Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme aparat de sudura electronic

electronik

Postări Recomandate

salut, stimati colegi ai acestui forum, am un aparat de sudura electronic(invertor) si mi s-a defectat, pur si simplu cand sudam intr-o zi ,intr-un din pauzele care le mai faceam , nu ca s-ar fi incins ,ci doar cat am pregatit alt material, am dat sa sudez din nou si , nimik, far sa iasa fum, fara sa se arda siguranta ceva , nimik, aveam doar o scanteie foarte ,foarte slaba, ca si cum ai face scurt cu firele unui adaptor de 9v, l-am desfacut si are pe partea de forta, urmatoarele perechi de piese: un tranzistor capsula TO-247, seria : 20N60A si alaturi o dioda FESF16JT, aceste 2 piese fiind fixate pe un radiator comun aflandu-se pe partea pozitiva(+), si la fel aceleasi piese asezate pe alt radiator separat de celalalt ,pe partea negativa(-), doar ca polarizate invers, si mai are bineinteles puntea redresoare pe alt radiator separat, si inca o piesa pe partea de (+) inainte de a fi conectata borna de (+) a clestelui de sudura, care este: RURG3020C, un fel de dioda dubla , cam asa ceva, am scos toate aceste piese si le-am masurat si par sa fie bune, nimik plesnit sau afumat, ba chiar cele 2 tranzistoare 20N60Ale-am si schimbat punand altele noi , si degeaba, ce ar mai putea fi? vreun integrat ceva ? cum pot sa depistez piesa defecta ?cand am sa pot am sa atasez si poze cu toata placa aparatului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• electronik

4

• em2006

3

• cosmos

1

...am scos toate aceste piese si le-am masurat si par sa fie bune, nimik plesnit sau afumat, ba chiar cele 2 tranzistoare 20N60Ale-am si schimbat punand altele noi , si degeaba,....

Nu e o idee buna sa te repezi la componente inainte de a sti macar in mare ce rol au, si de a sti, macar in mare, cum functioneaza aparatul. Cu un multimetru si un osciloscop poti depista pe unde e defectul, fara a demonta componente la intamplare.Ai mai multe sanse sa fii ajutat daca precizezi tipul aparatului, caracteristici, si eventual pui niste poze pt. orientare.Mai intai masoara tensiunea de mers in gol si vezi daca e cat scrie pe placa de timbru.
Link spre comentariu

salutare , tot nu am reusit sa depistez defectul, am reusit sa fac niste poze si le atasez poate cunoaste cineva modelul, sau ma poate indruma ce si cum sa fac, niste masuratori ceva, sa-mi pot da seama unde ar fi defectul, mentionez caci ,cunostintele mele in asemenea domeniu sunt minime.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări