esu Postat Decembrie 23, 2009 Partajează Postat Decembrie 23, 2009 Am nevoie de cateva sfaturi in legatura cu acest TX RX Intentionez sa incep lucrul si in moduri digitale , acest TX RX a venit numai cu un cablu cu o mufa DIN 6 si respectiv DB9 pt PC.mufa DB9 are in interior un montaj cu 2 tranzistori si 3 rezistente. Am instalat programul MIX W2.19 am setat optiunile pt acest TXRX si nicio miscare. In prezent ma gandesc la o interfata care a fost in discutie pe radioamator .ro.si care facea trimitere la site http://www.sm4xiu.eu/index.php?option=c ... &Itemid=14, Acesta este compatibila cu ft 736r? Autorul spune ca ,,I run it 100% sucessfully on my IC-706mk2G, IC-718 and others" va multumesc anticipat ioan yo3hsx Link spre comentariu
SirRoger Postat Decembrie 23, 2009 Partajează Postat Decembrie 23, 2009 Sunt convins ca poti folosi interfata prezentata in link-ul de mai sus . La mufa cu 6 pini ai semnalele TX/RX pentru CAT.Semnalele audio le iei de la mufa DATA IN/OUT iar PTT-ul de la mufa jack PTT. Eu sunt convins ca merge si cablul pe care il ai (daca nu e defect) numai ca trebuiesc facute niste setari in program deoarece acei 2 tranzistori trebuie alimentati, alimentare ce se obtine din impulsurile prezente la pinii mufei seriale. Succes! Link spre comentariu
esu Postat Decembrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2009 Ce anume setari sa fac ? in programul mix w??Voi trece si la verificarea celor 2 tranzistoricablu a fost verificat este ok .ms pt indrumare.ioan Link spre comentariu
SirRoger Postat Decembrie 24, 2009 Partajează Postat Decembrie 24, 2009 In Configurare-TRCVR CAT/PTT-Details seteaza DTR: Always On. In felul acesta vor exista tot timpul impulsuri pe pinul DTR, impulsuri ce vor fi redresate si folosite la alimentarea interfetei. RTS-ul trebuie sa fie pe PTT, daca-l pui Always On va ramane statia pe emisie . Oricum, joaca-te si cu alt program, de ex. Ham radio deluxe. E gratis si s-ar putea sa fii mai incantat de el decat de MixW Un lucru foarte important : in acelasi meniu de mai sus trebuie sa setezi NEAPARAT Baud Rate la valoarea 4800 !!! Atat poate transceiverul tau, nu mai mult!! Daca e alta valoare acolo PC-ul nu va putea comunica cu FT736. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum