Stefan Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 hmmmm nu scrie nimeni tampenii pe eticheta, interpretarea celor scrise sunt problema: EX: TV diagonala 35 cm - 60W marcat / 60W masurat (fara imagine) TV diagonala 51 - 80 marcat / 80 masurat (fara imagine) Sistem PIV_2,8/3XHDD/2xDVD/1G-Ram/nvidia 256mb + lg1718s = 220 -> 250W nu mai avea rost sa masor celelate aparate (doar pc-ul ma interesa,celelate au fost etalon ) *tensiunea in seara respectiva = 230V_sinusoidala http://i45.tinypic.com/2exmt5j.jpg ampermetru = protek506 voltmetru = wurth Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 Cu tot respectul Stefan_ro masuratoarea s-a facut in conditiile pt care aparatul a fost construit(230V).Ce se intampla insa daca am 210V?Sau aparatul este mai batran si a fost construit pt 220V?Cu ceva timp in urma am deschis un topic chiar pe aceasta tema(cum se modifica puterea in functie de tensiunea de alimentare si raspunsurile de acolo au fost mai mult decat edificatoare).Nu incerc sa te corectez(nu am ce corecta)dar la cum topaie voltii prin prizele noastre mira-m-as ca un aparat sa stea constant la consumul scris pe eticheta.Oricum realitatea nu difera mult fata de eticheta deci daca vreau sa calculez consumul aparatelor mele din casa iau etichetele, adun, zic la urma circa si ceva si am obtinut ce ma interesa +/- 5W. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 Orice aparat cu sursa in comutatie si fara PFC va avea o putere aparenta mult mai mare decat cea normala,deoarece curentul nu apare pe osciloscop ca o sinuosoidala,cu ca niste spikeuri,de durata relativ mica si amplitudine mare!D-aia e cam greu sa masori curentul cu un ampermetru...Daca e bec,se schimba treaba,acolo totul e sinuosoidal Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 Eeeeexact ce-a zis Dr. L. De aia am si spus ca UxI masurate dau un plafon maxim. Vrei mai exact, determini cos(fi). Mult succes la determinarea lui! Treaba se schimba daca ampermetrul e "true RMS", dar nu cred ca multi au asa ceva.Cirip Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 Orice aparat cu sursa in comutatie si fara PFC va avea o putere aparenta mult mai mare decat cea normala,deoarece curentul nu apare pe osciloscop ca o sinuosoidala,cu ca niste spikeuri,de durata relativ mica si amplitudine mare!D-aia e cam greu sa masori curentul cu un ampermetru...Daca e bec,se schimba treaba,acolo totul e sinuosoidalPoate nu-i prea tarziu dar, recitind acest post, mi-am amintit de un aparat de masura a puterii de radio-frecventa (puteri mici, pana in 5 W parca) propus de ing. Sergiu Florica intr-o carte a sa de telecomenzi, si anume: se tragea caracteristica U fct de I a unui beculet si se nota pe cadranul unui microampermetru care masura luminozitatea becului (intr-un montaj electronic, evident). Becul era folosit apoi in etajul final al emitatorului si astfel, cu acel montaj de masurare al luminozitatii, se masura puterea, de fapt se aprecia-nu vreau sa intru in amanunte.Cred ca aceasta metoda, destul de ingenioasa, poate fi aplicata si in acest caz. Deci se ia un bec de 500 W si...macar puterea activa sa se cunoasca.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum