Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu alimentarea unui amplificator auto.

crisprodigy

Postări Recomandate

Imi cer scuze pentru slabele explicatii date,aveti aici sensul de infasurare al bobinelor :

Posted Image .

In ceea ce priveste restul,domnul Felis m-a lamurit si voi face precum a spus dansul.

Voi pune 2 punti redresoare,cate una pentru fiecare din infasurari,iar plusurile si minusurile puntilor le voi lega in paralel.

O sa revin cu detalii despre cum au decurs lucrurile.Va multumesc. :freaza:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• crisprodigy

9

• cirip

4

• GeoMar

3

• caesar07000

1

Top autori în acest subiect

Apreciez efortul de a desena, dar tot nu respecta conventiile.Uite cum cred eu ca ar trebui desenat si montat ca sa obtii maximum de curent in secundar.[attachment=0]traf_crisprodigy.GIF[/attachment]Primarul trebuie conectat in serie "inceput cu sfarsit" (vezi bulinele). Conectand in serie "inceput cu inceput" sau "sfarsit cu sfarsit", campurile celor doua sectiuni se anuleaza reciproc, ceea ce conduce la aparitia unei inductante echivalente apropiate de zero, adica scurt circuit in primar. Parerea mea ... Cirip

Link spre comentariu
:rade: si la mine cum de a mers pana acum?Deci daca leg cum ati spus dumneavoastra primarele,voi avea posibilitatea de a lega secundarele la fel ca in schema si voi putea beneficia de tot curentul ce-l poate debita transformatorul,corect?Iar pana acum,cu primarele legate "sfarsit cu sfarsit" iar 220-ul intra in "intrari",aveam intensitatea curentului doar la jumatate din capacitate?Daca da,inseamna ca nu are rost sa mai cumpar 2 punti redresoare de putere la care sa leg in paralel curentul redresat (plusurile cu plusurile,minusurile cu minusurile)?
Link spre comentariu

:rade: si la mine cum de a mers pana acum?

Ti-am spus si ti-o mai repet. Transformatorul este legat corect, ca dovada ca merge si foloseste conventia desenului meu. Eroarea este in modul in care ai desenat schema ta. Reflecta geometria, dar exista un element de nedeterminare care creeaza confuzie. Vezi mai jos.M-am uitat mai cu atentie la pozele trafului tau si am observat ca bobinele sunt conectate pe coloane diferite, ceea ce inseamna ca fluxurile circula in directii diferite cand te uiti la traf. Un flux e de sus in jos si celalalt e de jos in sus. In realitatea asta e o pacaleala vizuala, ptr ca fluxul circula continuu prin miez. E ca si cum te-ai uita la o roata si ai intreba in ce directie se invarteste? Dreapta sau stanga? Pai depinde de conventie, ptr ca daca partea de sus se deplaseaza spre dreapta, partea de jos se deplaseaza spre stanga. In fine...In consecinta, ceea ce numesti tu inceput la o bobina este in realitate sfarsit la cealalta (aplica regula mainii drepte de la electromagnetism). Deci bobinele primarului nu sunt conectate "in cu in" sau "out cu out", ca sa folosesc conventia ta, ci sunt conectate "in cu out", adica inceput cu sfarsit. Faptul ca infasurarile sunt pe coloane diferite este esential si schimba inceputul cu sfarsitul, chiar daca geometric par ambele inceputuri.Se pare ca nu vorbim aceeasi limba si nu mai stiu cum sa-ti explic, iar ironia de la inceputul postului anterior ma descurajeaza sa mai continui. Date fiind circumstantele, cred ca cel mai bine este sa nu umbli la transformator.Cirip
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări