Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ft 736r

esu

Postări Recomandate

Am nevoie de cateva sfaturi in legatura cu acest TX RX

Intentionez sa incep lucrul si in moduri digitale , acest TX RX a venit numai cu un cablu cu o mufa DIN 6 si respectiv DB9 pt PC.mufa DB9 are in interior un montaj cu 2 tranzistori si 3 rezistente.

Am instalat programul MIX W2.19 am setat optiunile pt acest TXRX si nicio miscare.

In prezent ma gandesc la o interfata care a fost in discutie pe radioamator .ro.si care facea trimitere la site http://www.sm4xiu.eu/index.php?option=c ... &Itemid=14,

Acesta este compatibila cu ft 736r? Autorul spune ca ,,I run it 100% sucessfully on my IC-706mk2G, IC-718 and others"

va multumesc anticipat

ioan yo3hsx

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• esu

2

• SirRoger

2

Top autori în acest subiect

Sunt convins ca poti folosi interfata prezentata in link-ul de mai sus . La mufa cu 6 pini ai semnalele TX/RX pentru CAT.Semnalele audio le iei de la mufa DATA IN/OUT iar PTT-ul de la mufa jack PTT. Eu sunt convins ca merge si cablul pe care il ai (daca nu e defect) numai ca trebuiesc facute niste setari in program deoarece acei 2 tranzistori trebuie alimentati, alimentare ce se obtine din impulsurile prezente la pinii mufei seriale. Succes!

Link spre comentariu

In Configurare-TRCVR CAT/PTT-Details seteaza DTR: Always On. In felul acesta vor exista tot timpul impulsuri pe pinul DTR, impulsuri ce vor fi redresate si folosite la alimentarea interfetei. RTS-ul trebuie sa fie pe PTT, daca-l pui Always On va ramane statia pe emisie . Oricum, joaca-te si cu alt program, de ex. Ham radio deluxe. E gratis si s-ar putea sa fii mai incantat de el decat de MixW :da

Un lucru foarte important : in acelasi meniu de mai sus trebuie sa setezi NEAPARAT Baud Rate la valoarea 4800 !!! Atat poate transceiverul tau, nu mai mult!! Daca e alta valoare acolo PC-ul nu va putea comunica cu FT736.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări