Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatoarele in clasa C

Mereanu

Postări Recomandate

Dat fiind faptul ca sunt cam novice intr-ale electronicii,consider ca un amplificator in clasa D,ar fi cam greu sa-l construiesc eu.Totusi m-am gandit ca un amplificator in clasa C este mai usor de abordat.Stiu ca amplifurile in clasa D,au randament de peste 90% si scot numai frecvente joase.Sunt in general complicate si greu de construit.Ce se poate spune despre amplificatoarele in clasa C?Ca si sound seamana cu amplificatoarele in clasa D?Ce randament au?Imi puteti arata cateva scheme pentru a ma putea edifica? Ar fi frumos sa vad o schema realizata doar cu tranzistoare! :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• francezu

1

• Mereanu

1

• Mindware

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Pe scurt, clasa C este pentru radiofrecventa, nu se foloseste in audio.Daca spui ca esti incepator poti sa incepi cu amplificatoare in clasa AB ,cu integrate,apoi cu tranzistoare (gasesti scheme suficiente pe forum).Apoi poti trece si la clasa D cu integrate specializate sau componente discrete.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări