Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Experiment cu 876A si LCD16x4

mihay

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihay

7

• francezu

5

Top autori în acest subiect

La mine merge acceptabil,ce-i drept CPU Load se duce spre 90%. Depinde de configuratia PC-ului probabil. Se mai pot aduce imbunatatiri folosind rezistente digitale (pullup/pulldown) unde e cazul si generatoare de tip CLOCK pentru intrarea de turometru. In rest ai facut o treaba buna,felicitari! :aplauze

Link spre comentariu

Cam asa am procedat eu :-am inlocuit rezistentele (model analogic) cu pullup-am eliminat rezistenta de la pinul Vee al lcd-ului,oricum functionarea pinului respectiv nu este simulata-am inlocuit generatoarele de tip pulse cu unele digitale (CLOCK)-din meniul System-> Set Animation Options am deselectat Show Logic State of Pins?Cu modificarile astea CPU Load a scazut la ~70%

Link spre comentariu

20 MHz nu sunt suficienti? :nas: Nu cred ca e nimic critic in aplicatia de fata dpdv al vitezei de executie. Poate masurarea turatiei(mai degraba problema de timing), dar si acolo se poate folosi modulul CCP in configuratia Capture.

Link spre comentariu

aaa...aici m-am blocat..cu CCP-ul,cum il pot folosii?deasta am si postat,pt ca mi-se pare cam lenta afisarea turatiei si as vrea sa fie ceva aproape in timp "real"pt temperatura poate fii acceptabil un delay de 1sec ca si pt tensiune

Link spre comentariu

Cred ca m-am grabit putin cand am zis de CCP, nu stiu daca se preteaza in cazul tau. Este o metoda indirecta de a masura frecventa,practic se masoara perioada semnalului apoi se face conversia 1/T.Se foloseste in cazul frecventelor mici,pentru ca nu mai este nevoie de o perioada mare de poarta. Daca este cazul am sa detaliez. Ce metoda de masurare a turatiei ai folosit ,de spui ca este prea lenta afisarea?

Link spre comentariu

Ma refer la conversia pentru turometru,mi-se pare ca afiseaza lent,cam cu intarziere(asta in simulare!,probabil in realitate merge mai bine)am folosit functia Count pt rpm,initial masura impulsurile in interval de o secunda,l-am redus la 500ms si se pare ca merge mai bineam scos si unele pause ....

Link spre comentariu

Ma refer la conversia pentru turometru

Si eu tot la turometru faceam referire.

l-am redus la 500ms si se pare ca merge mai bine

Din pacate nu stiu basic pentru a vedea exact cum ai implementat in soft, dar asta este solutia pentru a micsora perioada de refresh. Eu zic ca va merge bine, eventual se poate reduce intervalul pana la 100ms, fiind mai mult decat suficiente 10 citiri pe secunda.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări