GeoMar Postat Decembrie 21, 2009 Partajează Postat Decembrie 21, 2009 As fi interesat daca a mai construit cineva modelul acesta de orga de lumini [schema a fost publicata in Tehnium nr 10/89], cu circuite integrate logice si daca da un randament bun. Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2009 Din cauza ca nu am primit nici o informatie referitoare la schema din postul anterior, am renuntat la ea si m-am hotarat sa fac urmatoarea schema a lui @niq_ro :LTV817.jpg[/attachment]Va multumesc. Link spre comentariu
Mindware Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 In schema eu vad optotriace,nu optocuploare.Imi pare rau dar e mai ieftin sa cauti si sa cumperi MOC-uri decat sa adaptezi toata schema la optocuploare.... Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2009 In schema eu vad optotriace,nu optocuploare. Imi pare rau dar e mai ieftin sa cauti si sa cumperi MOC-uri decat sa adaptezi toata schema la optocuploare... DA, ai dreptate, am scris gresit eu, in schema sunt optotriace. Se poate sa fie mai ieftin daca cumpar MOC-uri. Vreau sa folosesc optocuploarele LTV-817 pentru simplul fapt ca le am si stau degeaba pe la mine [si de ce sa mai dau banii pe MOC-uri !]. Am gasit o cale de rezolvare, tot pe site-ul lui @niq_ro, unde este prezentata schema unei orgi de lumini publicata in revista Conex Electronic si care are optocuploare. Am adaptat-o si pe cea care vreau sa o fac eu dupa modelul prezentat acolo. Link spre comentariu
Vizitator skyuro Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 Cred ca ar fi mult mai simplu sa folosesti un microfon cu condensator si un preamplificator toate montate intr-o cutie si sa nu te mai complici inutil cu problema electroizolarii ??Cu ocazia asta poti sa folosesti un circuit integrat care sa iti faca si ALC(automat level control) Foloseste circuit dublu T pt filtrele de frecventa si o sa ai 2xBC171+T1N4 canal....eu am facut una cand eram prin liceu( '91) pe principiul asta si merge impecabil ,6 canale pe un spectru - 30hz-10Khz Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 4, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Pana la urma am ramas tot la varianta cu optotriace, pentru ca am reusit sa achizitionez optotriacele [MOC 3042] si triacele [bT138]. Am redesenat cablajul cu mici modificari.Cam asa a iesit redesenat:Orga de Lumini 3+1 canale.pdf[/attachment]Am realizat cablajul si urmeaza amplasarea componentelor, dar momentan am probleme cu varful ciocanului de la Statia de lipit.Dupa montaj am sa postez si poze pentru ceva pareri si idei. Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 5, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Am reusit sa montez toate componentele pe placa [mai putin triacele], dar din pacate se pare ca schema nu functioneaza. :cry: Nu functioneaza cel putin nici canalul de pauza [sta aprins LED-ul continuu]. Despre celelalte LED-uri nici gand sa se "miste" vreun pic. Semnal audio am luat de la iesirea de casti de la Laptop, deci ar avea semnal suficient. :daL.E.Am sa o testez si pe o iesire de dif de la un amplif, ca sa vad daca este din cauza semnalului prea mic. Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 6, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Am testat orga de lumini conectata la iesirea amplifului.Functioneaza doar canalul de pauza, celelalte trei canale nu "misca" nimic.Am sa mai fac mici modificari si teste diseara, dar dupa ce termin serviciul.Orice sfat, parere, idee sunt binevenite.O zi buna in continuare. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Sigur e alimentat bine integratul? Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 6, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Sigur e alimentat bine integratul?DA, sigur este bine alimentat integratul CD4093, pin 14, pin 7, tens 12 Vcc. Ma gandeam ca poate sunt prea mari rezistentele de 10M montate paralel pe fiecare "poarta". Am sa incerc diseara ceva modificari, etc.Daca fac un etaj de amplificare a semnalului cu bA741, imi amplifica suficient oare semnalul, ca sa preiau semnal de la o sursa mai mica [~200-500mV] Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 7, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Am incercat si fara rezistentele de 10M si cu rez de 1M si cele trei canale tot nu vrea sa "miste" nimic. CI este bun, scos dintr-un dispozitiv de temporizare functional. Alimentarea montajului si a CI este cu 12Vcc [11,6vcc mai precis]. Tot NU vrea sa functioneze cele 3 canale. Cel de pauza merge. Unde sa fie problema ? Cred ca pana la urma renunt la aceasta schema pentru ca nu este functionala si am sa o realizez pe prima postata in acest topic. [sper sa mearga, e si mai simpla si usoara si merge la surse de semnal mici ~200mV] Pacat de efortul depus pentru redesenarea cablajului, realizarea lui fizica si montarea componentelor. Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 9, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Si asa cum am spus, vin si cu ceva poze :Sursa Alimentare.jpg[/attachment]Din pacate NU vrea sa faca "servici" . Poate am timp sa mai mesteresc la ea. Link spre comentariu
cirip Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Salut,As incerca eu sa te ajut, dar esti dispus sa masori niste tensiuni pe ici pe colo? Numai alimentarea nu e suficient. De exemplu as incepe cu tensiunile fata de masa pe intrarea si iesirea fiecarei porti.Cirip Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 10, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Salut,As incerca eu sa te ajut, dar esti dispus sa masori niste tensiuni pe ici pe colo? Numai alimentarea nu e suficient. De exemplu as incepe cu tensiunile fata de masa pe intrarea si iesirea fiecarei porti.CiripAm sa incerc sa fac masuratorile, dar dupa ce ajung acasa de la servici. Mersi mult pentru ca vrei sa ma ajuti. Link spre comentariu
vio2007 Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Spui ca functioneaza canalul de pauza ,functioneaza corect ? Adica atunci cand nu ai semnal la intrare se aprinde becul canalului de pauza ,iar cand aplici semnal la intrare trebuie sa se stinga ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum