=view Link spre comentariu
Florin31 Postat Decembrie 24, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2009 am marit valoarea rezistoarelor care alimentau ledurile le-am facut incat abia sa se aprinda putin i-am pus alimentare separata tot degeaba:( spunetimi si mie ce setari trebuiesc facute la portul com sa imi explice cineva mai detaliat asa va rog frumos Link spre comentariu
A_L_E_X Postat Decembrie 31, 2009 Partajează Postat Decembrie 31, 2009 Eu am reusit sa citesc o memorie 24C08 din prima, fara sa maresc valorile rezistentelor si fara sa umblu la setarile portului COM. Ce eroare iti da ? Fixeaza bine memoria in socul si fii atent la numerotarea pinilor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum