Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cd player Sony cdx m1000tf

lucione_cip

Postări Recomandate

Salutare, azi a facut cumnatul meu rost de un cd player auto sony cdx m1000tf, l-am alimentat si are o problema ciudata zic eu, cand il alimentez se aprinde display-ul normal dar nu raspunde la nici o comanda, adica nu merge nici un buton, i-am lasat fata jos(manual, am invartit de rotita cu mana pana a coborat fata, l-am alimentat din nou, sa aprins am introdus cd-ul il trage inauntru, citeste, merge tot, arata pe lcd diverse teme(e chiar super are lcd color cu lampa, invertor), schimbate aleator. arata numele melodiei, timpul, etc, dar tot nu merge nici un buton, volume, on/off, nimic, singurul buton care merge este reset daca apas pe el se opreste cd playerul normal si revine. Am desfacut fata si nu se vede nimic "suspect", butoanele. l-am masurat, merg, circuite nu se vad intrerupte :nas: .Ce sa aiba? oare se poate sa aiba cumva tastele blocate din telecomanda, ca la unele tv-uri?Sau se poate sa fie banda?, dar nu cred pentru ca nu se observa nimic cand misc de ia.sau are probleme cu memoria, poate trebuie rescrisa nu stiu, ma depaseste.Astept sfaturi si idei, sau cineva care are acest cd player (si telecomanda) sa imi zica daca se pot bloca butoanele player-ului din telecomanda.Stima.Lucian Marogel

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lucione_cip

3

• ionut20

2

• ari_panterra

1

Top autori în acest subiect

din telecomanda sigur nu se pot bloca tastele.Eu zic ca e problema fie de panglica de legatura dintre fata si unitate, fie un contact sau mai multe imperfecte in fata sau din unitate.As incepe prin refacerea tuturor lipiturilor din fata, dupa care daca nu se schimba nimic, desfacuta unitatea si inspectat placa, respectiv refacut lipiturile din zona mufei de la panglica.Am mai intalnit cazuri cu panglica intrerupta, ideai ar fi sa se testeze pin cu pin cu aparatul de masura.Faza cu lipiturile oxidate apare de la umezeala.Bafta.

Link spre comentariu

Se pare ca ati avut dreptate, am masurat panglica pin cu pin si are mai multe circuire interupte.Acum daca are cineva o panglica de vanzare.........Sau daca stiti unde as putea sa gasesc aceasta panglica.Ps. o sa deschid si un anunt la cumparari dar deocamdata nu pot sa incarc pozele.. nu imi merge netu mai deloc.

Link spre comentariu

in principiu se gasesc de cumparat .... dar daca chiar nu gasesti iti dau o idee. Am reparat mai demult cu succes un cd-player cu panglica defecta, prin schimbarea ei cu o bucata dintro panglica de hdd de computer, modelul mai recent cu fire subtiri, ce echipeaza computerele cu hdd-uri ATA. Iti tai din panglica dimensiunea necesara, adica numarul de fire necesar, si lungimea necesara, dezizolezi si lipesti cu grija fir cu fir.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări