Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

putere consumata..... ( W )

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

salut......Am inseriat un Ampermetru cu un aparat electrocacnic, mi-a iesit 0,16A

Aveti cuva o formula cu care sa pot calcula consumul de energie ( vati/ora )

multuesc anticipat .

P=U*I *sin fi. Daca aprox. sin fi =0,8 rezulta cca 24W (intr-o ora).

E (energia) = P (putere activa)*t (timp in ore, in cazul nostru). Se masoara in W*h nu v/h

Link spre comentariu
salut......Am inseriat un Ampermetru cu un aparat electrocacnic, mi-a iesit 0,16A

multuesc anticipat .

P=U*I *sin fi. Daca aprox. sin fi =0,8 rezulta cca 24W (intr-o ora).

E (energia) = P (putere activa)*t (timp in ore, in cazul nostru). Se masoara in W*h nu v/h

multumesc mult .... :da

Fizica de scoala generala. Asa'i cand la orele de fizica visezi la... foame eventual , poate de-asta ai mancat litere

La fizica avem note destul de bunicele .....zic io,( 7,8) imi placea fizica, totusi poate am lipsit la lectia respentiva

nu eram unu dintre chiulangii :)

In fine...nu stiu ce ai inteles. Eu am cerut sfaturi, nu critici..... :cry: Oricum mersi pentruca din critici invatam

niciodata n-ai sa inveti ceva din laude :inger

Link spre comentariu

dar puterea activa nu era U x I x COS fi ?

Ei si tu acum!? Te legi de chestii din astea neesentiale. Esti carcotas. E Craciunul, Anul Nou, legile fizicii se mai pot indoi putin :) Daca puterea se masoara in Watti/ora :nebunrau: , ce mai conteaza daca e sin sau cos?

Din considerente strict practice, simpla inmultire intre tensiune si curent da un plafon de putere maxima. Deci puterea activa nu va fi mai mare decat UxI masurate.

La multi ani tuturor! icon_jook

Cirip

Link spre comentariu

multuesc anticipat .

Interesant subiect! :freaza:

Aveam de gand sa renunt la Desktop in favoarea unui laptop , tot pe "tema" asta a consumului!

Dupa ce am cautat prin TOATE magazinele de electrice din catunul asta de Ramnicu-Sarat un banal WATTMETRU sa vada si "ochisorii" mei cat consuma de fapt un monitor de 19" pe care scrie 100-240V/ 50-60Hz , 0,8A , si o sursa de 450 WATTI (cica...) , am renuntat sa mai aflu ce si cum e cu PC-u' asta a meu... :sparge:

daca e sa ma iau dupa ce scrie pe astea doua ar trebui sa fie vreo 192 Watti + 450 Watti :nebun:

Fizica asta...

P.S. : CHIAR NU ARE NIMENI UN WATTMETRU DIGITAL SAU "NORMAL"?! chiar atat de credula e lumea asta incat sa "puna botul" la ce scrie pe o eticheta iar dupa aproximativ o luna sa vada cat , ce si cum e cu produsul ala? ROMANIA...

Stai ca stiu : DACA N-AI , FA-TI... cum se face un wattmetru?! :bataie

Link spre comentariu

Acum,sursa aia de 450w,daca e de calitate,poate debita pana la 450w,cu un randament de ~75-85%,deci calculeaza cat consuma de la retea :da Dar daca componentele consuma doar 100w,sursa nu va consuma 450w,asa,de una singura :nebunrau: Si sursele in comutate au forme de unde interesante,vazute pe un osciloscop in paralel cu un ampermetruCa sa masori puterea,cel mai bine o faci cu un osciloscop cu 2 spoturi. Un spot e pus sa masoare tensiunea de pe un sunt(curentul) iar celalat tensiunea de pe retea.Cea aparenta o poti masura si mai usor: Un aparat de masura trure RMS masoara curentul. Inmultesi curentul cu tensiunea de la retea,si gata

Link spre comentariu

Vrei sa afli cat consuma?Ia matale un ampermetru de curent alternativ si un voltmetru conecteaza-le in consecinta si dupa aceea inmulteste.Vei obtine puterea consumata in acel moment pt ca asa cum au spus si alti colegi daca tensiunea la prize variaza(daca ala nu prea isi are rostul cred, electrica e foarte grijulie la faza asta)va varia si puterea consumata.Ceea ce scrie pe eticheta este pur orientativ in conditiile alimentarii la tensiunea nominala si in plaja de frecventa pt care aparatul a fost construit.In plus calculatorul nu are un consum constant din sursa cu cat cere mai mult din sursa lui si sursa va cere mai mult din retea.450W aia de scrie pe sursa nu inseamna consumul ei ci inseamna puterea pe care o poate ea furniza(deci foarte bine poate da 10 W asa cum poate da si 450W).

Link spre comentariu

Aveam de gand sa renunt la Desktop in favoarea unui laptop , tot pe "tema" asta a consumului!

Dupa ce am cautat prin TOATE magazinele de electrice din catunul asta de Ramnicu-Sarat un banal WATTMETRU sa vada si "ochisorii" mei cat consuma de fapt un monitor de 19" pe care scrie 100-240V/ 50-60Hz , 0,8A , si o sursa de 450 WATTI (cica...) , am renuntat sa mai aflu ce si cum e cu PC-u' asta a meu... :sparge:

daca e sa ma iau dupa ce scrie pe astea doua ar trebui sa fie vreo 192 Watti + 450 Watti :nebun:

Fizica asta...

P.S. : CHIAR NU ARE NIMENI UN WATTMETRU DIGITAL SAU "NORMAL"?! chiar atat de credula e lumea asta incat sa "puna botul" la ce scrie pe o eticheta iar dupa aproximativ o luna sa vada cat , ce si cum e cu produsul ala? ROMANIA...

Stai ca stiu : DACA N-AI , FA-TI... cum se face un wattmetru?! :bataie

Este posibil ca puterea consumata sa fie 80W (0.8*100V). La 240V I=0,33A. Sursa dv. poate ceda o asemenea putere nu o si consuma!. Intr-un fel e mai bine ca sa ai o rezerva de putere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări